Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 10 Abril 2014
El proper dimarts 15 d'abril comença la temporada de primavera del SOCC. Recordeu que el primer cens de primavera s'ha de fer entre el 15 d'abril i el 15 de maig. No ho deixeu per l'últim moment!

Com sabeu, des d'aquest any el SOCC tindrà un paper rellevant en l'actualització dels mapes dels ocells nidificants de Catalunya. Les dades del SOCC contribuiran a obtenir aquests nous mapes, així com a l'Atlas de las aves en época reproductora en España i al nou Atles dels ocells nidificants d'Europa.

En aquest marc us fem una proposta molt senzilla: si durant el SOCC detecteu alguna evidència de reproducció podeu anotar el codi atles corresponent. Per exemple, una possibilitat és anotar a la fitxa de camp la màxima evidència de reproducció que s'observa, al costat de l'espècie, i tot seguit podeu entrar a ornitho.cat aquestes observacions amb el codi atles corresponent. Podeu veure el llistat de codis atles aquí.

Les dades del SOCC les heu d'enviar com cada any, i els que us animeu a apuntar les evidències de reproducció, a més, només cal que anoteu a ornitho.cat aquelles observacions que tenen codi atles. No us preocupeu perquè aquestes dades constin tant a la base de dades del SOCC com a ornitho.cat.

Aprofitem per donar la benvinguda als nous participants que s'incorporen aquesta primavera.

Que tingueu tots uns bons censos de primavera!

Martí Franch
socc@ornitologia.org

Dijous 10 Abril 2014
Com en altres anys, hem iniciat aquesta primavera la nostra col·laboració amb Recerca en Acció, portal de divulgació de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. La col·laboració de l'ICO consisteix a oferir informació de divulgació sobre el procés de nidificació dels ocells, tant des d'aspectes teòrics com pràctics. També s'hi inclouran dades procedents del projecte nius.cat, per tal que les puguin utilitzar escoles que vulguin treballar la metodologia científica amb els estudiants.

En aquest enllaç hi ha el primer lliurament d'aquest any: http://www.recercaenaccio.cat/basic/9-com-disposar-les-caixes-nius-per-als-ocells/

Dijous 10 Abril 2014
1, 2, 3 i 4 de maig

Objectius del curs
• Aprofundir en el coneixement de la biologia i l’ecologia dels ocells.
• Conèixer l'avifauna dels diferents ambients de la  conca de Gallocanta i de les terres del Jiloca .
• Identicació en el camp de les aus silvestres més habituals.
• Promoure l'estudi i l'observació respectuosa amb l’avifauna.
• Conèixer les bases de la gestió de les poblacions animals i la seva aplicació en la conservació de les aus.
• Valorar la importància de la conservació de la biodiversitat.
• Promoure la posada en valor del territori a través de la riquesa ornitològica.

Més informació a: www.adri.es

http://www.adri.es/formacion/100-patrimonio-y-medio-natural/tornos/1706-curso-de-ornitologia-practica-de-las-tierras-de

Dilluns 24 Març 2014
Aquest 2014 significa el darrer any de recollida de dades de camp per al projecte Atles dels ocells nidificants de Barcelona. Ara sí. Ara ens cal un darrer esforç per tal que no quedi ni un pam de la ciutat sense mostrejar. Us animem, per tant, a sumar-vos al projecte si encara no ho heu fet en els anys anteriors, o a reprendre els censos en aquells punts que encara queden per visitar i que podeu consultar clicant aquí.

No es demana gran cosa. Només dos o tres matins entre l’abril i el juny segons el model de participació que escolliu. Per a més informació, podeu consultar la metodologia, contestar en aquesta mateixa adreça i disposar del vostre mostratge en el moment en el que us decidiu a participar.

Dilluns 24 Març 2014
Fa prop de dues dècades es va editar el primer atles d’ocells nidificants d’Europa. Ara, l’European Bird Census Council (EBCC) impulsa un segon atles  que actualitzarà les distribucions de totes les espècies i aportarà millores importants, com ara mapes d’abundància relativa d’alta definició. L’ICO té un paper molt rellevant en aquest atles, ja que n’és el coordinador conjuntament amb la Societat Ornitològica Txeca.
El SOCC i les dades d’ornitho, a través de l’actualització de mapes de Catalunya i l’atles d’Espanya, contribuiran a aquesta obra d’abast europeu. A més, si voleu col·laborar aportant dades d’altres països us animem a contactar amb l’ICO  i fer expedicions a les regions menys prospectades.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats