Dijous 12 Febrer 2015

Dues setmanes abans, a les poques hores d'anunciar-ho entre els socis del Zoo Club ja hi havia inscrites 450 persones A la vista que l'activitat tenia força èxit, es van fer més grups dels previstos i vam poder donar servei a unes 100 persones, amb el compromís de repetir l'activitat en altres caps de setmana per aquells que no van tenir plaça (ni més ni menys que 350 sol·licituds!).
La majoria del públic van ser famílies amb nens de diferents edats en les que generalment eren precisament aquests els qui arrossegaven els pares amb la seva incipient però intensa passió per l'observació de les aus. Els ocells del Zoo no van decebre i es van poder observar 23 espècies en unes condicions excel·lents per la seva tolerància a la proximitat humana. A part dels clàssics pit-rojos, pardals, merles i estornells, es van poder observar esplugabous, martinets i gavines vulgars quasi a un metre de distància!
L'activitat es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració de 10 voluntaris de l'ICO que van fer el guiatge (2-3 voluntaris per grup), ajudant els assistents a identificar els ocells comuns que trobem al parc amb l'ajuda de la fitxa d'Ocells dels Jardins.
Recorda que si vols participar com a voluntari en aquesta i altres activitats, pots fer-ho posant-te en contacte amb nosaltres a ico@ornitologia.org.
Dijous 12 Febrer 2015

El seguiment de les poblacions al Violí es farà mitjançant tècniques de cens visual i acústic. Aquesta zona passarà de ser uns camps d'arròs en desús amb una zona de tamariuar en una llacuna envoltada de canyissar. Els censos permetran saber quines espècies d'ocells colonitzen aquesta nova zona natural que estarà a la seva disposició, amb especial atenció a seguir la possible colonització per part del repicatalons (Emberiza schoeniclus) de la subespècie witherbyi, conegut localment com a picampall i en forta regressió.
Una finalitat important d'aquest seguiment serà, en aquesta primera fase, identificar els possibles problemes mediambientals que hagin afectat negativament les poblacions d'ocells a l'Alfacada i veure si l'aparició d'aquest nou canyissar al Violí afavoreix la presencia d'espècies d'interès per conservació.
Dijous 12 Febrer 2015

Els anelladors experts tindran allotjament gratuït i rebran una petita quantitat per afrontar les despeses de manutenció diàries.
També s'accepten anelladors auxiliars o en formació, els quals s'hauran d'inscriure amb antelació i hauran de pagar l'allotjament amb els preus que estableixi el Parc.
Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93.
Dimarts 20 Gener 2015

Preguem a tots aquells que encara no l'hagin lliurat, que es posin en contacte amb l'oficina de l'ICO de forma urgent a l'adreça: ico@ornitologia.org
Dintre de pocs dies es tancaran les peticions pels permisos d'anellament.
Gràcies a tots per la vostra col·laboració.
Dimarts 20 Gener 2015

El passat dia 10 de gener el company i amic Eudald Solà ens va deixar fent la seva gran passió.
Eudald Solà i Subiranas va néixer a Torelló (Osona) el 1966 on residia actualment. Es va iniciar en l’ornitologia als 15 anys, activitat que, junt amb la fotografia, va practicar tota la vida. Llicenciat en biologia, era soci de l’Institut Català d’Ornitologia i col·laborador dels dos Atles. Va ser membre fundador del Centre Osonenc per a l’Estudi i Defensa de la Natura (CODEN), de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Pere de Torelló i membre actiu del Grup de Naturalistes d’Osona - ICHN. De temperament discret, altruista i laboriós, deixa un llegat incalculable com a fotògraf de natura, disciplina en la qual excel·lia com un dels millors especialistes del moment. Les seves imatges han il·lustrat nombroses publicacions i exposicions, entre les que destaca el Handbook of the Birds of the World.
Eudald,
quan el picot negre plegui les ales,
l'ermini s'esmunyi entre les roques
i el marcòlic taqui de color la muntanya...
... et donarem la mà.
Els amics i companys naturalistes et trobem a faltar.
