Dijous 23 Juny 2016

Més informació:
https://www.weboryx.com/oryx/cms/ca/buscador/2656/33487/1?q=Demongin&row=1
L’any 2013, es va publicar la primera versió francesa de la "Guia d'identification des oiseaux en main" de Laurent Demongin que va rebre bones crítiques de la premsa ornitològica especialitzada. Recentment l’autor ens anuncia la publicació d’una nova versió d’aquesta guia en anglès, actualitzada amb 51 espècies addicionals i que proporciona informació essencial relativa a la identificació de les espècies i subespècies europees , mesures, la muda, el sexat i la datació. En total el llibre presenta informació sobre 301 espècies (154 no passeriformes i 147 passeriformes) capturats habitualment pels anelladors a l’oest d’Europa. Per tant, es tracta d’una obra molt útils per als anelladors i també per a les persones interessades en identificació, datat i sexat. Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb l’autor a l'adreça guidebaguage@gmail.com.
Més informació a la mateixa web: http://ringersguide.e-monsite.com
Pàgina de mostra sobre el repicatalons Emberiza schoeniclus: http://ringersguide.e-monsite.com/medias/files/reed-bunting.pdf
Dijous 23 Juny 2016

- Últims dies per acabar els mostratges!
El proper 30 de juny s'acaba el període de camp per realitzar els mostratges estandarditzats del Nou Atles, és a dir, els mostratges d'una hora en quadrats d'1x1 km seleccionats. Si encara et queda algun mostratge per fer, pots aprofitar aquest darrer cap de setmana per acabar-los.
Si fas un quadrat pirinenc d'alta muntanya, encara pots realitzar els teus mostratges durant les primeres setmanes de juliol, i pots aprofitar aquests propers dies de juny per fer el segon cens del SOCC.
- Enviament de dades abans del 15 d'agost:
Un cop acabats els mostratges d’aquesta primavera et demanem que ens facis arribar les dades del teu cens a l’adreça nou.atles@gmail.com abans del 15 d'agost.
Si has realitzat un SOCC expressament per a l'Atles, pots demanar-nos la base de dades per enviar els teus censos.
- Continua el mostratge no estandarditzat:
El juliol és molt bon mes per detectar evidències de reproducció de moltes espècies. Per això és un moment ideal per prospectar la resta del quadrat 10x10 km amb l’objectiu de detectar totes les espècies que hi nidifiquen i registrar la màxima evidència de reproducció de cada una. Si ja ens has enviat la fitxa Excel, pots introduir les noves observacions a www.ornitho.cat per tal que s'incorporin al Nou Atles.
Moltes gràcies per la teva col·laboració, i que tinguis un bon final de temporada de camp!
Martí Franch
Institut Català d'Ornitologia (ICO)
Nat - Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Plaça Leonardo da Vinci 4-5
08019 Barcelona
Telf.: 93 256 59 91
Dijous 23 Juny 2016

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. També s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.
Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93. No espereu a darrera hora i feu les vostres reserves el més aviat possible
Dijous 23 Juny 2016

Si t'estàs preguntant si podràs guanyar els binocles SWAROVSKI EL 10x42 del Delta Birding Festival pots veure si tens molta competència. Ja saps que la sort és la sort. Al final hi haurà un sorteig però està clar que qui hagi "comprat" més números tindrà més opcions. I aquí els números són les llistes completes que entris a ORNITHO.
Mira les xifres, el progrés de la cursa, el rànking i, sobretot, les teves opcions a guanyar en aquesta aplicació especialment pensada per als concursants: http://apps.ornitologia.org/ornitho/cursa/
Per mirar la teva probabilitat de guanyar, has de connectar-te a ORNITHO amb el teu usuari i contrasenya clicant el botó de dalt a la dreta de la pantalla. I recorda que la teva probabilitat real és més gran. Afortunadament per a tu, no tothom es registrarà al concurs!
Dijous 9 Juny 2016

Les dades entrades com a llistes completes són molt més valuoses que les observacions casuals aïllades, ja que no mostren només algunes observacions aïllades, sinó que informen sobre tot el que hem detectat i, per tant, de manera implícita, també sobre totes aquelles espècies que no hem detectat. Aquesta informació permet fer anàlisis molt més precises per estudiar els canvis en la distribució o la fenologia de les espècies.
Com enviar llistes completes amb l'app NaturaList?
És molt senzill enviar llistes completes mitjançant l'aplicació. Hi ha dues maneres, aquí us expliquem la més senzilla i més similar a la manera d'entrar-les mitjançant la web www.ornitho.cat. Aquesta manera permet entrar llistes completes tant a temps real (al mateix moment que som al camp fent observacions), com en diferit (en qualsevol moment després de fer les observacions, ja sigui just després o dies més tard). A l'aplicació s'anomena "per llista més tard" i s'hi accedeix des del menú lateral esquerra, però recorda que també serveix per introduir llistes a temps real!
Si entres les dades a temps real, a la primera pantalla on esculls el dia i l'hora pots posar un valor provisional, i quan acabis la llista completa et demanarà novament el temps i podràs indicar l'hora real d'inici i de fi de la llista.
Hi ha una segona manera d'entrar llistes completes més diferent de com es fa al web. És una opció que requereix més esforç i, per tant, la recomanem si estàs fent una prospecció molt exhaustiva, ja que es basa en indicar a temps real la posició on detectes cada ocell o grup d'ocells. Aquesta opció només permet entrar dades a temps real, i al mòbil s'anomena "per llista al camp", o bé hi pots accedir amb l'icona superior dreta del menú superior.
Esperem que amb aquesta nova eina t'animis a introduir més llistes completes que mai!
