Dijous 1 Octubre 2015

Malgrat tot, Dani López Velasco, Marcel Gil i Marc Illa, van emprendre el repte i van quedar força ajustats en 1a, 2a i 3a posició respectivament, assolint un excel·lent nivell d'espècies identificades. Els guardonats es van endur diferents llibres del patrocinador, Lynx Edicions.
Dijous 1 Octubre 2015

Parc Natural del Cap de Creus
Divendres 2 a les 16h. Seguiment de la migració al far del Cap de Creus amb Ponç Feliu i Gerard Carrion i a les 20:30 presentació del "Anuari Ornitològic del P.N. del Cap de Creus" i xerrada sobre els ocells de Roses a l'edifici ca l'Anita de Roses.
Dissabte 3 a les 8h a Llançà, Ornitocaiac, una forma original d'observar ocells.
Més info a: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/cap-creus
Parc del Castell de Montesquiu
El dissabte 3 d'octubre es faran tot un seguit d'activitats ornitològiques: marató ornitològica, anellament d'ocells, sortida guiada i força més. L'ICO obsequia l'equip guanyador de la marató amb la nova samarreta de l'ICO per cada membre de l'equip.
Més informació a: http://parcs.diba.cat/web/montesquiu
Anellament d'ocells en dos punts del riu Ter
Es farà el diumenge dia 4 d'octubre conduïts per Gabri de Jesús al mig Ter i Alba Casals al baix Ter.
Més informació a: http://www.consorcidelter.cat/actualitat/agenda/2015/10/04/taller-d-anellament-cientific-d-ocells-al-pasteral-salut-i-natura-a-la-vora-del-ter
Can Coll, P.N. de la Serra de Collserola
El diumenge dia 4 d'octubre es farà una sessió de camp i xerrada sobre els projectes de ciència ciutadana, arranjament dels jardins per acollir ocells, sortides guiades i altres.
Més informació a: http://www.parcnaturalcollserola.cat/pages/agenda
Banyoles
El diumenge 4 d'octubre es farà un Taller de construcció de caixes niu al Museu Darder de Banyoles.
Més informació: http://www.menutsgirona.cat/taller-de-construccio-de-caixes-niu/
Ja ho veus, no tens excusa per no anar a observar ocells aquest cap de setmana. I aquestes només són algunes de les activitats; n'hi ha moltíssimes més que trobaràs a les webs de parcs naturals i associacions diverses. No desaprofitis l'ocasió!
Dijous 1 Octubre 2015

Es tracta d’un potent recurs ornitològic amb informació constantment actualitzada per un equip d’editors, que entre d’altres coses, us permetrà crear les vostres pròpies làmines personalitzades a partir de les il·lustracions del HBW. Us podeu subscriure online com a Supporting Member (l’opció més completa) a www.hbw.com. Cal introduir el codi promocional ICO2015.
Dijous 1 Octubre 2015

18 de novembre de 2015
Els serveis ecosistèmics sustenten la nostra salut, la nostra economia i qualitat de vida, malgrat que molts d’ells ens puguin passar per alt. És per això que cada vegada més seran el marc amb què avaluem els impactes i les implicacions de la nostra manera d’interactuar amb l’entorn. Així, doncs, cal trobar els mitjans per a poder posar els serveis ecosistèmics al centre de la presa de decisions i de polítiques de gestió que determinen la nostra relació amb el medi. Això ens permetrà tenir eines per a identificar quines opcions de gestió optimitzen el benefici de tota la societat i eviten costos i riscos potencials als ecosistemes. En l’XII Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en aquest àmbit.
Lloc:
Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47, Barcelona
Organitza:
CREAF, Societat Catalana de Biologia i Institució Catalana d’Història Natural.
Inscripcions:
L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta.
Es prega confirmació d’assistència a: https://docs.google.com/forms/d/1bHtXiX9oltXuMRcXxIS9rCnorQy7AKSd5Jocgi9QU8U/viewform?c=0&w=1
Més informació a : http://blog.creaf.cat/wp-content/uploads/2015/09/Jornada_CREAF_ICHN_SCB_SEB_2015_low-2.pdf
Dijous 1 Octubre 2015

La presentació anirà a càrrec de l'autor, Ricard Gutiérrez, i amb la participació de Miquel Rafa, director de l'Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
Lloc: Llibreria Oryx, Balmes, 71. Barcelona. Tf. 93 418 55 11.
Aquesta guia pràctica, escrita per un reconegut expert, reuneix un gran nombre de destinacions i propostes d’activitats per a l’observació d’aus a Catalunya en funció de l’època de l’any, agrupades mes a mes i classificades segons si són per a qualsevol aficionat o si són més adequades per a famílies, grups o gent que s’inicia, o al contrari, per a ornitòlegs més experts i amb ganes d’aconseguir descobrir espècies més difícils o poc freqüents. A més, per cada mes l’autor proposa una activitat relacionada amb els ocells i introdueix algun tema d’ornitologia general, però des d’un punt de vista molt pràctic. També inclou una llista de recursos sobre aus i ornitologia catalana, una llista actualitzada dels ocells de Catalunya i una llista de nombroses localitats citades en el text amb les seves coordenades. D’interès per a observadors d’ocells i aficionats a la natura en general, així com per a educadors i agents socials i turístics que hi trobaran informació útil per a organitzar i promoure excursions i activitats relacionades amb les aus.
