Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Convocatòria Assemblea General Ordinària ICO 2023

Divendres 5 Maig 2023


L’assemblea es farà el dia 10 de juny a la biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels, un local que ens ha cedit molt amablement l’Ajuntament de Castelldefels, a qui volem agrair sincerament totes les facilitats que ens han donat. Per tal d’assegurar la màxima assistència, a més, aquest cop també es podrà assistir a l’Assemblea de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom. D’altra banda, com és habitual, un cop acabi l’assemblea anirem a dinar a un restaurant proper (oportunament donarem més detalls sobre el lloc i sobre com reservar plaça al web de l’associació). Tant si voleu assistir de forma telemàtica com presencial, així com per assistir al dinar, es requereix fer la inscripció. Podeu accedir a la carta de convocatòria, l'ordre del dia i la butlleta de delegació de vot des d'aquest enllaç.

Com podreu veure, aquesta assemblea serà especial. En aquest acte volem presentar l’inici de l’elaboració del nou Pla Estratègic de l’Institut Català d’Ornitologia. Un pla ambiciós que pretén modernitzar, repensar, reestructurar i continuar, en definitiva, fent evolucionar la nostra institució d’acord amb els importants reptes que ens esperen els propers deu anys.

Malauradament, estem vivint una crisi ambiental que fa dècades que s’està covant: la gran pressió de l’activitat humana afecta les poblacions d’ocells i els seus hàbitats, de fet  tota la biodiversitat del país. Immersos en un canvi climàtic que sembla imparable, la nostra institució, ara més que mai, ha de seguir generant informació rigorosa sobre les poblacions d’ocells a Catalunya i a Europa per millorar-ne la conservació. Però a més d’això, que ja és molt, hem d’aconseguir que la nostra societat conegui millor els ocells i la natura, perquè els estimi i valori més. Només així garantirem que les generacions futures puguin seguir gaudint d’un patrimoni natural ben conservat.

Per aquest motiu, ens hem proposat fer aquest pla estratègic durant els propers dotze mesos, seguint unes línies de treball molt clares que caldrà debatre i definir. Com associació de caire científic, hem posat tota la informació generada, gràcies a la nostra massa social i als nostres col·laboradors/res, al servei de la conservació de la natura. De fet, l’administració catalana, espanyola i europea ha utilitzat aquesta informació per prendre decisions que han comportat accions concretes de millora en la conservació d’espècies i hàbitats. Però no hi ha dubte que podem fer molt més. Per exemple, en àrees com ara la conservació de la natura mitjançant actuacions directes o l’educació i la comunicació ambiental.

En l’assemblea us explicarem quins passos volem fer com a Junta, per  copsar a fons la visió i opinió dels nostres socis/sòcies, per assessorar-nos per gent experta en gestió del canvi, i per buscar, com no pot ser d’altra manera, noves fonts de finançament per a mantenir una activitat, la de l’ICO, que ha estat reconeguda tant a Catalunya com a Europa.

T’esperem el dia 10 de juny a Castelldefels a l’Assemblea General de l’Institut Català d’Ornitologia, per iniciar aquest període tan rellevant que ens espera, per fer de l’ICO una institució encara millor, més activa i sobretot més útil per a la societat.

La Junta Directiva
 

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats