Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 1 Octubre 2015
El premi d'uns prismàtics Swarovski EL 10x42 de la cursa Ornitho-Swarovski del Delta Birding Festival 2015 va recaure per al soci de l'ICO Juan Bernal, ornitòleg expert que havia entrat força llistes a Ornitho per competir pel premi. Juan resideix a Mequinensa i va venir al festival com a voluntari per guiar les sortides Emprèn el Vol patrocinades pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona. En la seva llarga trajectòria en el món de l'ornitologia, Juan Bernal ha treballat com a vigilant ambiental, fent seguiment de l'impacte d'aerogeneradors en les poblacions d'ocells i ha fet nombroses activitats de difusió de l'ornitologia pel gran públic, des de sessions per escoles a sortides i cursos d'ornitologia i, a més, és anellador expert amb una llarga experiència.

La cursa va proporcionar també un segon premi que consisteix en una nit d'hotel per dues persones a l'hotel El Marjal, a Poblenou del Delta, que va recaure en Manolo Sánchez Blanch, que també havia actuat de guia voluntari a les sortides Emprèn el Vol. Manolo és un ornitòleg expert, molt actiu a Ornitho, i és ebrenc de l'Ampolla, gran coneixedor el Delta de l'Ebre. En rebre el premi, va tenir la deferència de cedir-lo al  següent de la llista per tal de promocionar el coneixement del Delta i l'afortunat va ser Toni Alonso, qui va agrair sincerament el detall de Manolo Sánchez Blanch.

Dijous 1 Octubre 2015
El Delta Birding Festival va ser l'escenari de la cursa LYNX ID Challenge en la qual els participants van haver d'identificar fotografies, vídeos i sons d'ocells del Paleàrtic Occidental a un ritme realment desconcertant i estressant. La finalitat del concurs, òbviament, era portar al límit les capacitats d'identificació visual i acústica dels concursants i ja des del primer moment, en la presentació es va deixar clar que ningú no podria identificar tot el què apareixeria.

Malgrat tot, Dani López Velasco, Marcel Gil i Marc Illa, van emprendre el repte i van quedar força ajustats en 1a, 2a i 3a posició respectivament, assolint un excel·lent nivell d'espècies identificades. Els guardonats es van endur diferents llibres del patrocinador, Lynx Edicions.

Dijous 1 Octubre 2015
El pròxim cap de setmana se celebra el Dia Mundial dels Ocells, i arriba farcit d'activitats organitzades per associacions naturalistes, parcs naturals i institucions diverses de tot Catalunya. Ens fem ressò d'algunes d'elles a proposta dels seus organitzadors:

Parc Natural del Cap de Creus

Divendres 2 a les 16h. Seguiment de la migració al far del Cap de Creus amb Ponç Feliu i Gerard Carrion i a les 20:30 presentació del "Anuari Ornitològic del P.N. del Cap de Creus" i xerrada sobre els ocells de Roses a l'edifici ca l'Anita de Roses.

Dissabte 3 a les 8h a Llançà, Ornitocaiac, una forma original d'observar ocells.

Més info a: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/cap-creus

Parc del Castell de Montesquiu

El dissabte 3 d'octubre es faran tot un seguit d'activitats ornitològiques: marató ornitològica, anellament d'ocells, sortida guiada i força més. L'ICO obsequia l'equip guanyador de la marató amb la nova samarreta de l'ICO per cada membre de l'equip.

Més informació a: http://parcs.diba.cat/web/montesquiu

Anellament d'ocells en dos punts del riu Ter

Es farà el diumenge dia 4 d'octubre conduïts per Gabri de Jesús al mig Ter i Alba Casals al baix Ter.

Més informació a: http://www.consorcidelter.cat/actualitat/agenda/2015/10/04/taller-d-anellament-cientific-d-ocells-al-pasteral-salut-i-natura-a-la-vora-del-ter

Can Coll, P.N. de la Serra de Collserola

El diumenge dia 4 d'octubre es farà una sessió de camp i xerrada sobre els projectes de ciència ciutadana, arranjament dels jardins per acollir ocells, sortides guiades i altres.

Més informació a: http://www.parcnaturalcollserola.cat/pages/agenda

Banyoles

El diumenge 4 d'octubre es farà un Taller de construcció de caixes niu al Museu Darder de Banyoles.

Més informació: http://www.menutsgirona.cat/taller-de-construccio-de-caixes-niu/


Ja ho veus, no tens excusa per no anar a observar ocells aquest cap de setmana. I aquestes només són algunes de les activitats; n'hi ha moltíssimes més que trobaràs a les webs de parcs naturals i associacions diverses. No desaprofitis l'ocasió!
 

Dijous 1 Octubre 2015
Com molts de vosaltres probablement ja coneixeu, durant el Delta Birding Festival es va anunciar una oferta especial de Lynx Edicions per als socis de l'ICO que es subscriguin al Handbook of the Birds of the World Alive. La subscripció costa només 10 euros i és vàlida fins el 31 de desembre de 2015 i dóna accés a multitud de continguts on-line: el HBW en format digital, més de 80.000 enllaços multimèdia per complementar els texts, noticies ornitològiques, nous taxons, i el My Birding, la nova eina per emmagatzemar les observacions d’ocells d’arreu del món!
 
Es tracta d’un potent recurs ornitològic amb informació constantment actualitzada per un equip d’editors, que entre d’altres coses, us permetrà crear les vostres pròpies làmines personalitzades a partir de les il·lustracions del HBW. Us podeu subscriure online com a Supporting Member (l’opció més completa) a www.hbw.com. Cal introduir el codi promocional ICO2015.

Dijous 1 Octubre 2015
Els serveis ecosistèmics que ens ofereixen els boscos

18 de novembre de 2015

Els serveis ecosistèmics sustenten la nostra salut, la nostra economia i qualitat de vida, malgrat que molts d’ells ens puguin passar per alt. És per això que cada vegada més seran el marc amb què avaluem els impactes i les implicacions de la nostra manera d’interactuar amb l’entorn. Així, doncs, cal trobar els mitjans per a poder posar els serveis ecosistèmics al centre de la presa de decisions i de polítiques de gestió que determinen la nostra relació amb el medi. Això ens permetrà tenir eines per a identificar quines opcions de gestió optimitzen el benefici de tota la societat i eviten costos i riscos potencials als ecosistemes. En l’XII Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en aquest àmbit.

Lloc:
Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47, Barcelona

Organitza:
CREAF, Societat Catalana de Biologia i Institució Catalana d’Història Natural.

Inscripcions:
L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta.

Es prega confirmació d’assistència a: https://docs.google.com/forms/d/1bHtXiX9oltXuMRcXxIS9rCnorQy7AKSd5Jocgi9QU8U/viewform?c=0&w=1
Més informació a : http://blog.creaf.cat/wp-content/uploads/2015/09/Jornada_CREAF_ICHN_SCB_SEB_2015_low-2.pdf

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats