Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 18 Desembre 2013
Us recordem que la data de lliurament dels balanços d'anellament de 2013 és el 10 de gener de 2104.

De cara al pròxim any, tots els anelladors, tant experts com auxiliars, que vulgueu anellar durant l’any 2014 caldrà que demaneu la renovació del vostre permís omplint un formulari que trobareu a l’enllaç http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html. En aquest formulari heu de fer constar el projecte d'anellament pel qual demaneu la renovació (Sylvia, Migració, Estàndards ICO). Si es tracta d'algun projecte particular, podeu esmentar-lo. Hi ha gent que ha posat altres projectes que no són d'anellament (com ara el SOCC); el formulari es refereix exclussivament a projectes d'anellament !

Què passa amb els anelladors que no renoven el permís ? Aquests continuen sent anelladors de l’ICO (no actius) i poden renovar el permís en anys successius, però no tenen permís durant l’any en curs.

Per renovar permisos especials, marcatges especials, i permisos en altres comunitats autònomes, trobareu els formularis al mateix lloc on hi ha el formulari de renovació a la pàgina web de l’ICO. Per anellar en algunes comunitats autònomes cal adjuntar també el projecte d'anellament pel qual es demana el permís.

Recordeu que tots els permisos s’han de renovar; el fet de tenir-lo l’any anterior no pressuposa que no calgui renovar-lo.

El nostre company Oriol Baltà està disponible per ajudar-vos a resoldre tots aquells problemes derivats de l’ús correcte del programari i de la compatibilitat dels ordinadors de cadascú (info@ornitologia.org / tf 93 458 78 93).

Finalment, volem remarcar la importància de lliurar puntualment els balanços d’anellament. Cal tenir molt present que no es renovarà l’autorització d’anellament als anelladors experts que no hagin lliurat el balanç i el formulari de renovació del permís a 10 de gener de 2014. El permís vigent actualment caduca el 15 de març de 2014, justament per poder vincular la renovació dels permisos a la deguda complementació del balanç i la resta de requisits formals.

Dimecres 18 Desembre 2013
Barcelona 3–5 setembre 2014

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, seu de la SEE, organitzarà el proper congrés que se celebrarà a Barcelona al propi Museu. Respectant l’aforament de la sala d'actes del Museu, es limitarà la participació a 100 assistents. En coherència a la situació econòmica de l’actualitat, els preus d’inscripció són molt assequibles, però, per raons d’organització, la data límit d’inscripció amb descompte és fins al 27 de desembre de 2013, per la qual cosa us convidem a apuntar-vos-hi el més aviat possible.

En el present Congrés es pretén fer especial èmfasi en l’exploració d’aquells camps nous en els quals l’etologia es troba amb altres disciplines emergents i/o que tradicionalment no s’han considerat associades al comportamental animal: la fisiologia, l’epidemiologia , la biogeografia o l'epigenètica . Les xerrades convidades s’englobaran, per tant, sota el lema " Més enllà de la Etologia " .

Web del congrés: http://ecoevo.uvigo.es/see_web/index.html

Dijous 5 Desembre 2013
Ja tenim el número 29 de la Revista Catalana d'Ornitologia disponible en format PDF.

Podeu accedir al contingut d'aquest número clicant aquí.

Dimarts 3 Desembre 2013
El passat cap de setmana va començar la temporada hivernal del SOCC. Recorda que és molt important fer els dos censos per aconseguir una bona comparabilitat de dades. Aquests dies estem rebent les darreres dades de la passada primavera. Si ets dels pocs que encara té pendent d'enviar-nos les dades ens aniria molt bé que ens les fessis arribar.

Recorda que si tens algun dubte pots consultar la metodologia SOCC al web i que estem a la teva disposició per a qualsevol aclariment.

Moltes gràcies per fer possible el projecte i que tinguis uns bons censos d'hivern!

Sergi Herrando
Institut Català d'Ornitologia
ornitologia@ornitologia.org
932565991

Dilluns 2 Desembre 2013
Xerrada: "Estudiar els ocells: treballs d’ornitologia a l'escola" (Barcelona, 10 de desembre)

L’observació de la vida dels ocells desperta fàcilment la motivació en els alumnes. Alhora, pot proporcionar nombroses dades amb les quals elaborar petites recerques adaptades a un ampli espectre de nivells educatius, des del cicle superior de primària a  batxillerat.

Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), aquesta xerrada exposarà quins treballs pràctics poden dur a terme els alumnes a partir de dues iniciatives que promou l’Institut Català d’Ornitologia (ICO): el projecte Nius (observació de la nidificació dels ocells)  i el seguiment de les migracions.  S’hi exposaran les activitats que poden realitzar les escoles, les dades que poden obtenir els alumnes i les seves possibilitats d’anàlisi.

Els grups educatius que decideixin participar d’aquestes iniciatives rebran el suport directe dels ornitòlegs de l’ICO i de www.recercaenaccio.cat, portal de l’FCRi.  Els assistents a la sessió rebran un pack de 3 caixes-niu per tal de poder iniciar la seva participació al projecte la propera primavera.

Lloc: FCRi - Passeig de Lluís Companys, 23 - Barcelona
Data: dimarts, 10 de desembre de 2013, de 18.00 a 19:30 hores
Inscripcions: david.segarra@fundaciorecerca.cat
www.fundaciorecerca.cat

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats