Dimecres 10 Setembre 2014

El primer sponsor és Tratamiento Natural del Agua (http://www.aguanatural.com), empresa capdavantera en el tractament d'aigua sense productes químics, amb un plantejament sostenible i respectuós amb el medi ambient.
Moltes gràcies!
Vegeu la notícia a http://www.ornitho.cat/index.php?m_id=1164&a=N108#FN108
Dimecres 10 Setembre 2014

L'ICO organitzarà tres sortides guiades gratuïtes d'una hora i mitja de durada pels volts del recinte de MónNatura Delta, en les que s'ensenyaran els aspectes més bàsics de la identificació d'ocells, tot fent un tastet de què és això d'observar ocells i per què ens agrada tant a alguns. L'indret, la llacuna de la Tancada, les salines i la platja, són llocs excel·lents per iniciar-se en la identificació d'aus aquàtiques.
Les sortides es faran en aquests horaris:
Dissabte 27 a les 9 i a les 17:30
Diumenge 28 a les 9h
Aquestes sortides són gratuïtes, estan limitades a 15 persones i tenen prioritat per a aquells que hagin comprat l'entrada anticipadament a la web i s'hagin inscrit a la sortida a la web de l'ICO en aquest enllaç www.ornitologia.org. És necessari indicar la referència del número de ticket que apareix en el comprovant de compra.
En definitiva, ets principiant i vols que un ornitòleg expert t'ajudi a començar? Aquesta és la teva oportunitat!
* la sortida és completament gratuïta però l'ICO, com a ONG ambiental amb recursos limitats, agraeix les donacions que vulguin fer els participants en el mateix stand del Festival.
Dimecres 10 Setembre 2014

Des del 2012 estem recollint informació per a la elaboració de l'Atles dels Ocells Nidificants de Barcelona, un procés que ja està finalitzant després de les campanyes de camp de les darreres primaveres.
Tot i així ens cal un esforç adicional en la detecció d'una de les espècies més dificils d'identificar: el falciot pàl·lid. Per aquest motiu, us animem a participar en un cens col·lectiu del falciot pàl·lid a la ciutat de Barcelona aprofitant la seva tendència a realitzar una segona posta entre els mesos de juliol i octubre.
El mecanisme de participació serà molt senzill: cal passejar durant una hora per un quadrat UTM 1x1 de la ciutat de Barcelona entre el 12 i el 30 de setembre a darrera hora de la tarda (entre les 18:00 i les 19:30 preferentment) que és l'horari de màxima activitat de l'espècie al voltant dels nius. Durant el passeig cal buscar falciots que presentin indicis de cria i anotar la seva localització exacta. Considerant que en aquestes dates el falciot negre mostra un caràcter exclusivament migrador i que el ballester és fàcilment distingible del falciot pàl·lid, el cens és accessible a qualsevol persona amb un mínim de capacitat d'observació. Tot i així, per ajudar-vos hem preparat un document senzill que us permetrà identificar correctament l'espècie que podreu trobar seguint aquest enllaç.
Si voleu participar, envieu un correu amb les vostres dades, indicant a quina zona us aniria millor fer el cens a atles.bcn@ornitologia.org
Dimecres 10 Setembre 2014

Instruccions d’instal·lació:
- Descarregueu-vos el nou fitxer de models d’anelles des d’aquest enllaç i el guardeu a C:noubioutils
- Obriu el NoubioPro09_aranzadi_ESA
- Cliqueu la pestanya Exportació/importació, models d’anelles, cliqueu la pestanya i ja està.
Per a qualsevol dubte contacteu amb Oriol Baltà (info@ornitologia.org; 934587893)
Dimecres 10 Setembre 2014

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. Els anelladors auxiliars o en formació que hi vulgueu anar cal pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i percnoctació). Si no feu ús de les intal·lacions, l'estada és gratuïta.
Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93.
