Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimarts 25 Setembre 2012
(28-31 d'agost de 2013, Norwich, Regne Unit)

La Unió d'Ornitòlegs Europeus (EOU) es va fundar com una associació entre els ornitòlegs de tot Europa per proporcionar un fòrum internacional per a l'avenç de l'ornitologia europea en tots els seus aspectes. Les conferències bianuals proporcionen plataformes ideals per posar-se en contacte, intercanviar idees i difondre coneixements. El Consell de la EOU i els organitzadors locals et conviden cordialment a participar a la novena conferència EOU que se celebrarà a Norwich, Regne Unit, entre el 28-31 d'agost de 2013.

Aquest esdeveniment està organitzat conjuntament per la Universitat d'East Anglia (UEA) i BTO, RSPB, BOU, EGI. La conferència cobrirà tota la gamma d'investigacions ornitològiques, incloent tant els aspectes bàsics i els aplicats. El programa estarà compost per sessions plenàries, simposis, sessions orals i pòsters. La informació sobre el programa científic, la seu de la conferència, els terminis, les taxes de registre, i les adreces de contacte amb els organitzadors estan disponibles i s'aniran actualitzant a http://wwww.norwich.eounion.org/index.php

Per obtenir informació sobre les conferències anteriors, incloent arxius PDF de llibres de resums, i la EOU en general, si us plau visiteu http://www.eounion.org

Dimarts 25 Setembre 2012
Sevilla, Espanya. 15 a 16 novembre 2012 / Data límit d'inscripció: 30 setembre 2012

Canvi Global és la introducció de les amenaces a la conservació dels recursos naturals. No obstant això, fins ara, és difícil de mesurar amb precisió fiable l'impacte real d'aquestes amenaces i les seves conseqüències a llarg termini. Entre els punts crítics de biodiversitat de la Terra, la conca del Mediterrani pot ser una regió model per a la Investigació del Canvi Global en molts aspectes, sobretot en relació amb els canvis en l'ús dels recursos naturals. L'objectiu d'aquest simposi és discutir com la resposta plàstica pot alterar / modificar les actuals prediccions basades exclusivament en el canvi genètic o la manca de canvi. S'ha de proporcionar una visió més general dels problemes comuns a la Mediterrània, reunint a alguns experts líders en diferents camps, que en conjunt poden proporcionar una avantguarda, visió multifacètica de la varietat ecològica i les implicacions evolutives del canvi global. Hi haurà espai per a les presentacions de pòsters.

Es pot trobar tota la informació sobre el simposi a: http://www.ebd.csic.es/website1/congreso/Index.aspx

Dimarts 25 Setembre 2012
Hem rebut un nombre limitat de còpies de l'Anuario Ornitológico de la Comunidad Valenciana de l'any 2009. Tots els socis de l'ICO al dia en el pagament de les quotes poden demanar-lo gratuïtament mentre quedin existències. Aquest anuari no s'enviarà i s'haurà de recollir a l'oficina tècnica del carrer Girona, nº 168; es faran reserves per un màxim de quinzes dies. Es lliurarà per estricte ordre de comanda. Podeu adreçar les vostres peticions a l'adreça: ico@ornitologia.org

Dimarts 25 Setembre 2012
Durant les temporades de reproducció de 2008-2012, l'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona ha realitzat el marcatge de 173 polls d'Àliga Perdiguera a Catalunya. El marcatge ha consistit en equipar els polls amb una anella metàl·lica convencional a una pota, i una anella de lectura a distància de color vermell a l’altra pota. El codi de l'anella de lectura a distància inclou dos caràcters alfanumèrics que és llegeixen en sentit vertical, de dalt a baix. Durant 2011-2012 també és van marcar 25 polls d’aquesta espècie a Andalusia (anella blava) i 13 a Castella i Lleó (anella verda).

El reavistament d’individus marcats és una font d’informació bàsica per poder estimar la supervivència d’aquesta espècie amenaçada. Per aquest motiu sol·licitem que qualsevol ornitòleg que observi algun individu marcat, ens ho comuniqui a l'adreça electrònica aligaperdiguera@ub.edu. La informació requerida és: codi de l'anella, lloc i data de l'observació (vegeu http://www.ub.edu/aligaperdiguera/EEAPcat/anelles.htm).

Dimarts 25 Setembre 2012
A la pàgina web de l'associació Picampall (www.picampall.org, apartat 'Àlbum de fotos') podeu consultar el reportatge fotogràfic de l'anellament de flamencs 2012 al delta de l'Ebre obra de Joan Gil i Santi Martorell.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats