Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dilluns 30 Gener 2023
L'Institut Català d'Ornitologia posa en marxa un nou projecte de monitoratge centrat en el seguiment dels rapinyaires forestals (SEGRE). L'objectiu d'aquest projecte és fer un seguiment estandarditzat de les diferents espècies de rapinyaires forestals a Catalunya, així com determinar tendències a llarg termini de les poblacions i detectar canvis poblacionals al llarg del temps.

El projecte té una metodologia diferent de la del Seguiment d'Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) però segueix el mateix disseny, on cada voluntari serà responsable d'un punt d'observació i haurà de comptar i anotar totes les espècies de rapinyaires que vegi durant 4 matins l'any. El projecte és obert a tothom, els requisits per participar són: disposar de 4 matins l'any seguint el calendari del projecte i ser capaç d'identificar els rapinyaires forestals de Catalunya.

El pròxim 16 de febrer a les 18:00 es farà una presentació online del projecte perquè tots els interessats puguin ampliar la informació i resoldre els dubtes que puguin tenir. L'assistència és lliure, però es requerirà una inscripció en aquest formulari.
 

Dijous 22 Desembre 2022
S’està organitzant una nova campanya prenupcial d'anellament a l'illa de Tabarca, amb la intenció de recuperar la normalitat d'anteriors campanyes i una durada de 2 mesos, des del 15 de març al 15 de maig. Busquem anelladors interessats a participar-hi fent-se càrrec d'una quinzena. També es podrien considerar anelladors que es puguin encarregar de cobrir una setmana sempre que hi hagi dues persones que es puguin compaginar i cobrir una quinzena. Per qüestions organitzatives tindran prioritat les sol·licituds de quinzenes completes. Com en vegades anteriors, l'organització cobreix el trasllat a l'illa i 36 euros per dia (subjecte a retenció d'IRPF). Si hi esteu interessats, si us plau, contacteu amb nosaltres.

Més informació: Dr. Germán López: german.lopez@ua.es / german.lopeziborra6@gmail.com

Dijous 22 Desembre 2022
S’acaba de publicar el número 59 de l’Abellerol, hivern 2022-23, el qual, de moment, fins que no es faci la tramesa, es pot consultar en línia en aquest enllaç. Si teniu seleccionada l'opció de rebre la publicació en paper a casa i heu canviat d'adreça recentment, si us plau, comuniqueu-ho a marina.cuito@ornitologia.org o secretaria@ornitologia.org

Inclou un reportatge sobre el seguiment dels ocells al parc Catalunya de Sabadell durant 16 anys, a més de les seccions habituals de novetats ornitològiques, obituaris, i novetats bibliogràfiques.

Fa alguns dies, tots els socis haureu rebut l’informe anual de 2021 que té el nom Sobrevolant i que també està disponible en línia.

Esperem que sigui del vostre interès!

Dijous 22 Desembre 2022
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició, disponible a:

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html

A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).

En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2022.

Dijous 22 Desembre 2022
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-los cada any.

Per això, cal enviar la documentació següent:
1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.

 2. Memòria de resultats de 2022. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts. En el cas que la memòria sigui llarga, s’aconsella enviar un document-resum (màxim dos fulls) per a la seva tramitació via electrònica. Els documents molt extensos no els podem tramitar a través de format electrònic. 

Tots aquells anelladors individuals que tinguin més d’un projecte, poden integrar-los dins d’una mateixa petició. No cal fer peticions individuals per espècies.

D’altra banda, cal recordar que és necessari un permís especial per a l’anellament d’espècies exòtiques invasores.

Feed RSS de notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimarts i dijous: 9:30h-14:30h.
Dimecres: 9:30h-18:30h.
Divendres: 9:30h-13:30h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats