Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 15 Febrer 2013
Ja està disponible el número 46 de l'Abellerol. En aquest número podreu llegir, de banda de les seccions fixes de notícies, cronica ornitològica i novetats bibliogràfiques, un article sobre la hivernada de la gavina vulgar que analitza els resultats preliminars aconseguits amb el marcatge d'exemplars amb anelles de lectura a distància al Zoo de Barcelona.

Aquest número de l'Abellerol està disponible a: http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/divulgacio/publicacions/abellerol_pdf.html

Divendres 15 Febrer 2013
Estem a punt d'iniciar la segona temporada de cens de l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona. A l'apartat web del projecte ja podeu veure els mapes dels quadrats que queden lliures per cobrir enguany. En vermell es poden veure els quadrats que ja es van cobrir l'any passat.

Així, doncs, comenceu a pensar quins quadrats fareu enguany i poseu-vos en contacte amb la coordinació del projecte per reservar-lo.

Recordeu que el període de cens comença l'1 d'abril.

Més informació a: http://www.ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/atles/atles_barcelona/atles_bcn_participa.html

L'1 de març de 2013 hi haurà una xerrada informativa a La Fàbrica del Sol. Més informació: http://ves.cat/cUdm

Divendres 15 Febrer 2013
Com és habitual en els darrers anys, la SOM (Societat Ornitològica de Menorca) organitza una campanya d’anellament durant la migració primaveral, emmarcada al projecte Piccole Isole. El lloc on es durà a terme serà l’illa de l’Aire, una estació que està operativa a la primavera des de l’any 1993. Les dates de la campanya seran des del 16 de març fins al 15 de maig.

Aquesta campanya comptarà amb la presència d’un anellador expert, que és el responsable de l’estació, dels anellaments i, en resum, de tota la feina que es desenvolupa al voltant d’aquesta campanya.

Com s’ha vingut fent des de l’inici del projecte, la SOM ofereix la possibilitat de participar com a voluntari en aquestes campanyes. La presència d’anelladors, auxiliars i ajudants voluntaris en general és bàsica per poder dur a terme aquest projecte. Com l’any passat, la manca de finançament fa que no es pugui oferir la manutenció gratuïta, ni tampoc els trasllats a l’illot. Les condicions habituals que oferíem en el passat no les podem repetir i haurem de demanar també una col·laboració econòmica per cobrir les despeses de cadascú. En concret TOTS els participants (anelladors locals i col·laboradors) hauran de pagar 10 € diaris per poder fer front a les despeses de manutenció i trasllats a l’illot.

Durant les darreres campanyes a l’illa de l’Aire s’han anellat una mitjana de 3000 ocells per any, i en destaquen algunes captures d’espècies rares com Sylvia curruca, Ficedula albicollis, o altres no tan rares però que s’anellen amb nombres prou interessants (Hippolais icterina, Phylloscopus sibilatrix, Emberiza hortulana,...), així com també dies de captures molt abundants (s’han arribat a capturar més de 600 ocells en una sola jornada).

També són interessants les poblacions d’altres espècies que nidifiquen a l’illot. Durant la campanya aprofitem per fer un seguiment de les mateixes. Podeu fer-vos una idea del que és l’illa clicant el següent enllaç (http://www.youtube.com/watch?v=vSG5ZPB-9ts&feature=youtu.be) un video fet durant l’estada d’un col·laborador, Josema Martínez, l’any passat.

El calendari per apuntar-se ja està obert, podeu demanar més informació o confirmar estades al telèfon 617.750.741 (Raül) o al correu electrònic: raulescandell@gmail.com

Divendres 15 Febrer 2013
Disposem d'un nombre limitat de pals teslescopics (tipus canya de pescar) a la venda exclussivament per als anelladors experts de l'ICO. Els interessats, podeu demanar el vostre pressupost a secretaria: secretaria@ornitologia.org

Divendres 15 Febrer 2013
Durant l'any 2012 SOS Delta del Llobregat ha publicat un noticiari mensual de les observacions fetes a les zones del Delta sense cap figura de protecció:

http://sosdeltallobregat.wordpress.com/noticiario-ornitologico-del-otro-delta/

En aquest enllaç hi ha una explicació de la raó de ser d'aquest noticiari:

http://sosdeltallobregat.wordpress.com/2012/02/08/nueva-seccion-noticiario-ornitologico-el-otro-delta/

I un mapa per localitzar les zones:

http://sosdeltallobregat.wordpress.com/2012/04/07/mapa-de-zonas-destacadas-para-observar-aves-en-el-delta-del-llobregat-ii/

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats