Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 18 Desembre 2015
Ja podeu trobar a la web els cursos i sortides que durem a terme al llarg de la primavera-estiu del proper 2016. Hi trobareu sortides per diferents zones de Catalunya, a més d'una sortida a Gallocanta (Aragó) per observar les grues en pas per la llacuna en el camí de tornada a les seves zones de nidificació àrtiques. Encara s’han de confirmar dates per a una sortida al delta de l'Ebre a principis d’abril i una a finals de maig als aiguamolls de l'Empordà  però les acabarem de definir en els propers dies. Mentrestant, mireu el programa i segur que ja teniu alguna activitat que us interessa.

Divendres 18 Desembre 2015
Si durant aquests dies de festa visiteu el Zoo, el Parc de la Ciutadella o el port de Barcelona, recordeu que són llocs molt bons per observar gavines i que es poden fer lectures d'ocells anellats f'àcilment. Actualment s'està portant a terme un seguiment de les gavines vulgars que hivernen a la ciutat; aquestes gavines porten una anella blava amb un codi blanc de 4 dígits, normalment llegit de baix a dalt que comença per la lletra N. D'altra banda, també s'han anellat alguns gavians que porten anelles verdes amb un codi blanc de quatre lletres, llegit de baix a dalt, i que comença per la lletra P.
 
S'agrairà la comunicació de les vostres lectures, ja sigui a través de portal de marques o a l'adreça ico@ornitologia.org

Divendres 18 Desembre 2015

Dijous 26 Novembre 2015
L’Institut Català d’Ornitologia anuncia la segona convocatòria de les proves d’accés a anellador auxiliar i expert de 2015 en les dates següents:

- diumenge 20 de desembre 2015, Can Jordà, Santa Susanna: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR EXPERT.

La prova d’accés a anellador expert consistirà d’una part pràctica que començarà a les 8:00 h i d’una part teòrica que tindrà lloc de 16:00 a 19:00 h. A la prova pràctica es valoraran especialment les habilitats relacionades amb el muntatge de xarxes japoneses, l’extracció dels ocells de les xarxes i la seva manipulació posterior. També s’avaluarà la presa de dades biomètriques i de muda. La prova teòrica consistirà en un qüestionari de preguntes sobre la pràctica de l’anellament, a més d’un apartat específic sobre datació i un altre sobre identificació. Telèfon de contacte 656 32 72 23. No està permesa la presència a les proves d’altres anelladors i persones que no s’examinin.

- dimarts 15 de desembre 2015, Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Museu Blau, Plaça Leonardo da Vinci, 4-5): PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR AUXILIAR.

La prova d'accés a anellador auxiliar tindrà lloc de 18:00 a 20:00 h. La prova és teòrica i consistirà en un qüestionari sobre la pràctica de l’anellament i d'un apartat específic sobre identificació.

En ambdues proves, es podran consultar els apunts, guies de camp i d’altres llibres similars sobre muda, datat i sexat d’ocells que cadascú cregui necessari. Aquest material, però, serà exclusivament d’ús particular i cada persona només podrà utilitzar el seu propi material de consulta.

Us recordem que per presentar-se a les proves d'accés a anellador cal haver lliurat abans a l'Oficina de l’ICO el full d’aval signat per dos anelladors experts i els fulls per anelladors en formació on es faci constar que s'han processat i extret de les xarxes un mínim de 500 ocells de 50 espècies diferents (per a l'expert) o 300 ocells de 30 espècies (per a l’auxiliar). Tots aquells que ja hagin fet alguna prova d’anellador expert prèviament i vulguin presentar-se a una nova convocatòria, hauran d’acreditar, mitjançant els fulls d’anelladors en formació, que han processat i extret de les xarxes un mínim de 250 ocells de 25 espècies diferents des de la data de l’última prova no superada. La data límit i improrrogable per lliurar aquests documents i fer efectius els drets d’examen (6 euros) és el dia 11 de desembre.

Dijous 26 Novembre 2015
Amb la finalització del període de camp de l’atles dels ocells nidificants de Barcelona i amb l’anàlisi dels resultats obtinguts en un estat molt avançat, des de l’ICO estem treballant en el format final dels resultats.

El nostre objectiu actual és presentar els magnífics resultats que entre tots hem aconseguit en el millor format possible. Per ajudar a acomplir aquest objectiu, la Universitat de Barcelona, coorganitzadora de l'atles, ha iniciat un procés de crowdfunding per finançar la part final del procés de publicació. Concretament, amb això volem obtenir el finançament necessari per poder publicar els resultats en format de llibre i per pagar un il·lustrador que realitzi dibuixos exclusius per a aquest atles ambientats en indrets característics de la ciutat.

Trobareu els detalls del projecte en aquesta adreça: http://www.precipita.es/proyecto/atlas-de-aves-nidificantes-en-barcelona.html

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

L'Equip de coordinació de l’atles dels ocells nidificants de Barcelona

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats