Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Dimarts 1 Setembre 2015
El grup d'anellament Chagra conjuntament amb el Centro de Migración de Aves de SEO/BirdLife organitza el pròxim congrés d'anellament científic que tindrà lloc a Ceuta, del 9 al 12 d'octubre. Podeu consultar tota la informació en el següent enllaç: http://www.seo.org/xix-congreso-de-anillamiento-cientifico-de-aves/

A mesura que es vagin concretant algunes xerrades o reunions s'anirà actualizant la informació.
Aquest és el XIX congrés d'anellament i, per primera vegada, es realitzarà al continent africà. És una oportunitat única per a que els anelladors puguem parlar directament, escoltar xerrades interessants i posar-nos al dia del treball que se està realizant. El lema del congrés es “Migració i barreres” i comptará amb ponèncias convidades de José Luis Tellería, Bruno Bruderer i Alejandro Onrubia, interessants per a anelladors i públic en general.

Dimarts 1 Setembre 2015
El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Fundació Mascort i l’Associació d’Amics del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE), us conviden a la presentació del llibre “Recordant bells temps, el Museu de Zoologia i el Zoo de Barcelona com a precursors de la protecció de la fauna a Catalunya”, escrit per l’ex–treballador del Parc Zoològic de Barcelona, Salvador Filella Cornadó. En aquestes memòries es fa un repàs de la seva activitat a Parc Zoològic i al Museu de Zoologia de Barcelona, de les persones que van compartir el seu viatge al cor de la biodiversitat catalana, amb els Aiguamolls de l’Empordà i les Illes Medes com a bons coprotagonistes. I tot allò va passar durant uns temps, els anys 1970, on la conservació de la natura en l’àmbit català encara era molt incipient.
 
Benvinguda a l’acte a càrrec del Sr. Marc Marí , director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Presentació del llibre a càrrec de Xavier Ferrer, professor de la Universitat de Barcelona, i Jordi Sargatal, de la Fundació Mascort i president de l’Associació d’Amics del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE).

Divendres 4 de setembre del 2015, a les 19:00h al Museu de la Mediterrània (c/ d’Ullà, 27-31 de Torroella de Montgrí, Girona).
 
Programa i activitats complementàries de la presentació del llibre “Recordant vells temps”

4-5 de setembre de 2015

- Divendres 4 de setembre.

A les 19:00h. Presentació del llibre. “Recordant bells temps, el Museu de Zoologia i el Zoo de Barcelona com a precursors de la protecció de la fauna a Catalunya” al Museu de la Mediterrània (c/ d’Ullà, 27-31 de Torroella de Montgrí, Girona).

- Dissabte 5 de setembre.

De les 9h a les 13h. Sortida en barca per les Illes Medes, Montgrí i mar endins. Preu: aprox. 20€ Lloc sortida: moll pesquer de l’Estartit. Cal inscripció prèvia.

A les 14h. Dinar al restaurant Alauda de l’Estartit. Amanida i fideuà. Preu: 15€. Cal inscripció prèvia.

A les 18h. Visita a la zona del Projecte Life de restauració de la Platera (Aiguamolls del Baix Empordà).

Per a qui vulgui passar el cap de setmana a l’Estartit, pot acampar al Camping Castell Montgrí gratuïtament. En el cas de que es vulgui allotjar en una Móvil Home del mateix Càmping, tindrà un 20% de descompte de la tarifa vigent.

http://www.camping-castellmontgri.com/ tel. 972 751630 (reserves) o bé reserves@camping-castellmontgri.com. Cal especificar que sou participants de la presentació del llibre de Salvador Filella.

Per a reserves de la sortida en barca i el dinar de dissabte dia 5, tel. 972 751630, secretaria@grupmascort.com (Marta Julià).

Dijous 23 Juliol 2015
La Comissió Europea està analitzant canviar les lleis europees que protegeixen la natura i pensem que, de fer-ho, serà per empitjorar-les. Però entre tots encara podem fer que les directives europees es respectin. Per això és important que participis en la campanya online "Alerta Natura". Es tracta de preservar les polítiques de conservació de la natura europees existents que posaran la Comissió de la UE a prova.
Signa a través d'aquest enllaç: https://www.naturealert.eu/ca

Dijous 23 Juliol 2015
Cada any, durant el mes de juliol, un cop els polls de falciots estan plomats i acaben de crèixer és habitual trobar alguns d'aquests polls que han saltat del niu abans d'hora quan encara no poden volar. Al centre de recuperació de Torreferrussa reben cada any centenars de polls que s'han d'alimentar durant uns dies fins que es poden alliberar. Aquest any, coincidint amb les altes temperatures i onades de calor, s'han trobat nombres excepcionalment alts i a hores d'ara han ingressat al centre més de 1.800 individus. Sembla que aquest fet també s'ha constatat a d'altres països com França o Suïssa que han assolit temperatures puntuals de més de 30 graus, fet excepcional en alguns indrets. Cal recordar que davant la troballa de falciots cal trucar al Cos d'Agents Rurals al tf. 93 561 70 00.

Dijous 23 Juliol 2015
L'Equip de Biologia de la Conservació - àliga Perdiguera de la Universitat de Barcelona anuncia la publicació de la monografia El Águila Perdicera en Cataluña: de la amenaza a la conservación editada amb la col·laborció d'ENDESA i que us podeu descarregar lliuement des d'aquest enllaç: http://www.ub.edu/aligaperdiguera/EEAPcat/actual67.html
 
En aquesta monografia s'exposen els resultats obtinguts en el seguiment de la població catalana d'àguila perdiguera durant tres dècades, l'anàlisi dels principals paràmetres demogràfics, la viabilitat de la seva població i els principals factors implicats en la seva conservació.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats