Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 21 Setembre 2017
Aquest cap de setmana celebrem la 4a edició del Delta Birding Festival, i l'ICO estarà participant en moltes de les activitats. Ens trobareu a l’estand número 1 de la fira comercial. Allà trobareu la tradicional paradeta amb la novetat de la venda dels mocadors Giraffa, que destinen part dels beneficis a entitats mediambientals i la venda del joc "Rapinyaires", amb el que aprendreu a identificar aquests ocells. A més, els 100 primers que visiteu l’estand, aconseguireu gratuïtament el pòster "Els ocells del món", editat pel TERMCAT, la fundació del Zoo de Barcelona i l'ICO, per commemorar la creació del Diccionari dels ocells del món en català.

Els beneficis que genera el festival es destinen a projectes de conservació. L'any passat, part dels beneficis es van adreçar a expedicions russes i gregues per recollir dades per l'Atles Europeu dels Ocells Nidficants, del qual l'ICO n'és coordinador. Els nostres companys Sergi Herrando i Martí Franch, explicaran quins resultats van obtenir en aquetes expedicions en la xerrada "Les expedicions catalanes en la cobertura de l'Atles d'Europa", que tindrà lloc el diumenge 24 a les 13:30 a la Carpa 2. En finalitzar la xerrada, el Dr. Nigel Collar, presidirà el sorteig d'uns prismàtics MEOPTA entre tots els participants del challenge "Filling EBBA2 Gaps".

Part dels beneficis d'aquest any, es destinaran a projectes de seguiment amb geolocalitzadors de la tórtora vulgar, projectes on l'ICO també hi té participació. Dissabte a les 18:15 a la carpa 2, podreu assistir a la xerrada "Per on migren i d’on venen les tórtores? I per què és important saber-ho?" del Gerard Bota del Centre Tecnològic Forestal i el Gerard Carboneras de la RSPB.

El DBF presenta una novetat en aquesta edició anomenada Àgora, es tracta d'un espai obert on es faran entrevistes informals als convidats més destacats. El cap de la Unitat de divulgació de l'ICO, Abel Julien, entrevistarà la periodista nord-americana Jennifer Ackerman, autora del best seller "El ingenio de los pájaros". Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte a les 18:30.

El grup Suez i l'ICO aquest any van desenvolupar conjuntament el projecte BiObserva, un programa ambiental de voluntariat corporatiu que promou el desenvolupament sostenible. Els professionals de les plantes de tractament d'aigües del grup Suez, reporten dades de les aus que observen en els seus centres de treball per després ser analitzades pels professionals de l'ICO. El dissabte a les 16:00 a la carpa 2, tindrà lloc la presentació del projecte acompanyada d'un petit taller per aprendre a identificar els ocells més comuns.

Trobareu als professionals de l'ICO liderant les activitats de camp, així que no us perdeu les sortides guiades a l'Alfacada, les sortides en vaixell al mar i pel riu i les sortides per principiants "Emprèn el vol".

Per últim no us perdeu la cursa Ornitho-Swarovski, on es sortejaran uns prismàtics Swarovski EL 10x42 valorats en 2300 €, d'entre totes les persones que hagin entrat llistes completes a Ornitho.cat entre els dies 12 de juliol i 23 de setembre. Recordeu que és imprescindible inscriure's a la cursa a l'estand de l'ICO per optar al sorteig. També farem el sorteig dels prismàtics  Swarovski CL Companion 10x30, d'entre totes les persones que han participat en els cursos i sortides de l'ICO aquest 2017.
 
Us esperem al Delta de l'Ebre!

Dijous 21 Setembre 2017
El CREAF organitza un programa anual de seminaris que mostra el treball de recerca global en el camp de les ciències de l’ecologia, tant dins com fora del centre. Cada seminari dura normalment de 30 a 40 minuts amb molt de temps després per a preguntes i discussions. Els seminaris solen ser els dimecres a les tres de la tarda. La primera convocatòria és pel dia 27 de setembre amb el títol "Is terrestrial net primary production a planetary boundary for the carbon cycle?" per Steven W. Running de la Universitat de Montana, USA.

Més informació:  http://www.creaf.cat/ca/Talks

Dijous 21 Setembre 2017
El nostre company Pere Alzina ens fa arribar el calendari de quatre cursos de cants d'ocells que farà pròximament. Aquests cursos compten amb una  metodologia singular gràcies a la qual aprenem a descriure, identificar i dibuixar els cants dels ocells. El curs s'amaneix amb referències mitològiques, literàries, pictòriques i dites que relliguen els ocells amb la nostra cultura. 
 
1. Taller de cants d'ocells al Camp d'Aprenentatge del Ripollès (Planoles), 25 de setembre: curs de tot un dia adreçat al personal docent de la Generalitat de Catalunya
http://www.xtec.cat/cda-ripolles/presentacio.htm

2. Taller de cants d'ocells a Sant Quirze del Vallès, 7 d'octubre del 2017. Organitza Sant Quirze Natura

3. Taller de cants d'ocells a Can Coll del PN de la Serra de Collserola (Cerdanyola del Vallès), 8 d'octubre del 2017. 
http://www.parcnaturalcollserola.cat/news/el-dia-mundial-dels-ocells-al-parc

4. Taller de cants d'ocells a l'Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua (PN d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici,  22 d'octubre de 2017
http://www.valldassua.cat

Més informació a: http://www.beyondbarcelona.com/blog.php

Divendres 14 Juliol 2017
El grup d’anellament ANSE en col·laboració amb la universitat de Murcia i SEO/BirdLife organitza el XX congrés d’anellament científic d’ocells a Murcia els dies 12 al 15 d’octubre.
Més informació a: http://www.seo.org/xx-congreso-de-anillamiento-cientifico-de-aves/

Divendres 14 Juliol 2017
Ja està disponible en línia el número 54 de l’Abellerol (primavera-estiu 2017).

En aquest número hi trobareu un reportatge sobre la migració de la tórtora, una entrevista a Lars Svensson, així com les seccions habituals de notícies, crònica ornitològica i novetats bibliogràfiques.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats