Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimarts 16 Febrer 2016
Ja s’ha acabat el termini per al lliurament del balanç d’anellament de 2015 i per a la renovació dels permisos. Molts pocs anelladors auxiliars han demanat la renovació del seu permís d’anellament per a 2016 i per això deixem una setmana de marge per a que encara ho pugueu demanar a través d’aquest enllaç. Omplir aquest formulari costa menys d’un minut!
 
http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html
 
D’altra banda, per als interessats en demanar algun permís especials d’anellament, recomanem la lectura d’aquest document:
 
http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/fauna-flora-animals-companyia/fauna-autoctona/dar_autoritzacions_permisos_indemnitzacions/dar_captura_cientifica_gestio_educativa/

Dimarts 16 Febrer 2016
Aquest dissabte 20 de febrer de 2016 se celebrarà la 5ª Jornada SOCC al castell de Montesquiu (Osona), amb la particularitat que aquest any combinarà aspectes relacionats amb el Nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya. A la jornada es faran xerrades i tallers relacionats amb el SOCC i el Nou Atles, i com a novetat especial, mirarem d’impulsar una col·laboració entre ornitòlegs de casa nostra i de Grècia en el marc de l’Atles d’Europa.
 
No t’ho pots perdre!

Consulta el programa en aquest enllaç!

Fes la inscripció via web al següent enllaç!

Dimarts 16 Febrer 2016
Per la present us convidem a l’acte de presentació dels resultats del projecte “La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació” realitzat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona, juntament amb la MAVA Foundation i la Diputació de Barcelona.

L’acte tindrà lloc el dijous 3 de març, a les 19.00 hores, a l´Aula Magna de la Facultat de Biologia (Av. Diagonal, 643). S’entregarà als assistents un exemplar de les guies de conservació realitzades en el marc del projecte.

Esperant comptar amb la vostra presència, rebeu una cordial salutació.

Atentament,

Dr. Joan Real
Director Equip de Biologia de la Conservació, Departament de Biologia Animal
Facultat de Biologia, Universitat de Barcelona
Diagonal 643. 08028 Barcelona
 
Per a més informació, consulteu el web http://www.ub.edu/aligaperdiguera

Dimarts 16 Febrer 2016
La Llibreria Horitzons te el plaer de convidar-vos a la presentació de la guía "Quan i on veure ocells a Catalunya" de Ricard Gutiérrez.

Presentació del llibre editat per Tundra Ediciones a càrrec de l’autor,  Ricard Gutiérrez, ornitòleg.

Dijous 18 de febrer a les 8 del vespre a la Llibreria Horitzons. c/ València, 149  08011-Barcelona

Preguem confirmació d’assistència a info@lliibreriahoritzons.com, aforament limitat.

Aquesta guia pràctica, escrita per un reconegut expert, reuneix un gran nombre de destinacions i propostes d'activitats per a l'observació d'aus a Catalunya en funció de l'època de l'any. D'interès per a observadors d'aus i aficionats a la natura en general, així com per a educadors i agents socials i turístics, que trobaran informació útil per a organitzar i promoure excursions i activitats relacionades amb les aus.

Dimecres 27 Gener 2016
El 2016 és la penúltima primavera del nou Atles dels ocells nidificants d'Europa (European Breeding Bird Atlas 2) i encara queda molt territori per prospectar! Un dels països que encara queden per cobrir és Grècia, i des de l'ICO volem contribuir a prospectar tot el territori.
 
Amb aquest objectiu, s’ha generat una bossa per cobrir despeses per als voluntaris que vulguin participar en una expedició per fer atles a Grècia aquesta mateixa primavera. S’organitzarà conjuntament amb la coordinació del projecte en aquest país i, almenys en part, es realitzarà amb ornitòlegs locals. L’intercanvi d’experiència es considera clau en aquesta expedició.
 
Es cobriran les despeses de l’expedició, incloent els vols des de Catalunya, el desplaçament dins de Grècia i l’allotjament i manutenció durant l’expedició. Es donarà flexibilitat a les dates de vol per si els participants volen allargar el viatge a compte propi, ja sigui per continuar amb els mostratges per a l'atles o per compaginar-la amb una altra activitat.
 
El treball de camp s’haurà de realitzar a finals de maig o al juny, i consistirà en cobrir part del territori seguint la metodologia de camp indicada pels coordinadors de l'atles a Grècia. Durant les properes setmanes concretarem alguns detalls, com el nombre d’expedicions i la seva durada, o el nombre de participants que hi podran participar. 
 
Una bona ocasió per a informar-te sobre aquesta expedició serà la propera Jornada del SOCC i del Nou Atles del dia 20 de febrer al castell de Montesquiu, on s’ha programat una sessió informativa i comptarem amb la presència de la coordinadora de l'atles a Grècia, Danae Portolou.
 
Poden sol·licitar aquest ajut els socis de l'ICO. És imprescindible l’interès tant en l’expedició com en el contacte amb els ornitòlegs locals, el coneixement de l’anglès o el grec, i el respecte a la legislació nacional i la cultura local. Es poden acollir a aquesta convocatòria ornitòlegs de forma individual o diversos col·laboradors de forma conjunta.

Si t’interessa anar a fer Atles a Grècia, envia una carta de motivació al coordinador de l’Atles dels ocells nidificants d’Europa, Sergi Herrando (ornitologia@ornitologia.org). Es poden fer entrevistes amb els aspirants.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats