Dilluns 10 Abril 2017

Us recordem que l’any passat es va crear una aplicació web on poder veure les captures diàries de la campanya dels Aiguamolls. Per entrar-hi cal anar a: apps.ornitologia.org/anella/migra
Anant a Dades podreu veure les captures de l’estació del Barracot.
Dilluns 10 Abril 2017

Després dels primer dos anys, ja s'ha cobert gran part de les demarcacions de Girona i Barcelona, on queda una vintena de quadrats pendents d'assignar. A la meitat occidental de Catalunya, en canvi, encara queden força quadrats pendents, i aquest any caldrà centrar els esforços en aquestes zones: des de la Terra Alta al Pallars Sobirà.
Una vegada més, convoquem tots els ornitòlegs catalans a participar al Nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya. Us animem a responsabilitzar-vos dels mostreigs de quadrats de 10x10 km. Cada quadrat es pot cobrir fàcilment en almenys un parell de caps de setmana. Tria el teu quadrat i posa't en contacte amb nosaltres (atles@ornitologia.org).
Esperem que us animeu participar d'aquest gran projecte mentre gaudiu del territori i dels ocells!
Dilluns 10 Abril 2017

Per tal d'incrementar la feina al camp als llocs que més ho necessiten, hem creat el repte "Omple els buits de l'EBBA2!". Si vols descobrir nous llocs, ajuda'ns a recollir dades dels ocells nidificants, passa-t'ho bé pel camí i participa en el sorteig d'uns prismàtics Meopta o d'alguna de les petites sorpreses que trobaràs als mateixos països.
Trobaràs tota la informació sobre el repte en el següent enllaç: http://www.ebba2.info/contribute-with-your-data/filling-ebba2-gaps-join-our-new-challenge/
L'EBBA2 aportarà dades de l'estat dels ocells a tota Europa, actualitzant el primer atles europeu realitzat l'any 1997. La informació que se n'extregui serà vital per treballar en la conservació dels ocells. Ja s'han publicat els primers mapes pilot amb informació de 15 espècies amb les dades obtingudes fins ara. Els podeu consultar en aquest enllaç: http://mapviewer.ebba2.info/
Dilluns 10 Abril 2017

http://revistacatalanaornitologia.blogspot.com.es/
Si has fet alguna petita recerca ornitològica, per què no t’animes i ho publiques a la RCO?
Dilluns 10 Abril 2017

Una obra de 768 pàgines i més de 1700 fotos. És una guia a l'ús i rigorosa, però amb elements que la fan diferent. A part de ser la primera guia fotogràfica d'ocells de Catalunya feta per catalans, s'hi resolen qüestions tals com: Quan viu un determinat ocell? Com es pronuncien els noms científics? D'on deriven aquestes denominacions? I les dels noms catalans? També hi ha tota mena de curiositats, des de poesies a endevinalles o referències a algun quadre. Això pot semblar anòmal en una guia, però és un intent de seducció als no iniciats que no deixarà indiferent a l'expert. Tot plegat, un excel·lent regal per a Sant Jordi!
Entre d’altres, està previst fer diverses presentacions. De moment, la primera és a la llibreria Altaïr (http://www.altair.es/es/actividades/evento.php?codigo=231), el dia 11. La següent serà a la botiga Oryx, el dia 20 a les 19:45 h (https://www.weboryx.com/).
