Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 20 Juny 2012
Aquest és el sisè any de funcionament del Projecte Orenetes i, com veureu, tenim moltes novetats per explicar-vos. Enguany, estrenem un web totalment renovat i noves funcionalitats. Aquests canvis ens han suposat un esforç extra important però esperem que repercuteixin en un millor funcionament del projecte i en fer-lo encara més atractiu.

Una de les novetats més importants de cara al 2012 és que el projecte amplia les seves fronteres més enllà de Catalunya. El nou web ara permet entrar dades d’Andorra i de les Illes Balears i, en col·laboració amb l’Institut Suïs d’Ornitologia, també s'ha posat en marxa una versió homòloga a Suïssa (www.orenetes.cat/ch/). El Projecte Orenetes doncs, no només té el rècord d’haver estat el primer projecte de ciència ciutadana totalment on-line en funcionament al sud d’Europa, sinó que també ha esdevingut el primer en creuar fronteres cap al nord! Els canvis que hem fet al nou web, permeten, de fet, que es pugui adaptar fàcilment a les necessitats de qualsevol altre país.

Una altra novetat important fa referència a la gestió de les unitats de mostreig. Ara ja no cal intercanviar mapes amb el coordinador del projecte per tal de fixar l’àrea que es vol censar. Això facilitarà molt la feina tant a nosaltres com a vosaltres! Ara, el nou web permet que cada col·laborador creï i editi ell mateix la seva unitat de mostreig totalment on-line.

Participar en el projecte és ben fàcil, només són quatre passes!

Aquest vídeo us mostra com fer-ho: http://youtu.be/5BFE1iAqWZM?hd=1.

Finalment, us voldríem informar que des de l’any passat la localització de tots els nius que compteu en els vostres censos d’oreneta cuablanca es fan arribar als ajuntaments corresponents a través d’un acord amb la Direcció de Medi Natural del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. D’aquesta manera, ara no només col·laboreu a seguir l’evolució de les colònies de cria d’aquesta espècie sinó que també ajudeu a enfortir la protecció dels seus nius.

Us animem un cop més a participar en el Projecte Orenetes, ara ja a escala internacional!

Més informació a: www.orenetes.cat

Dimecres 20 Juny 2012
El projecte SITxell és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona per a la valoració dels espais no urbanitzats de la província. L’ICO és una de les entitats participants en aquest projecte des de fa gairebé 10 anys. Recentment el SITxell ha estat guardonat amb el primer lloc dels Premis de l'Administració Pública de les Nacions Unides (UNPSA 2012) i, d’aquesta manera, l’avaluació del territori en virtut del grau d’amenaça dels ocells nidificants i hivernants també ha estat reconegut internacionalment com un exemple a seguir en la política de gestió a partir del coneixement. El lliurament dels premis tindrà lloc el dia 25 de juny a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

Més informació: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/nota-de-premsa/-/journal_content/56_INSTANCE_0MoY/553295/6220952

Dimecres 20 Juny 2012
L'estació d'anellament de Canal Vell és una de les més antigues i de la qual es disposa de més informació sobre la migració de passeriformes a Catalunya, tant durant el pas prenupcial com en el postnupcial. De cara a mantenir aquesta campanya activa durant la tardor de 2012, l'Institut Català d'Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris, tant experts com auxiliars, per al període de migració postnupcial complet (4 d'agost a 1 de desembre). Els anelladors experts a càrrec de la campanya rebran allotjament i manutenció gratis durant el període de treball. Es donarà preferència a les estades de 5 o més dies. Alternativament, hi haurà la possibilitat de cobrir també les estacions de Flix, Ribera d'Ebre (agost i setembre) i de Santa Pau, Garrotxa (17 setembre a 30 d'octubre). Per tant, si hi esteu interessats, podeu optar també a alguna estada en qualsevol d'aquestes altres dues estacions. Podeu enviar les vostres propostes a l'adreça info@ornitologia.org tot indicant el període que podríeu cobrir.

Dimecres 20 Juny 2012
L'Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (APNAE) en col·laboració amb el Parc, organitza el segon cens de gaig blau.

El lloc de trobada és al Cortalet, el dissabte 30 de juny a les 16,30h.

Cal portar prismàtics (i si en teniu telescopi) i, a ser possible, cotxe propi. La durada serà, aproximadament, de 4 hores.

Per confirmar l’assistència, cal comunicar-ho al correu de l’APNAE apnae@apnae.org o al telèfon 972 454 672

Dimecres 20 Juny 2012


S'ha prorrogat el termini per a la presentació de ponències i propostes per al 26è congrés internacional d'ornitologia que se celebrarà a Tokio, Japó, del 18 al 24 d'agost de 2014.

Més informació: http://ioc26.jp/

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats