Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 30 Setembre 2016
El proper dissabte 8 de setembre l'ICO organitza una sortida per la façana litoral de Barcelona en col·laboració amb el mapa Barcelona+Sostenible, iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona.
 
En aquesta ruta podrem gaudir de la diversitat d’aus que ens ofereix el litoral de Barcelona, aprofitant el període de migració. A la costa podrem veure gavià argentat, gavina corsa i corb marí emplomallat i a les pinedes litorals podrem gaudir de les mallerengues, tudons, tallarols capnegres... i d’altres espècies visibles només en període de migració.
 
La participació a la ruta és gratuïta. Les inscripcions es poden fer en el següent enllaç: http://ornitologia.org/ca/queoferim/formacio/cursos_inscripcio.html

Divendres 30 Setembre 2016
El proper diumenge 9 d'octubre l'ICO participa en una ruta guiada pel Jardí Botànic de Barcelona on coneixerem els ocells que hi habiten, però a més descobrirem com observar-los, com identificar-los, quan és la millor època per observar ocells, entre d'altres interessants qüestions.

Trobareu més informació al següent enllaç; http://museuciencies.cat/activitats/la-piuladissa-de-la-tardor/

Divendres 30 Setembre 2016
Tremp, Lleida, 4, 5 i 6 de novembre de 2016
 
L’objectiu d’aquest festival és reunir a totes aquelles persones amb un vincle amb la fotografia de natura per reflexionar sobre el nostre paper a la societat, formar-nos i reivindicar-nos com un actor important en la conservació del medi.

Xerrades, tallers i sortides; per a aquestes dues últimes cal inscripció prèvia.
 
​Més informació a:
 
​phototerra@aefona.org / www.aefona.org

Dijous 22 Setembre 2016
Arriba la tercera edició del Delta Birding Festival, el festival internacional d'ornitologia del delta de l'Ebre, i tenim preparades un munt d'activitats, conferències, cursos, tallers, concursos, etc., a més d'una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i els amants de la natura. 
 
Continuem sent l'únic festival ornitològic de l'Estat que destina tots els beneficis de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells. Aquest any els guanys es destinaran a l'Atles dels ocells nidificants d'Europa (European Breeding Bird Atlas 2) finançant els viatges dels ornitòlegs que prospecten llocs remots d'Europa.
 
L'esdeveniment comença el divendres 23 a la tarda fins diumenge 25 al matí. No hi pots faltar! 
 
http://www.deltabirdingfestival.com/

Dijous 22 Setembre 2016

Del 5 al 9 de setembre es va celebrar el 20è congrés de l'European Bird Census Council (EBCC) a la ciutat alemanya de Halle, sota el títol de "Bird Numbers 2016 - Birds in a changing world". 

Aquest congrés reuneix cada 3 anys gent involucrada en el monitoratge, la recerca i la conservació dels ocells de tot Europa. Cobreix temes molt variats, com els programes de seguiment d'ocells comuns, atles de distribució, estudis de causes dels canvis poblacionals, de l'impacte de les polítiques governamentals en les poblacions d'ocells, les noves tecnologies i tècniques d'anàlisis, o la ciència ciutadana, entre d'altres.
Una vegada més, l'ICO ha estat present al congrés. D'una banda hi hem compartit les nostres experiències en els projectes d'àmbit català, amb una xerrada sobre l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona i amb un pòster sobre el Nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya, que va guanyar el premi al millor pòster del congrés.

D'altra banda, cal destacar el paper de l'ICO al congrés per la seva implicació en els projectes d'àmbit europeu. El nostre paper en la coordinació del Nou Atles dels ocells nidificants d'Europa (EBBA2) ha comportat una participació molt activa al congrés. L'equip de l'ICO va presentar una xerrada sobre els futurs mapes d'alta resolució, un pòster sobre el procés de modelització d'aquests mapes i un altre sobre el paper dels observadors estrangers i l'ús dels portals on-line en països on cal millorar la seva cobertura. A més, es va dur a terme una reunió de treball on l'equip de coordinació va presentar i discutir els propers passos a seguir en aquest gran projecte amb els coordinadors nacionals de cada país.

Com a impulsor de l'EuroBirdPortal (EBP), també va ser rellevant el paper de l'ICO en la reunió específica d'aquest projecte que es va fer paral·lelament al congrés. Aquest projecte va ser objecte d'una xerrada plenària, i l'equip va presentar una segona xerrada sobre les noves possibilitats que ofereixen les eines on-line per treballar amb grans volums de dades, partint de la nostra experiència en l'EBP i en l'EBBA2.
Amb més de 250 assistents, el ventall de presentacions d'altres entitats sempre resulta profitós ja que aporta idees i discussions molt interessants pels nostres projectes com el SOCC, els atles o l'ús d'eines com ornitho.cat.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats