Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimarts 3 Desembre 2013
El passat cap de setmana va començar la temporada hivernal del SOCC. Recorda que és molt important fer els dos censos per aconseguir una bona comparabilitat de dades. Aquests dies estem rebent les darreres dades de la passada primavera. Si ets dels pocs que encara té pendent d'enviar-nos les dades ens aniria molt bé que ens les fessis arribar.

Recorda que si tens algun dubte pots consultar la metodologia SOCC al web i que estem a la teva disposició per a qualsevol aclariment.

Moltes gràcies per fer possible el projecte i que tinguis uns bons censos d'hivern!

Sergi Herrando
Institut Català d'Ornitologia
ornitologia@ornitologia.org
932565991

Dilluns 2 Desembre 2013
Xerrada: "Estudiar els ocells: treballs d’ornitologia a l'escola" (Barcelona, 10 de desembre)

L’observació de la vida dels ocells desperta fàcilment la motivació en els alumnes. Alhora, pot proporcionar nombroses dades amb les quals elaborar petites recerques adaptades a un ampli espectre de nivells educatius, des del cicle superior de primària a  batxillerat.

Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), aquesta xerrada exposarà quins treballs pràctics poden dur a terme els alumnes a partir de dues iniciatives que promou l’Institut Català d’Ornitologia (ICO): el projecte Nius (observació de la nidificació dels ocells)  i el seguiment de les migracions.  S’hi exposaran les activitats que poden realitzar les escoles, les dades que poden obtenir els alumnes i les seves possibilitats d’anàlisi.

Els grups educatius que decideixin participar d’aquestes iniciatives rebran el suport directe dels ornitòlegs de l’ICO i de www.recercaenaccio.cat, portal de l’FCRi.  Els assistents a la sessió rebran un pack de 3 caixes-niu per tal de poder iniciar la seva participació al projecte la propera primavera.

Lloc: FCRi - Passeig de Lluís Companys, 23 - Barcelona
Data: dimarts, 10 de desembre de 2013, de 18.00 a 19:30 hores
Inscripcions: david.segarra@fundaciorecerca.cat
www.fundaciorecerca.cat

Dilluns 2 Desembre 2013
La Directora General de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, i el President de l’associació, Santi Mañosa, han signat el nou conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'ICO.

El nou conveni de col·laboració se centra en la coordinació dels projectes de seguiment SOCC i SYLVIA i en l'obtenció de bioindicadors de la qualitat ambiental a nivell de Catalunya.

Els projectes SOCC i SYLVIA, són iniciatives de seguiment a llarg termini que permeten copsar l’evolució de paràmetres poblacionals i demogràfics de vital importància gràcies a la col·laboració de centenars de voluntaris i al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.




Divendres 22 Novembre 2013
L’Institut Català d’Ornitologia anuncia la primera convocatòria de les proves d’accés a anellador auxiliar i expert de 2013, en les dates següents:

- dissabte 14 de desembre 2013, Can Jordà, Santa Susanna: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR EXPERT.

La prova d’accés a anellador expert consistirà d’una part pràctica que començarà a les 8:00 h i d’una part teòrica que tindrà lloc de 16:00 a 19:00 h. A la prova pràctica es valoraran especialment les habilitats relacionades amb el muntatge de xarxes japoneses, l’extracció dels ocells de les xarxes i la seva manipulació posterior. També s’avaluarà la presa de dades biomètriques i de muda. La prova teòrica consistirà en un qüestionari de preguntes sobre la pràctica de l’anellament, a més d’un apartat específic sobre datació i un altre sobre identificació. Telèfon de contacte 638 06 66 46. No està permesa la presència a les proves d’altres anelladors i persones que no s’examinin.

- dimarts 10 de desembre 2013, Museu de Ciències Naturals (Zoologia) de Barcelona: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR AUXILIAR.

La prova d'accés a anellador auxiliar tindrà lloc de 18:00 a 21:00 h. La prova és teòrica i consistirà en un qüestionari sobre la pràctica de l’anellament i d'un apartat específic sobre identificació.

En ambdues proves, es podran consultar els apunts, guies de camp i d’altres llibres similars sobre muda, datat i sexat d’ocells que cadascú cregui necessari. Aquest material, però, serà exclusivament d’ús particular i cada persona només podrà utilitzar el seu propi material de consulta.

Us recordem que per presentar-se a les proves d'accés a anellador cal haver lliurat abans a l'Oficina de l’ICO el full d’aval signat per dos anelladors experts i els fulls per anelladors en formació on es faci constar que s'han processat i extret de les xarxes un mínim de 500 ocells de 50 espècies diferents (per a l'expert) o 300 ocells de 30 espècies (per a l’auxiliar). Tots aquells que ja hagin fet alguna prova d’anellador expert prèviament i vulguin presentar-se a una nova convocatòria, hauran d’acreditar, mitjançant els fulls d’anelladors en formació, que han processat i extret de les xarxes un mínim de 250 ocells de 25 espècies diferents des de la data de l’última prova no superada. La data límit i improrrogable per lliurar aquests documents i fer efectius els drets d’examen (6 euros) és el dia 8 de desembre.

Divendres 22 Novembre 2013

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats