Divendres 12 Abril 2013

- dissabte 25 de maig 2013, Can Jordà, Santa Susanna: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR EXPERT.
La prova d’accés a anellador expert consistirà d’una part pràctica que començarà a les 8:00 h i d’una part teòrica que tindrà lloc de 16:00 a 19:00 h. A la prova pràctica es valoraran especialment les habilitats relacionades amb el muntatge de xarxes japoneses, l’extracció dels ocells de les xarxes i la seva manipulació posterior. També s’avaluarà la presa de dades biomètriques i de muda. La prova teòrica consistirà en un qüestionari de preguntes sobre la pràctica de l’anellament, a més d’un apartat específic sobre datació i un altre sobre identificació. Telèfon de contacte 638 06 66 46. No està permesa la presència a les proves d’altres anelladors i persones que no s’examinin.
- dimarts 21 de maig 2013, Museu de Ciències Naturals (Zoologia) de Barcelona: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR AUXILIAR.
La prova d'accés a anellador auxiliar tindrà lloc de 18:00 a 21:00 h. La prova és teòrica i consistirà en un qüestionari sobre la pràctica de l’anellament i d'un apartat específic sobre identificació.
En ambdues proves, es podran consultar els apunts, guies de camp i d’altres llibres similars sobre muda, datat i sexat d’ocells que cadascú cregui necessari. Aquest material, però, serà exclusivament d’ús particular i cada persona només podrà utilitzar el seu propi material de consulta.
Us recordem que per presentar-se a les proves d'accés a anellador cal haver lliurat abans a l'Oficina de l’ICO el full d’aval signat per dos anelladors experts i els fulls per anelladors en formació on es faci constar que s'han processat i extret de les xarxes un mínim de 500 ocells de 50 espècies diferents (per a l'expert) o 300 ocells de 30 espècies (per a l’auxiliar). Tots aquells que ja hagin fet alguna prova d’anellador expert prèviament i vulguin presentar-se a una nova convocatòria, hauran d’acreditar, mitjançant els fulls d’anelladors en formació, que han processat i extret de les xarxes un mínim de 250 ocells de 25 espècies diferents des de la data de l’última prova no superada. La data límit i improrrogable per lliurar aquests documents i fer efectius els drets d’examen (6 euros) és el dia 15 de maig.
Divendres 5 Abril 2013

En aquest número hi trobareu:
- Una síntesi del paper del SOCC en la nova avaluació dels estatus de conservació de les espècies.
- Les tendències de les espècies d'ocells comuns i dels indicadors a Catalunya durant els darrers 11 anys.
- Un article sobre els temes tractats a la darrera Jornada SOCC
- Un recull d'informació i experiències sobre un SOCC a Cassà de la Selva (Les Gavarres).
- Els resultats de 30 anys de seguiment d'ocells comuns a la República Txeca.
Esperem que us agradi.
Moltes gràcies per la vostra valuosa participació en el SOCC!
Sergi Herrando / ornitologia@ornitologia.org
Divendres 5 Abril 2013

De dijous a dilluns del 6 al 30 d’abril, excepte el dia 11. Horari: de 7h a 13h.
Accés gratuït sense inscripció prèvia, apte per a tots els públics
Lloc: Arenys de la Noguera Pallaresa (Tremp-Vilamitjana). Veure mapa accés:
http://blocs.xarxanet.org/ebpallarsjussa/files/2012/02/Com_arribar_als_Arenys.pdf
Anellador: Paco Martínez
Més informació a:
Estació Biològica del Pallars Jussà / ebpallarsjussa@gmail.com
Tf. 606144895 / http://blocs.xarxanet.org/ebpallarsjussa
Divendres 5 Abril 2013

Dissabte i diumenge matí sessió pràctica d’anellament al camp i dissabte tarda teoria.
Durada: 12h
Lloc i dates: 20 i 21 d'abril a Talarn
Preu socis Estació Biològica Pallars Jussà (EBPJ): 30€. Preu no socis: 45€
Professor: Pere Josa
Més informació a:
Estació Biològica del Pallars Jussà / ebpallarsjussa@gmail.com
Tf. 606144895 / http://blocs.xarxanet.org/ebpallarsjussa
Divendres 8 Març 2013

Es tracta d’un projecte molt ambiciós que, tot i arribar en un moment de crisi generalitzada al continent europeu, ja comença a caminar. L’estiu passat els membres directius de l’EBCC van decidir que, d’acord amb els seus mèrits i predisposició, diferents organitzacions s’encarreguessin d’anar desenvolupant el projecte. Des de llavors, l’Institut Català d’Ornitologia s'ocupa de qüestions metodològiques del projecte, mentre que la Societat Ornitològica Txeca actua de punt de contacte per als coordinadors nacionals. La nostra entitat té, per tant, un paper destacat en un projecte que no coneix fronteres polítiques i que s’estén des dels Urals fins a les illes Açores.
En els propers dies s’espera que el comitè director de l'EBBA2 prengui decisions essencials sobre el funcionament del projecte i que de cara a la propera primavera es pugui establir bé en cada país com es podran començar a recollir dades.
