Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 1 Octubre 2015
El pròxim cap de setmana se celebra el Dia Mundial dels Ocells, i arriba farcit d'activitats organitzades per associacions naturalistes, parcs naturals i institucions diverses de tot Catalunya. Ens fem ressò d'algunes d'elles a proposta dels seus organitzadors:

Parc Natural del Cap de Creus

Divendres 2 a les 16h. Seguiment de la migració al far del Cap de Creus amb Ponç Feliu i Gerard Carrion i a les 20:30 presentació del "Anuari Ornitològic del P.N. del Cap de Creus" i xerrada sobre els ocells de Roses a l'edifici ca l'Anita de Roses.

Dissabte 3 a les 8h a Llançà, Ornitocaiac, una forma original d'observar ocells.

Més info a: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/cap-creus

Parc del Castell de Montesquiu

El dissabte 3 d'octubre es faran tot un seguit d'activitats ornitològiques: marató ornitològica, anellament d'ocells, sortida guiada i força més. L'ICO obsequia l'equip guanyador de la marató amb la nova samarreta de l'ICO per cada membre de l'equip.

Més informació a: http://parcs.diba.cat/web/montesquiu

Anellament d'ocells en dos punts del riu Ter

Es farà el diumenge dia 4 d'octubre conduïts per Gabri de Jesús al mig Ter i Alba Casals al baix Ter.

Més informació a: http://www.consorcidelter.cat/actualitat/agenda/2015/10/04/taller-d-anellament-cientific-d-ocells-al-pasteral-salut-i-natura-a-la-vora-del-ter

Can Coll, P.N. de la Serra de Collserola

El diumenge dia 4 d'octubre es farà una sessió de camp i xerrada sobre els projectes de ciència ciutadana, arranjament dels jardins per acollir ocells, sortides guiades i altres.

Més informació a: http://www.parcnaturalcollserola.cat/pages/agenda

Banyoles

El diumenge 4 d'octubre es farà un Taller de construcció de caixes niu al Museu Darder de Banyoles.

Més informació: http://www.menutsgirona.cat/taller-de-construccio-de-caixes-niu/


Ja ho veus, no tens excusa per no anar a observar ocells aquest cap de setmana. I aquestes només són algunes de les activitats; n'hi ha moltíssimes més que trobaràs a les webs de parcs naturals i associacions diverses. No desaprofitis l'ocasió!
 

Dijous 1 Octubre 2015
Com molts de vosaltres probablement ja coneixeu, durant el Delta Birding Festival es va anunciar una oferta especial de Lynx Edicions per als socis de l'ICO que es subscriguin al Handbook of the Birds of the World Alive. La subscripció costa només 10 euros i és vàlida fins el 31 de desembre de 2015 i dóna accés a multitud de continguts on-line: el HBW en format digital, més de 80.000 enllaços multimèdia per complementar els texts, noticies ornitològiques, nous taxons, i el My Birding, la nova eina per emmagatzemar les observacions d’ocells d’arreu del món!
 
Es tracta d’un potent recurs ornitològic amb informació constantment actualitzada per un equip d’editors, que entre d’altres coses, us permetrà crear les vostres pròpies làmines personalitzades a partir de les il·lustracions del HBW. Us podeu subscriure online com a Supporting Member (l’opció més completa) a www.hbw.com. Cal introduir el codi promocional ICO2015.

Dijous 1 Octubre 2015
Els serveis ecosistèmics que ens ofereixen els boscos

18 de novembre de 2015

Els serveis ecosistèmics sustenten la nostra salut, la nostra economia i qualitat de vida, malgrat que molts d’ells ens puguin passar per alt. És per això que cada vegada més seran el marc amb què avaluem els impactes i les implicacions de la nostra manera d’interactuar amb l’entorn. Així, doncs, cal trobar els mitjans per a poder posar els serveis ecosistèmics al centre de la presa de decisions i de polítiques de gestió que determinen la nostra relació amb el medi. Això ens permetrà tenir eines per a identificar quines opcions de gestió optimitzen el benefici de tota la societat i eviten costos i riscos potencials als ecosistemes. En l’XII Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en aquest àmbit.

Lloc:
Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47, Barcelona

Organitza:
CREAF, Societat Catalana de Biologia i Institució Catalana d’Història Natural.

Inscripcions:
L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta.

Es prega confirmació d’assistència a: https://docs.google.com/forms/d/1bHtXiX9oltXuMRcXxIS9rCnorQy7AKSd5Jocgi9QU8U/viewform?c=0&w=1
Més informació a : http://blog.creaf.cat/wp-content/uploads/2015/09/Jornada_CREAF_ICHN_SCB_SEB_2015_low-2.pdf

Dijous 1 Octubre 2015
Us convidem a l'acte de presentació del llibre Quan i on veure ocells a Catalunya que tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 7 d'octubre, a les 20 h a la botiga Oryx.
La presentació anirà a càrrec de l'autor, Ricard Gutiérrez, i amb la participació de Miquel Rafa, director de l'Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
Lloc: Llibreria Oryx, Balmes, 71. Barcelona. Tf. 93 418 55 11.

Aquesta guia pràctica, escrita per un reconegut expert, reuneix un gran nombre de destinacions i propostes d’activitats per a l’observació d’aus a Catalunya en funció de l’època de l’any, agrupades mes a mes i classificades segons si són per a qualsevol aficionat o si són més adequades per a famílies, grups o gent que s’inicia, o al contrari, per a ornitòlegs més experts i amb ganes d’aconseguir descobrir espècies més difícils o poc freqüents. A més, per cada mes l’autor proposa una activitat relacionada amb els ocells i introdueix algun tema d’ornitologia general, però des d’un punt de vista molt pràctic. També inclou una llista de recursos sobre aus i ornitologia catalana, una llista actualitzada dels ocells de Catalunya i una llista de nombroses localitats citades en el text amb les seves coordenades. D’interès per a observadors d’ocells i aficionats a la natura en general, així com per a educadors i agents socials i turístics que hi trobaran informació útil per a organitzar i promoure excursions i activitats relacionades amb les aus.

Dimarts 22 Setembre 2015

DARRERES PLACES! FINS EL 30 DE SETEMBRE
 
Des de la Universitat de Lleida (Centre de Formació Contínua)  i La Sabina (Associació per la Salvaguarda de la Biodiversitat i la Natura), amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, hem dissenyat el primer Curs d'Especialista Universitari en Turisme de Fauna que s'impartirà entre l'octubre'15 i el maig'16. El curs neix amb el convenciment que el turisme de fauna -l'ecoturisme en general- permet valoritzar la natura. Té com a destinació àrees rurals sovint lluny dels circuits tradicionals, promou la conservació dels espais naturals i les espècies i respecta l’entorn on es desenvolupa. És un turisme responsable i de qualitat, molt especialitzat i que precisa d'uns coneixements particulars sobre els costums dels animals salvatges i els costums dels que volen veure i fotografiar aquests animals. 
El curs està estructurat en tres mòduls (més un projecte final), que es poden cursar conjuntament o per separat com a Cursos de Curta Durada:
- Gestió turística en turisme de fauna
- El negoci del "birding"
- Fotografia de fauna
Està pensat perquè en puguin treure profit gestors d'establiments turístics, estudiants i llicenciats universitaris (suposa 15 crèdits europeus o ECTS), guies turístics, tècnics de les administracions, cicles formatius de les famílies agrària i d'hoteleria i turisme, ornitòlegs i naturalistes en general, gestors d'infraestructures per fotografiar fauna, fotògrafs de natura ....
El curs vol ser rigorós i eminentment pràctic. El professorat prové tant del món acadèmic com de professionals amb experiències d'èxit en aquest camp.

Per a més informació o per a qualsevol aclariment, podeu consultar el web del curs (http://www.ice.udl.cat/fc/curso/1089), escriure a aquest mateix correu (jordibas@gmail.com) o trucar al 973 40 20 45
La matrícula està limitada a 20 alumnes. Cas que es demandin més places que les oferides, els alumnes seran admesos segons l'ordre de pre-inscripció. La pre-inscripció ja és oberta al web del curs. 
Feu-ne difusió entre qui penseu li pugui interessar!!
Moltes gràcies !.
Delfí Sanuy (UdL)  /  Jordi Bas (La Sabina)

DARRERES PLACES! FINS EL 30 DE SETEMBRE

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats