Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 23 Juliol 2015
L'Equip de Biologia de la Conservació - àliga Perdiguera de la Universitat de Barcelona anuncia la publicació de la monografia El Águila Perdicera en Cataluña: de la amenaza a la conservación editada amb la col·laborció d'ENDESA i que us podeu descarregar lliuement des d'aquest enllaç: http://www.ub.edu/aligaperdiguera/EEAPcat/actual67.html
 
En aquesta monografia s'exposen els resultats obtinguts en el seguiment de la població catalana d'àguila perdiguera durant tres dècades, l'anàlisi dels principals paràmetres demogràfics, la viabilitat de la seva població i els principals factors implicats en la seva conservació.

Dijous 23 Juliol 2015
Com l'any passat, en la Cursa Ornitho-Svarovski del Delta Birding Festival hi haurà altres patrocinadors que aportaran 0,5€ com a donatiu a l'ICO per cada espècie diferent introduïda a Ornitho durant el mes de setembre fins el dia 19.

CelebraBio i Tratamiento Natural del Agua són les dues primeres empreses que confirmen la seva participació. CelebraBio és una empresa que organitza esdeveniments imaginatius de tot tipus, des de celebracions d'aniversaris fins a congressos d'empresa, amb un enfoc respectuós amb el medi ambient i un compromís ètic amb la societat. Per la seva banda, Tratamiento Natural del Agua (www.aguanatural.com) és una empresa del Montseny que comercialitza sistemes de tractament de l'aigua sense productes químics per produir una aigua de màxima qualitat per la salut del consumidor. Els agraïm el seu suport!

Tens o coneixes una empresa o particular que vulgui ajudar a promocionar la ciència ciutadana amb Ornitho? Pots ajudar l'ICO en aquest objectiu col·laborant com a Sponsor Associat! Seran 19 dies d'observació d'ocells el setembre que donaran un bon cop de mà a la ciència.

Dijous 23 Juliol 2015
A la Universitat de Lleida s'impartirà un curs que promet ser interessant per formar Especialistes en Turisme de Fauna. Cada vegada hi ha més persones interessades a conèixer els valors naturals del nostre entorn, proper o llunyà, i en especial la fauna que hi habita però aquest és un turisme de doble tall perquè si volem que sigui sostenible en el temps ha de ser escrupulosament responsable amb allò que s'observa i s'admira. A més, els guies han de tenir profunds coneixements dels costums de la fauna salvatge, tan per poder-la mostrar als seus clients com per no causar-li cap tipus de molèsties.

Aquest curs adreça aquestes i moltes altres qüestions des d'una perspectiva professional amb ponents que poden oferir els seus amplis coneixements i una llarga experiència en el sector. Podeu veure més informació aquí http://www.ice.udl.cat/fc/curso/1089. Si hi esteu interessats, val la pena que us hi inscrigueu aviat, abans que s'exhaureixin les places ja que està tenint molta demanda.

Dijous 23 Juliol 2015
L'observació de Mayca Martí a la Punta de la Banya, delta de l'Ebre, del passat 19 de juny d'una gavina capblanca (Larus genei) anellada (anella blanca 3RA) i comunicada a través d'Ornitho.cat suposa un nou rècord de longevitat dels ocells anellats a Catalunya. Aquesta gavina s'havia anellat com a poll també a la Punta de la Banya el 3 de juliol de 2002. En total són gairebé 13 anys (4.734 dies) xifra que s'acosta al rècord europeu amb uns 15 anys.

Dimecres 8 Juliol 2015
L'associació El Raspinell conjuntament amb la Universitat d’Estiu Ramon Llull de Puigcerdà i l’associació Signatus, organitza un curs d’Interpretació del comportament de la fauna a través dels rastres, restes i altres indicis.

Descripció del curs
A partir dels indicis que genera la fauna en un espai natural, la muntanya Cerdanya, s’arribarà a descobrir la presència i conèixer els hàbits i comportament de la fauna d’aquest lloc.

Coordinació/ Professorat
Sr. Ignasi Gómez Castellví - Autor del llibre El rastro del lobo
Sra. Sònia Cervià Peracaula - Llicenciada en biologia, fundadora d’El Raspinell, empresa de gestió i educació ambiental

Lloc de realització: CEIP Alfons I, Puigcerdà

Dates: Dimecres 15 i Dijous 16 de juliol

Inscripció: http://www.aucer.org/universitat-destiu/cursos-uni-estiu/pg07-interpretacio-del-comportament-de-la-fauna-a-traves-dels-rastres-restes-i-altres-indicis/

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats