Dilluns 25 Juliol 2016

A la seva xerrada "Beyond Bird Photography: a quest to document them all", l'autor presentarà al DBF16 el que està fent en aquest particular repte, mai no emprès abans com a projecte individual. Sens dubte, un birder apassionat -i obsessiu- com Shirihai és una de les poques persones del món que podria ser capaç de començar una empresa d'aquest tipus.
Ens explicarà com va fotografiar 10 espècies particularment escasses, algunes d'elles noves per la ciència des de fa a penes una dècada. Les dificultats per aconseguir-les van ser variades: científiques, logístiques, tècniques, fotogràfiques, meteorològiques...
Vine el dissabte 24 a la xerrada a les 16h i senzillament gaudeix d’una faceta emocionant de l'ornitologia!
Dilluns 25 Juliol 2016

Participar com a voluntari és una bona manera de viure una experiència única, envoltat de grans ornitòlegs, gaudint de la natura i aprenent una mica cada dia. A més, els voluntaris tindran l’entrada gratuïta al festival durant els tres dies, a canvi se’ls demana que participin en les tasques d’organització durant un matí o una tarda.
Per ser voluntari només has de ser una persona entusiasta, agradable i eficient, si creus que compleixes amb aquests requisits i vols viure aquesta experiència, inscriu-te enviant un mail a marina.cuito@ornitologia.org especificant el teu nom, telèfon, data de naixement i idiomes en què et pots expressar o trucant al 934587893 de dilluns a divendres.
+ info: http://www.deltabirdingfestival.com/voluntaris/
Dilluns 25 Juliol 2016

El comprador només haurà de citar el codi promocional ICO2016 en la compra on-line, presencial o telefònica.
Dilluns 25 Juliol 2016

L’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l’Institut Català d’Ornitologia, ha instal·lat uns vinils als balcons del segon i tercer pis d’un edifici del número 2 de la plaça Imperial Tarraco, per evitar que els ocells xoquin contra els vidres. Durant aquest últim any, s’estima que uns 800 ocells han mort per aquesta causa. La a façana produeix un efecte mirall amb els arbres de la plaça, els ocells es pensen que la zona boscosa continua i s’hi encasten. Una il·lusió òptica, que acaba amb més d’una desena d’aus mortes al dia. En un primer moment, l’Ajuntament va decidir posar com a mesura una barrera de llum infraroja que cobria la façana i evitava la confusió. També es van provar uns altaveus dissuasius, que emetien un so estrident per allunyar els ocells de la zona. Finalment, l’Ajuntament s’ha decantat per la instal·lació d’uns vinils a la segona i tercera planta dels balcons de l’edifici envidriat amb unes línies verticals que els facin visibles. La major part de les espècies que topen contra l’edifici són aus insectívores, principalment el tallarol de casquet i la boscarla de canyar. De cara a la pròxima migració de tardor està previst fer un seguiment per comprovar l’efectivitat d’aquesta actuació.
Dilluns 25 Juliol 2016

El Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals ha impulsat, juntament amb l’empresa catalana Birding Natura, el desenvolupament d’un nou material per a les vinyes emparrades que evita col·lisions d’aus i, en cas de produir-se el xoc, elimina el risc de seccionaments de l’animal. Aquest material, anomenat fleixos Sabird, possibilitaria el conreu de vinya emparrada en zones incloses a la Xarxa Natura 2000, on ara difícilment s’autoritza aquesta activitat pel risc que els filferros tradicionals suposen per a aus protegides, com l’àliga cuabarrada, el pioc salvatge o el sisó.
Més informació
