Dilluns 10 Abril 2017

- diumenge 7 de maig 2017, Can Jordà, Santa Susanna: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR EXPERT.
La prova d’accés a anellador expert consistirà d’una part pràctica que començarà a les 8:00 h i d’una part teòrica que tindrà lloc de 16:00 a 19:00 h. A la prova pràctica es valoraran especialment les habilitats relacionades amb el muntatge de xarxes japoneses, l’extracció dels ocells de les xarxes i la seva manipulació posterior. També s’avaluarà la presa de dades biomètriques i de muda. La prova teòrica consistirà en un qüestionari de preguntes sobre la pràctica de l’anellament, a més d’un apartat específic sobre datació i un altre sobre identificació. Telèfon de contacte 656 327 223. No està permesa la presència a les proves d’altres anelladors i persones que no s’examinin.
- dimarts 2 de maig 2017, Museu Blau (Plaça Leonardo da Vinci, 4-5, 08019 Barcelona): PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR AUXILIAR.
La prova d'accés a anellador auxiliar tindrà lloc de 18:00 a 20:00 h. La prova és teòrica i consistirà en un qüestionari sobre la pràctica de l’anellament i d'un apartat específic sobre identificació.
En ambdues proves, es podran consultar els apunts, guies de camp i d’altres llibres similars sobre muda, datat i sexat d’ocells que cadascú cregui necessari. Aquest material, però, serà exclusivament d’ús particular i cada persona només podrà utilitzar el seu propi material de consulta.
Us recordem que per presentar-se a les proves d'accés a anellador cal haver lliurat abans a l'Oficina de l’ICO el full d’aval signat per dos anelladors experts i els fulls per anelladors en formació on es faci constar que s'han processat i extret de les xarxes un mínim de 500 ocells de 50 espècies diferents (per a l'expert) o 300 ocells de 30 espècies (per a l’auxiliar). Tots aquells que ja hagin fet alguna prova d’anellador expert prèviament i vulguin presentar-se a una nova convocatòria, hauran d’acreditar, mitjançant els fulls d’anelladors en formació, que han processat i extret de les xarxes un mínim de 250 ocells de 25 espècies diferents des de la data de l’última prova no superada. La data límit i improrrogable per lliurar aquests documents i fer efectius els drets d’examen (6 euros) és el dia 28 d’abril.
Dilluns 10 Abril 2017

Us recordem que l’any passat es va crear una aplicació web on poder veure les captures diàries de la campanya dels Aiguamolls. Per entrar-hi cal anar a: apps.ornitologia.org/anella/migra
Anant a Dades podreu veure les captures de l’estació del Barracot.
Dilluns 10 Abril 2017

Després dels primer dos anys, ja s'ha cobert gran part de les demarcacions de Girona i Barcelona, on queda una vintena de quadrats pendents d'assignar. A la meitat occidental de Catalunya, en canvi, encara queden força quadrats pendents, i aquest any caldrà centrar els esforços en aquestes zones: des de la Terra Alta al Pallars Sobirà.
Una vegada més, convoquem tots els ornitòlegs catalans a participar al Nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya. Us animem a responsabilitzar-vos dels mostreigs de quadrats de 10x10 km. Cada quadrat es pot cobrir fàcilment en almenys un parell de caps de setmana. Tria el teu quadrat i posa't en contacte amb nosaltres (atles@ornitologia.org).
Esperem que us animeu participar d'aquest gran projecte mentre gaudiu del territori i dels ocells!
Dilluns 10 Abril 2017

Per tal d'incrementar la feina al camp als llocs que més ho necessiten, hem creat el repte "Omple els buits de l'EBBA2!". Si vols descobrir nous llocs, ajuda'ns a recollir dades dels ocells nidificants, passa-t'ho bé pel camí i participa en el sorteig d'uns prismàtics Meopta o d'alguna de les petites sorpreses que trobaràs als mateixos països.
Trobaràs tota la informació sobre el repte en el següent enllaç: http://www.ebba2.info/contribute-with-your-data/filling-ebba2-gaps-join-our-new-challenge/
L'EBBA2 aportarà dades de l'estat dels ocells a tota Europa, actualitzant el primer atles europeu realitzat l'any 1997. La informació que se n'extregui serà vital per treballar en la conservació dels ocells. Ja s'han publicat els primers mapes pilot amb informació de 15 espècies amb les dades obtingudes fins ara. Els podeu consultar en aquest enllaç: http://mapviewer.ebba2.info/
Dilluns 10 Abril 2017

http://revistacatalanaornitologia.blogspot.com.es/
Si has fet alguna petita recerca ornitològica, per què no t’animes i ho publiques a la RCO?
