Dijous 1 Octubre 2015

18 de novembre de 2015
Els serveis ecosistèmics sustenten la nostra salut, la nostra economia i qualitat de vida, malgrat que molts d’ells ens puguin passar per alt. És per això que cada vegada més seran el marc amb què avaluem els impactes i les implicacions de la nostra manera d’interactuar amb l’entorn. Així, doncs, cal trobar els mitjans per a poder posar els serveis ecosistèmics al centre de la presa de decisions i de polítiques de gestió que determinen la nostra relació amb el medi. Això ens permetrà tenir eines per a identificar quines opcions de gestió optimitzen el benefici de tota la societat i eviten costos i riscos potencials als ecosistemes. En l’XII Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en aquest àmbit.
Lloc:
Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47, Barcelona
Organitza:
CREAF, Societat Catalana de Biologia i Institució Catalana d’Història Natural.
Inscripcions:
L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta.
Es prega confirmació d’assistència a: https://docs.google.com/forms/d/1bHtXiX9oltXuMRcXxIS9rCnorQy7AKSd5Jocgi9QU8U/viewform?c=0&w=1
Més informació a : http://blog.creaf.cat/wp-content/uploads/2015/09/Jornada_CREAF_ICHN_SCB_SEB_2015_low-2.pdf
Dijous 1 Octubre 2015

La presentació anirà a càrrec de l'autor, Ricard Gutiérrez, i amb la participació de Miquel Rafa, director de l'Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
Lloc: Llibreria Oryx, Balmes, 71. Barcelona. Tf. 93 418 55 11.
Aquesta guia pràctica, escrita per un reconegut expert, reuneix un gran nombre de destinacions i propostes d’activitats per a l’observació d’aus a Catalunya en funció de l’època de l’any, agrupades mes a mes i classificades segons si són per a qualsevol aficionat o si són més adequades per a famílies, grups o gent que s’inicia, o al contrari, per a ornitòlegs més experts i amb ganes d’aconseguir descobrir espècies més difícils o poc freqüents. A més, per cada mes l’autor proposa una activitat relacionada amb els ocells i introdueix algun tema d’ornitologia general, però des d’un punt de vista molt pràctic. També inclou una llista de recursos sobre aus i ornitologia catalana, una llista actualitzada dels ocells de Catalunya i una llista de nombroses localitats citades en el text amb les seves coordenades. D’interès per a observadors d’ocells i aficionats a la natura en general, així com per a educadors i agents socials i turístics que hi trobaran informació útil per a organitzar i promoure excursions i activitats relacionades amb les aus.
Dimarts 22 Setembre 2015

DARRERES PLACES! FINS EL 30 DE SETEMBRE
Des de la Universitat de Lleida (Centre de Formació Contínua) i La Sabina (Associació per la Salvaguarda de la Biodiversitat i la Natura), amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, hem dissenyat el primer Curs d'Especialista Universitari en Turisme de Fauna que s'impartirà entre l'octubre'15 i el maig'16. El curs neix amb el convenciment que el turisme de fauna -l'ecoturisme en general- permet valoritzar la natura. Té com a destinació àrees rurals sovint lluny dels circuits tradicionals, promou la conservació dels espais naturals i les espècies i respecta l’entorn on es desenvolupa. És un turisme responsable i de qualitat, molt especialitzat i que precisa d'uns coneixements particulars sobre els costums dels animals salvatges i els costums dels que volen veure i fotografiar aquests animals.
El curs està estructurat en tres mòduls (més un projecte final), que es poden cursar conjuntament o per separat com a Cursos de Curta Durada:
- Gestió turística en turisme de fauna
- El negoci del "birding"
- Fotografia de fauna
Està pensat perquè en puguin treure profit gestors d'establiments turístics, estudiants i llicenciats universitaris (suposa 15 crèdits europeus o ECTS), guies turístics, tècnics de les administracions, cicles formatius de les famílies agrària i d'hoteleria i turisme, ornitòlegs i naturalistes en general, gestors d'infraestructures per fotografiar fauna, fotògrafs de natura ....
El curs vol ser rigorós i eminentment pràctic. El professorat prové tant del món acadèmic com de professionals amb experiències d'èxit en aquest camp.
Per a més informació o per a qualsevol aclariment, podeu consultar el web del curs (http://www.ice.udl.cat/fc/curso/1089), escriure a aquest mateix correu (jordibas@gmail.com) o trucar al 973 40 20 45
La matrícula està limitada a 20 alumnes. Cas que es demandin més places que les oferides, els alumnes seran admesos segons l'ordre de pre-inscripció. La pre-inscripció ja és oberta al web del curs.
Feu-ne difusió entre qui penseu li pugui interessar!!
Moltes gràcies !.
Delfí Sanuy (UdL) / Jordi Bas (La Sabina)
DARRERES PLACES! FINS EL 30 DE SETEMBRE
Divendres 18 Setembre 2015

El preu de venda normal serà de 12€, però durant el Delta Birding Festival, estarà rebaixada a 10€. Els diners recaptats amb la samarreta seran molt benvinguts!
Per cert, al nostre benvolgut tresorer li ha agradat tant que s'ha ofert a fer de model! Esperem que també us agradi a tots vosaltres!
Dimarts 15 Setembre 2015

L'ICO, en especial el nostre company Abel Julien, està actuant com a consultors científics i revisant la correcció tècnica dels programes. El programa el realitza el Departament de Documentals i Nous Formats de TV3, amb Fúlvia Nicolás com a directora i Joan Pavia com a realitzador. Aquest equip és el que ha dissenyat programes que han gaudit de considerable audiència com Caçadors de bolets, Mestres, Un lloc estrany o el recent programa de bricolatge Ja t'ho faràs.
http://www.ccma.cat/tv3/tocats-de-lala/
