Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 25 Juliol 2013
Seguint amb la línia encetada amb l'actualització de les categories d'amenaça dels ocells a Catalunya, s'ha afegit un nou document a l'apartat de la nostra pàgina web de conservació. El document, titulat Estat de conservació de les espècies d’ocells nidificants a Catalunya avalua els canvis soferts per l'avifauna catalana entre 2002 i 2012 a partir de les respectives avaluacions dels estatus de conservació. A tal efecte utilitza el Red List Index, una metodologia internacionalment reconeguda que representa una mesura dels canvis temporals en el risc d’extinció per a un conjunt d’espècies. Els resultats apunten a una millora en l'estat general de conservació dels ocells a la darrera dècada, peró també a què tenim més espècies amenaçades de les que pensàvem.

Dilluns 22 Juliol 2013
Lamentem comunicar-vos que hores d'ara encara no hem pogut adaptar el programa NouBio per als nous models d'anelles Aranzadi. Davant això i per no perjudicar els anelladors que ja teniu molts fulls de camp per informatitzar, aconsellem que els entreu amb la versió antiga. Amb aquesta versió no es poden entrar el nous models d'anelles a la carpeta de "Gestió d'anelles". però es poden entrar igualment els anellaments encara que el programa no els reconeixi com a propis i els marqui en vermell. Tots els anelladors que ho entreu d'aquesta manera, oportunament rebreu instruccions per importar els nous models un cop tinguem la nova versió actualizada.

Dilluns 22 Juliol 2013
Cada any al Parc Natural del delta de l’Ebre hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori de del 4 d’agost a l’1 de desembre. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat més de 125.000 ocells de més de 130 espècies.

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. Com a compensació podem oferir allotjament i 5 €/dia per menjar a l'anellador que es faci responsable d'algun període. També és possible participar com a anellador auxiliar.

D'altra banda, també hi ha la intenció de realitzar una campanya de seguiment de la migració postnupcial a Sebes, Flix, durant el mes de setembre. La idea és cobrir totalment o parcial aquest mes i per això se sol·liciten anelladors experts voluntaris que hi vulguin col·laborar. En aquest cas, gràcies a un acord amb l'alberg Vilar Riu de Baix (http://www.vilarriudebaix.com/?idioma=ca), s'ofereix allotjament gratuït.

Per a més informació i per apuntar-vos i triar període poseu-vos en contacte el més aviat possible amb l'Oriol Clarabuch a l'adreça: girona@ornitologia.org o al telèfon 638 06 66 46.

Dilluns 22 Juliol 2013
Adreçat a tots els públics per divulgar el món de l’ornitologia

Curs 1

Lloc i dates: La Torre de Capdella. 23, 24 i 25 de juliol de 2013.

Horari: només matins


Curs 2

Lloc i dates: Beranui. 6, 7 i 8 d’agost de 2013.

Horari: només matins

Preu de cada curs. Preu socis EBPJ: 30 euros. Preu no socis EBPJ: 45 euros. Gratuït pels menors de 12 anys.

Inscripcions i més informació:  ebpallarsjussa@gmail.com / Tf  606144895  *Places limitades.

Professor: Pere Josa

Organitza: Estació Biològica del Pallars Jussà.

Divendres 5 Juliol 2013
Han passat 10 anys d’ençà de la publicació, dins l’Atles dels ocells nidificants de Catalunya 1999-2002 (Estrada et al. 2004), de les categories d’amenaça dels ocells que es reprodueixen a Catalunya. Recentment, i dins el marc dels propis compromisos adquirits mentre redactàvem l’Atles, s’ha realitzat l’actualització de les citades categories d’amenaça d’acord amb els canvis succeïts durant el perí¬ode 2002-2012, tant en la població com en la distribució de les espècies nidificants a Catalunya. Fruit d’aquest treball hem elaborat un document que es pot descarregar al web de l’ICO i que du per títol: “Estatus d’amenaça dels ocells nidificants de Catalunya 2012: Llista vermella dels ocells nidificants de Catalunya 2012”. Aquest document ha estat possible gràcies a la feina perseverant de tots els ornitòlegs que de forma voluntària participen en els projectes de monitoratge de l’avifauna a Catalunya i a totes les entitats públiques i privades que li donen suport, molt especialment la Generalitat de Catalunya i ha de significar una nova eina de valoració de l’estat de l’avifauna del nostre país.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats