Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 5 Abril 2013
Curs destinat als aficionats a l’ornitologia que es vulguin endinsar en món de l’anellament i/o conèixer més aspectes dels ocells.

Dissabte i diumenge matí sessió pràctica d’anellament al camp i dissabte tarda teoria.

Durada: 12h

Lloc i dates: 20 i 21 d'abril a Talarn

Preu socis Estació Biològica Pallars Jussà (EBPJ): 30€. Preu no socis: 45€

Professor: Pere Josa

Més informació a:

Estació Biològica del Pallars Jussà / ebpallarsjussa@gmail.com
Tf. 606144895  /   http://blocs.xarxanet.org/ebpallarsjussa

Divendres 8 Març 2013
L’European Bird Census Council (EBCC), l’entitat que agrupa totes les organitzacions governamentals, universitats i ONG dedicades al coneixement de l’estat de les poblacions d’ocells d’Europa, ha decidit impulsar un segon atles dels ocells nidificants d’Europa (EBBA2). El primer, publicat l’any 1997, va representar una de les fites més destacades del seguiment de la biodiversitat europea i una font de dades extraordinàriament valuosa per als científics en treballs tan rellevants com la predicció dels impactes del canvi climàtic, així com per a la conservació dels espais naturals. Aquest món canviant fa necessari actualitzar tots aquells resultats i aquest nou atles es construirà a partir de dades que es generin entre 2013 i 2017, amb la idea de publicar-los el 2020.

Es tracta d’un projecte molt ambiciós que, tot i arribar en un moment de crisi generalitzada al continent europeu, ja comença a caminar. L’estiu passat els membres directius de l’EBCC van decidir que, d’acord amb els seus mèrits i predisposició, diferents organitzacions s’encarreguessin d’anar desenvolupant el projecte. Des de llavors, l’Institut Català d’Ornitologia s'ocupa de qüestions metodològiques del projecte, mentre que la Societat Ornitològica Txeca actua de punt de contacte per als coordinadors nacionals. La nostra entitat té, per tant, un paper destacat en un projecte que no coneix fronteres polítiques i que s’estén des dels Urals fins a les illes Açores.

En els propers dies s’espera que el comitè director de l'EBBA2 prengui decisions essencials sobre el funcionament del projecte i que de cara a la propera primavera es pugui establir bé en cada país com es podran començar a recollir dades.

Divendres 8 Març 2013
El Museu Blau de Barcelona (edifici del Fòrum) acull la primera gran trobada internacional de l’Atles dels ocells nidificants d’Europa els dies 20-22 de març de 2013. S’hi aplegaran científics i representants nacionals vinguts d’un total de 35 països europeus, molt especialment de països del sud, centre i est del continent on resulta més complex recopilar la informació necessària per abastir aquest gran projecte. En aquesta trobada es pretén avançar en l’elaboració d’atles ornitològics o projectes de cartografia equivalent i en la integració de les dades nacionals a escala europea.

Aquesta és una trobada internacional impulsada des de l’EBCC i organitzada per l’Institut Català d’Ornitologia, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’Institut Suís d’Ornitologia i la Societat Ornitològica Txeca. A més de les entitats esmentades, aquesta trobada ha rebut també el valuós suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, la Comissió Europea, BirdLife International i la Royal Society for the Protection of Birds i la Fundació Catalunya-La Pedrera, cosa que demostra el nivell d’implicació que, tant a casa nostra com a fora, ha despertat aquest esdeveniment.

Divendres 8 Març 2013
En el context del nou atles dels ocells nidificants d’Europa, Institut Català d’Ornitologia i Oryx organitzen conjuntament una xerrada oberta a tothom amb els coordinadors dels Atles de tres dels països amb dificultats per cobrir el seu territori, Mikhail Kalyakin (Rússia), Kerem Boyla (Turquia) i Mihailo Jovicevic (Montenegro). Aquesta trobada es farà a la botiga Oryx, del carrer Balmes 71, el proper divendres 22 de març a les 19:30 h. Si ets d’aquells als que els agrada viatjar i veure ocells, vine a conèixer de primera mà com pots participar d’expedicions ornitològiques en regions fins ara poc o gens conegudes.

Divendres 8 Març 2013
Enguany arranca el segon any de mostratge de l’Atles dels ocells nidificants de Barcelona, després de l’any pilot, realitzat el 2012. El mostratge de camp es realitzarà entre els mesos d'abril i juny i l’assignació de quadrats marxa a bon ritme. Si t’interessa el projecte, en pots conèixer més detalls sobre les modalitats de participació a:

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/atles/atles_barcelona/index.html

Pots sol·licitar un quadrat a atles.bcn@ornitologia.org o trucant a la oficina al 93 458 78 93. No ho deixis pel darrer moment.T’hi esperem!

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats