Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 24 Setembre 2014
Com ja sabeu tots, aquest cap de setmana tindrà lloc el primer festival internacional d'ornitologia del Delta de l'Ebre. S'han preparat moltes activitats i la visita ha de servir per retrobar-nos amb amics, coneguts, conèixer gent nova i també gaudir dels ocells i la natura al Delta. Les previsions del temps semblen bones i el mes de setembre sempre és un bon moment per veure espècies noves o escasses. Durant aquests dies podem veure pel Delta la daurada petita del Pacífic, la cuereta citrina, l'àguila pescadora, el xatrac gros, el becplaner i moltes altres. Us hi esperem!

Dimecres 24 Setembre 2014
L’esperada app d’ornitho es presentarà en primícia al Delta Birding Festival. És l’oportunitat perfecte, doncs, per venir a conèixer aquesta nova eina i tot allò que ofereix als ornitòlegs i demès persones interessades en l’observació de la natura.

La presentació tindrà lloc el divendres a les 18:30 a la carpa de conferències 1 i, novament, el diumenge a les 10:30 en el marc de la xerrada sobre ciència ciutadana realitzada per l’ICO.

L’app d’ornitho funciona en dispositius Android i permet enregistrar i trametre, de manera molt fàcil i ràpida, observacions d’ocells i de molts altres grups taxonòmics: mamífers, amfibis, rèptils, libèl·lules i papallones diürnes.

El sistema permet entrar dades arreu d’Europa, sincronitzant-les de manera automàtica amb els diferents portals web ornitho existents. D’aquesta maneta, els usuaris d’ornitho no ha d’anar canviant d’aplicatiu quan van a observar ocells fora de l’àmbit geogràfic del seu portal web. A més, les observacions es poden entrar tant si s’està en línea com no, i utilitzar qualsevol de les llengües disponibles (català, castellà, anglès, francès, etc).

L’app també permet veure les darreres dades introduïdes des del mateix dispositiu mòbil o qualsevol dels portals ornitho existents i saber, en temps real, què s’està veient al nostra voltant en cada moment.

Dimecres 24 Setembre 2014

Dimecres 24 Setembre 2014
S'està organitzant una nova campanya d'anellament de tardor a l'illa de l'Aire pel període 28 setembre a 3 de novembre. Es necessita gent principalment a partir de l'11 d'octubre.
Els interessats podeu posar-vos en contacte amb en Raül Escandell a l'adreça: raulescandell@gmail.com

Dimecres 24 Setembre 2014
Des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, amb la col·laboració de l'Hospital de la Vall Hebrón, estem portant un estudi per conèixer la sensibilització als al·lèrgens de coloms, cotorres i gavians que tenen els diferents grups de persones que desenvolupen la seva activitat amb alguna de les especies esmentades: gestors/investigadors, empreses de control d’aus, personal de parcs i jardins-neteja, ja que hi ha casos (4%) en que poden desenvolupar una pneumonitis per hipersensibilitat que pot ser de caràcter greu.
En aquest cas els ornitòlegs, anelladors, investigadors del col·lectiu són una fracció important que ens interessaria testar. En aquest sentit per fer l’estudi necessitem fer una enquesta, una extracció de sang i unes proves de funció respiratòria, que es farien a l'Hospital de la Vall Hebron amb una durada aproximada d'una hora.

Els resultats, a més de donar-nos el grau de sensibilització i/o afectació a la funció respiratòria, ens donaran unes pautes per reduir l’exposició en aquells casos en que hi ha més risc d’exposició.
 
Amb aquest objectiu, demanem la col·laboració de totes aquelles persones que estiguin interessades en participar.
 
Persona de contacte:
Tomás Montalvo
Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes
Agència de Salut Pública de Barcelona


e-mail : tmontal@aspb.es / Telf.:93 202 77 23

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats