Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 19 Octubre 2012
Viatge Naturalista per Australia: Red Center, Kakadu i Queensland a càrrec del biòleg Jordi Doménech Gimeno

Dimarts 20 de novembre 2012 - 19:30, Gran Via 616 de Barcelona

Una ruta de més de 7.000 kms en cotxe i 6.153 kms en avió, permet oferir només una petita mostra d’Austràlia. L’Uluru i Kata Tjuta amb els seus paisatges màgics. Darwin i el Park Nacional de Kakadu, un paradís pels ornitòlegs per la varietat i quantitat d’ocells, sense oblidar els sorprenents escarpaments de roca plens de pintures aborígens. L’estat de Queensland amb una enorme diversitat d’hàbitats: el nord amb les selves tropicals de Cape Tribulation i les Tablelands, més a l’interior, llocs on podem trobar casuaris, cangurs i ornitorincs; A poca estona mar endins la gran barrera de coral i més al sud una costa espectacular, on podem veure koalas i amb sort dingos, dofins i dugongs a les illes Magnetic, Fraser i Moreton, i gaudir de la proximitat de les balenes a Hervey bay. Les ciutats de Brisbane i Sidney, capitals respectivament de Queensland i Nova Gales del sud donen el contrapunt urbà al viatge.

Les xerrades del cicle Viatges Naturalistes, estan organitzade per la llibreria Altaïr en col·laboració amb SEO/BirdLife Catalunya.

Divendres 19 Octubre 2012
El proper dissabte 27 d'octubre tindrà lloc una sortida ornitològica al Parc Natural de Montsant. El punt de trobada és la seu del Parc Natural a la Morera de Montsant a les 8 del matí. La durada és de mig dia i cal  portar roba d'abric, binocles i esmorzar, si es vol.

Inscripcions i més informació a l'Oficina Tècnica de l'ICO:

Tel. 934.587.893
c/e: secretaria@ornitologia.org

Divendres 19 Octubre 2012
Els passats 28 i 29 de setembre es va celebrar al Parc Natural del Delta de l’Ebre la Tercera Jornada del SOCC, un esdeveniment que ja s’ha consolidat com un punt de trobada per als participants i interessats en el SOCC. La jornada va permetre compartir experiències, resoldre dubtes i avançar en la formació dels interessats. L’acollida de la jornada per part del públic assistent va ser molt bona. Els gairebé 70 assistents van qualificar amb un 8,4 sobre 10 el conjunt d’activitats dutes a terme. Com a notes destacades, vam comptar amb l’obertura per part de la presidenta del Parc Natural, una interessant exposició del projecte europeu de seguiment d’ocells comuns (PECBMS) per part d’en Petr Vorisek, coordinador del projecte, i un acte d’homenatge a aquells col·laboradors del SOCC que no han defallit mai des del primer any del projecte.

Divendres 19 Octubre 2012
La Fundació Barcelona Zoo i Lynx Edicions es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Els ocells silvestres del Zoo de Barcelona. Guia d’observació, a càrrec de Xavier Ferrer, Josep Garcia i Sònia Recasens, que tindrà lloc el proper dilluns 22 d’octubre a les 17h a la Galeria Gòtica de l’Ajuntament de Barcelona (Plaça Sant Jaume 1).

Els assistents seran obsequiats amb un exemplar del llibre.

Divendres 19 Octubre 2012
En aquest acte es mostraran els resultats analitzats de manera conjunta dels programes de seguiment d'ocells i papallones, impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i desenvolupats des de l'ICO i el Museu de Granollers. La conclusió més clara és que la modificació de determinats usos del sòl i l’escalfament del planeta representen avui les principals causes del canvi global a Catalunya.

La Directora General de Polítiques Ambientals es plau convidar-vos a aquest acte, que tindrà lloc el dimecres 24 d'octubre a les 11.30 h. a la sala d'actes de la seu de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat a Barcelona (Diagonal 523-525).

Programa

Indicadors del canvi ambiental a Catalunya: què ens estan dient els ocells i les papallones?

11.30 h. Benvinguda i presentació de l'acte a càrrec de la Sra. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals.

11.45 h. Presentació dels resultats del Programa de seguiment dels ocells a Catalunya, a càrrec del Sr. Sergi Herrando (Institut Català d'Ornitologia).

12.00 h. Presentació dels resultats del Programa de seguiment de roplòcers a Catalunya, a càrrec del Sr. Constantí Stefanescu (CBMS, Museu de Granollers-Ciències Naturals).

12.15 h. Exemples d'indicadors del canvi ambiental a Catalunya obtinguts amb aquests seguiments, a càrrec del Sr. Sergi Herrando (Institut Català d'Ornitologia) i del Sr. Constantí Stefanescu (CBMS, Museu de Granollers-Ciències Naturals).

12.45 h. L'aplicació dels indicadors de l'estat de conservació de la biodiversitat en les polítiques ambientals, a càrrec del Sr. Salvador Grau, cap del Servei de Planificació de l'Entorn Natural.

13.00 h Cloenda

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats