Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 22 Setembre 2016
Ja està oberta la inscripció al "II Curs d'Especialista Universitari en Turisme de Fauna" de la Universitat de Lleida. A causa de l'afluència d'alumnes d'arreu de Catalunya en la primera edició,  pel curs vinent es faran dos torns, un a Lleida i l'altre a Barcelona. 

El turisme relacionat amb l'observació de la vida salvatge és una oportunitat per complementar l'oferta turística en àrees properes a indrets especialment valuosos des del punt de vista ornitològic i faunístic
​.
El turisme de fauna -l'ecoturisme en general- permet valoritzar la natura. Té com a destinació àrees rurals sovint lluny dels circuits tradicionals, promou la conservació dels espais naturals i les espècies i respecta l’entorn on es desenvolupa. Es un turisme responsable i de qualitat, molt especialitzat i que precisa d'uns coneixements particulars sobre els costums dels animals salvatges i els costums dels que volen veure i fotografiar aquests animals. 

El curs vol ser rigorós i eminentment pràctic. El professorat prové tant del món acadèmic com de professionals amb experiències d'èxit en aquest camp.




Curs adreçat a:
  • Gestors d'establiments turístics ,
  • Estudiants i llicenciats universitaris.
  • Guies turístics.
  • Tècnics de les administracions i altres professionals .
  • Cicles formatius de les famílies agrària i d'hoteleria i turisme.
  • Ornitòlegs i naturalistes en general.
  • Gestors d'infraestructures per fotografiar fauna.
  • Fotògrafs de natura

​Més informació a:
 
http://www.cfc.udl.cat/fc/curso/1509

Dijous 22 Setembre 2016
Des del Parc Natural del Delta de l’Ebre agraeixen la participació dels col·laboradors en l’anellament dels pols de flamenc 2016, sense la qual hagués estat impossible realitzar-lo. Les dades que s’obtindran arreu de la Mediterrània a partir de les lectures de les anelles de PVC aportaran, ben segur, una informació molt valuosa per a la conservació d’aquesta espècie tan emblemàtica.
 
Una col·lecció molt completa de fotos de tota l’operació del tancament i l’anellament està disponible a l’apartat de “Àlbum de fotos” del web www.picampall.org. S’agraeix igualment al fotògraf Joan Gil el seu magnífic i desinteressat treball, així com a l’associació Picampall per cedir el seu espai web. Al mateix lloc, hi podreu trobar col·leccions fotogràfiques d’altres anellaments al delta de l’Ebre.

Dilluns 25 Juliol 2016
Falten ja pocs dies per a que comenci la que serà la 24a edició de la campanya d’anellament per al seguiment de la migració postnupcial de passeriformes de canyissar a l’estació de Canal Vell, al Parc Natural del Delta de l’Ebre. La campanya cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre i des de l’any 1992 ja s’han anellat més de 130.000 ocells de més de 130 espècies.

Hores d’ara tenim dificultats per cobrir el mes d’agost i resulta urgent la col·laboració d’anelladors experts voluntaris que puguin fer alguna jornada d’anellament.
 
Si ets anellador expert i tens alguns dies lliures durant el mes d’agost, per què no t’animes a col·laborar?

 Els interessats cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93 el més aviat possible.

Dilluns 25 Juliol 2016
Alguna vegada has pensat quan costa fer una foto d'un ocell raríssim als boscos de Colòmbia? O anar a l'única illa del món on pots fotografiar un albatros determinat? Si és així, saps que el que Hadoram Shirihai està fent és el repte fotogràfic més monumental que cap ésser humà ha intentat mai: fotografiar tots els ocells del món!
A la seva xerrada "Beyond Bird Photography: a quest to document them all", l'autor presentarà al DBF16 el que està fent en aquest particular repte, mai no emprès abans com a projecte individual. Sens dubte, un birder apassionat -i obsessiu- com Shirihai és una de les poques persones del món que podria ser capaç de començar una empresa d'aquest tipus.
Ens explicarà com va fotografiar 10 espècies particularment escasses, algunes d'elles noves per la ciència des de fa a penes una dècada. Les dificultats per aconseguir-les van ser variades: científiques, logístiques, tècniques, fotogràfiques, meteorològiques...
Vine el dissabte 24 a la xerrada a les 16h i senzillament gaudeix d’una faceta emocionant de l'ornitologia!

Dilluns 25 Juliol 2016
El Festival d’ornitologia del Delta de l'Ebre ja va per la seva tercera edició i com cada any es necessiten voluntaris per acomodar, dirigir i organitzar la quantitat de visitants que hi assistiran. La feina dels voluntaris consisteix, principalment, en assegurar que els visitants són ben rebuts al festival, així com organitzar la zona d’aparcament, donar suport als conferenciants i, fins i tot, guiar algunes de les activitats, en funció de les aptituds de cadascú.

Participar com a voluntari és una bona manera de viure una experiència única, envoltat de grans ornitòlegs, gaudint de la natura i aprenent una mica cada dia. A més, els voluntaris tindran l’entrada gratuïta al festival durant els tres dies, a canvi se’ls demana que participin en les tasques d’organització durant un matí o una tarda.

Per ser voluntari només has de ser una persona entusiasta, agradable i eficient, si creus que compleixes amb aquests requisits i vols viure aquesta experiència, inscriu-te enviant un mail a marina.cuito@ornitologia.org especificant el teu nom, telèfon, data de naixement i idiomes en què et pots expressar o trucant al 934587893 de dilluns a divendres.
+ info: http://www.deltabirdingfestival.com/voluntaris/

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats