Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Divendres 11 Març 2016
L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) necessita una persona per donar suport a l’àrea de difusió/formació i ajudar en tasques administratives. La feina consistirà principalment a realitzar tasques de dinamització i coordinació dels projectes de ciència ciutadana (Orenetes, Nius, Ocells dels Jardins) i del programa de cursos i activitats. Una part important de la feina comportarà la generació de notícies, la gestió de les xarxes socials i altres tasques de comunicació. També caldrà donar suport en feines administratives i d’atenció al púbic. 

Es requereix una persona interessada en l’ornitologia i la ciència ciutadana, amb bones habilitats comunicatives i amb capacitat per treballar en equip. Es valorarà especialment l’experiència prèvia en projectes participatius, la capacitat de treballar en tasques molt diverses i els coneixements d’ofimàtica (especialment Excel i Powerpoint) i ús de xarxes socials (e.g. Facebook, Twitter). Es requereix un bon coneixement de català (nivell C o equivalent) i d’anglès (First Certificate o equivalent). Possibilitat d’incorporació al lloc de treball a partir de principis d’abril de 2016.

S’ofereix contracte laboral de mitja jornada durant 3 mesos amb possibilitat de pròrroga fins a finals de 2016. Sou brut anual base (mitja jornada) de 9.300 €. El treball es desenvoluparà essencialment a l’Oficina Tècnica de l’ICO, a Barcelona ciutat. L’horari previst és de 15:00 a 19:00 de dilluns a dijous i de 10:00 a 14:00 els divendres.

Els interessats han de fer arribar, en format digital, el seu Curriculum Vitae, el nom de dues persones de referència i un breu escrit en el qual s’esmenti la motivació per la feina, a Abel Julien (abel.julien@ornitologia.org) abans del 25 de març de 2016.

Per més informació:
Abel Julien 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
93 458 78 93 / abel.julien@ornitologia.org


 

Dimarts 8 Març 2016
El passat 27 i 28 de febrer es va celebrar la reunió del Comitè Avifaunístic Català (CAC) al Parc Natural del Delta de l’Ebre que va comptar amb la participació de l'Albert Cama i en Gerard Dalmau, així com de l'ornitòleg del Parc, David Bigas, un dels membres fundadors del Comitè.
 
Durant la reunió es van discutir els casos més difícils d'identificació de les rareses estudiades durant els últims 6 mesos, com la revisió del datat i sexat dels sits blancs observats els darrers anys a Catalunya. És d'especial interès la discussió sobre la identificació de les subespècies de papamosques gris de les Illes Balears, la de Còrsega i Sardenya, i la de l'est del Mediterrani fins a Sibèria, a causa de les observacions dels darrers anys i el seu potencial estatus a Catalunya.
 
La trobada també va servir per planificar l'activitat dels propers mesos, amb algunes novetats que veuran la llum durant aquest 2016.
 
Des de l'ICO i el CAC volem agrair la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre per facilitar la trobada i per la seva contribució en els projectes que es duen a terme des del CAC.

http://www.ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/seguiment/cac/index.html

Dimarts 8 Març 2016
Veieu què passa quan posen una magdalena esmicolada a Collserola. Fins a 12 espècies acudeixen a la trobada en aquest àpat especial. Podeu identificar-les totes? N’hi ha alguna de particular?
Mireu, segur que us agradarà: https://youtu.be/WOXg_qTkv3M

http://www.parcnaturalcollserola.cat/pages/webcam

Dimarts 8 Març 2016
Ja tenim el recompte total dels ocells anellats l’any 2015!
 
S’han rebut un total de 112 balanços que corresponen tant a anelladors individuals com a petits grups d’anelladors. Durant 2015 l’ICO va anellar 65.582 ocells dels quals 60.678 són anellaments normals i 3.904 són exemplars anellats en centres de recuperació. L’espècie més anellada ha estat el tallarol de casquet Sylvia atricapilla amb 7.319 exemplars, seguida del mosquiter comú Phylloscopus collybita amb 4.572, el pit-roig Erithacus rubecula amb 4.386, la boscarla de canyar Acrocephalus scirpaceus amb 3.250, el pardal comú Passer domesticus amb 2.339 i el repicatalons Emberiza schoeniclus amb 2.303 respectivament. També cal destacar xifres importants per a d’altres espècies com 338 voltors, 412 gralles, 623 blauets, 618 durbecs o 191 rossinyols del Japó. D’entre les rareses o espècies escasses, cal esmentar un mosquiter fosc, 4 boscarles d’aigua, 4 mosquiters de doble ratlla i 91 mosquiters xiulaires. Així mateix, durant les sessions d’anellament de 2015 s’han capturat 77 ocells anellats a l’estranger i d’entre els quals destaquen 14 recuperacions de repicatalons de 7 països (Rep. Txeca, Alemanya, Dinamarca, França, Itàlia, Finlàndia i Suècia) i 9 de boscarles de canyar.

Dimarts 8 Març 2016
Recentment s’han efectuat algunes modificacions al Reglament Intern de l’ICO per adaptar-lo a les necessitats actuals. Podeu consultar el text del reglament actual a través d’aquest enllaç. D’altra banda, la Junta anuncia que s’han de renovar alguns càrrecs de la Junta Directiva a la pròxima assemblea.

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats