Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 23 Novembre 2016
El proper dijous 1 de desembre comença la temporada SOCC d'hivern i els col·laboradors del projecte estan cridats un cop més a participar d'un dels principals programes de seguiment de la biodiversitat de Catalunya. Tal com vam anunciar a la passada jornada SOCC, la nostra intenció és disposar d'un nou sistema d'entrada de dades on-line. Actualment estem treballant colze a colze amb els tècnics de Biolovision per poder d'entrar i consultar les dades dels itineraris SOCC a l'Ornitho. Esperem que això sigui una realitat de cara a la propera primavera. Mentrestant, caldrà enviar les dades en els formats fins ara disponibles. Sisplau, tots els que encara no hagueu enviat les dades de la passada primavera (i en alguns casos del passat hivern), no trigueu a enviar-nos-les!!
 
Recordeu que totes les tendències de les poblacions d'ocells comuns que passen l'hiven a Catalunya es poden consultar al www.sioc.cat. A tall d'exemple, us mostrem un parell de casos interessants que hi podreu consultar. Mentre les poblacions nidificants de puput es mantenen estables, a l'hivern cada cop n'hi ha més. Al tord li passa just el contrari, mentre la població hivernant és estable, la nidificant va en augment.

Dimecres 23 Novembre 2016
Estem preparant el volum 32 (2016) de la Revista Catalana d’Ornitologia. Si vols conèixer els continguts d’aquest volum, pots consultar el blog de la revista:
 
http://revistacatalanaornitologia.blogspot.com.es/
 
I per què no t’animes a publicar a la revista? T’oferim assessorament i ajut en la revisió dels teus treballs. Anima’t a publicar a la RCO!

Dimecres 23 Novembre 2016
Oferta de Tesi doctoral sobre l’organització social de les cotorres i la seva capacitat de dispersió:
 
https://acce.shef.ac.uk/alien-parrots-social-and-genetic-structure-of-an-invasive-population/

Dimecres 23 Novembre 2016
Estem acabant la campanya d’anellament per al seguiment de la migració postnupcial de passeriformes de canyissar a l’estació de Canal Vell, Deltebre. Aquesta campanya va començar el 4 d’agost i finalitzarà el dia 1 de desembre. D’aquest any podem destacar l’alta xifra de boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus) anellades amb més de 2300 exemplars i que suposa la xifra més alta dels 25 anys de seguiment. Per contra, per a d’altres espècies com el mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus), ha estat una tardor amb poques captures, tal com ja va passar a la campanya de primavera als Aiguamolls. Hores d’ara s’han anellat prop de 5.500 exemplars, una xifra per sobre de la mitjana dels darrers anys.
 
Podeu veure els resultats preliminars obtinguts fins ara  a: apps.ornitologia.org/anella/migra
 
Anant a Dades podreu veure les captures de l’estació de Canal Vell.

Divendres 30 Setembre 2016
El passat cap de setmana es va celebrar la tercera edició del Delta Birding Festival al delta de l'Ebre, aconseguint un gran èxit de públic i d'observació d'ocells. Més de 2000 persones han visitat la fira del festival d'ornitologia, on s'ha de destacar el gran interès que van aixecar les ponències dels convidats estrella, com la de Lars Svensson.
 
L'ICO va presentar el seu nou projecte de col·laboració amb l'empresa Agbar, a més d’anunciar el Congrés d’ornitologia de les terres de parla catalana. Una altra de les activitats impulsades per l'ICO que va gaudir de molt d'èxit, va ser la cursa Ornitho-Swarovski, on es van presentar més de 1700 llistes completes d'observacions d'ocells.
 
Vam gaudir d'un cap de setmana amb molt bon ambient, molts ocells i bones sensacions, que consoliden el Delta Birding Festival com a festival ornitològic de referència.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats