Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 23 Maig 2012
Després de l'èxit dels migradors, acabem d'obrir un nou projecte a www.recercaenaccio.cat sobre la biodiversitat del Pirineu.
Anirem fent el seguiment de vàries famílies de marmotes que estudien al CREAF i també parlarem de l'avifauna, amb contribucions de gent con en Jordi Dalmau, Antoni Margalida..

Més informació

Divendres 11 Maig 2012
El dia 17 de maig se celebra la festa de la primavera, una jornada de recerca naturalista de la flora i la fauna als parcs de la ciutat de Barcelona. A més de la tradicional plantada es farà una activitat d’observació de la biodiversitat a determinades zones dels parcs de la ciutat de la mà d’investigadors experts, i amb la participació de l'ICO. L’activitat està adreçada als alumnes dels sis cursos de primària i als de P5 d’educació infantil i la festa se celebrarà a diversos parcs de la ciutat.

Més informació

Divendres 11 Maig 2012


Per tercer any consecutiu, tornen les jornades de recerca naturalista obertes a la ciutadania. Tindran lloc el 18 i 19 de maig al Jardí Històric de Montjuïc. Ja estan obertes les inscripcions a http://ves.cat/a_S0.

BioBlitzBcn és una jornada oberta de recerca sobre la flora i la fauna de Barcelona en què participen totes aquelles persones que s'interessen per la natura urbana amb l'acompanyament de naturalistes experts.

Divendres 11 Maig 2012
El nostre company Roger Jovani (de l'Estación Biológica de Doñana; CSIC) ens demana ajuda per mostrejar àcars de les plomes amb l'objectiu de desenvolupar un mètode per identificar els àcars genèticament.
A la seva web podeu trobar diversos estudis que ha fet sobre aquests àcars; també un article a Quercus. S'ha suggerit que els àcars de les plomes podrien no ser paràsits, sinó mutualistes de les aus: s'alimenten de l'oli que els ocells s'escampen per les plomes (des de la glàndula uropigial), i així netegen les plomes de fongs i bacteris que d'altra manera degraden les plomes.

El mostreig d'acars es molt ràpid, senzill i completament innocu pels ocells. En aquest video de YouTube es mostra el procés.

Si estàs interessat en col.laborar envia un e-mail a bird.feather.mites@gmail.com i es posaran en contacte amb tu i t'enviaran el material necessari i instruccions mes detallades.

Divendres 11 Maig 2012
L'International Spoonbill Working Group (ISWG) es va crear el 1992, sota l'auspici de la Unió Europea, per millorar la conservació de les zones humides a través una espècie emblemàtica, el Becplaner Platalea leucorodia.

El VII Eurosite Spoonbill Workshop se celebrarà del 25 al 30 de setembre de 2012 a Arnuero, Cantabria. El tema principal és: Transferència de coneixement - Beneficis per als becplaners i altres aus aquàtiques associades.


Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats