Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 22 Desembre 2016
Aranzadi organitza un curs de radioseguiment i mètodes de seguiment de fauna durant el mes de febrer de 2017.
 
Més informació a: http://www.aranzadi.eus/ornitologia/curso-de-radioseguimiento-metodos-de-seguimiento-de-fauna

Dimecres 23 Novembre 2016
L’Institut Català d’Ornitologia anuncia la segona convocatòria de les proves d’accés a anellador auxiliar i expert de 2016 en les dates següents:

- diumenge 18 de desembre 2016, Can Jordà, Santa Susanna: PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR EXPERT.

La prova d’accés a anellador expert consistirà d’una part pràctica que començarà a les 8:00 h i d’una part teòrica que tindrà lloc de 16:00 a 19:00 h. A la prova pràctica es valoraran especialment les habilitats relacionades amb el muntatge de xarxes japoneses, l’extracció dels ocells de les xarxes i la seva manipulació posterior. També s’avaluarà la presa de dades biomètriques i de muda. La prova teòrica consistirà en un qüestionari de preguntes sobre la pràctica de l’anellament, a més d’un apartat específic sobre datació i un altre sobre identificació. Telèfon de contacte 656 327 223. No està permesa la presència a les proves d’altres anelladors i persones que no s’examinin.

- dimarts 13 de desembre 2016, Museu Blau (Plaça Leonardo da Vinci, 4-5, 08019 Barcelona): PROVA D'ACCÉS A ANELLADOR AUXILIAR.

La prova d'accés a anellador auxiliar tindrà lloc de 18:00 a 20:00 h. La prova és teòrica i consistirà en un qüestionari sobre la pràctica de l’anellament i d'un apartat específic sobre identificació.

En ambdues proves, es podran consultar els apunts, guies de camp i d’altres llibres similars sobre muda, datat i sexat d’ocells que cadascú cregui necessari. Aquest material, però, serà exclusivament d’ús particular i cada persona només podrà utilitzar el seu propi material de consulta.

Us recordem que per presentar-se a les proves d'accés a anellador cal haver lliurat abans a l'Oficina de l’ICO el full d’aval signat per dos anelladors experts i els fulls per anelladors en formació on es faci constar que s'han processat i extret de les xarxes un mínim de 500 ocells de 50 espècies diferents (per a l'expert) o 300 ocells de 30 espècies (per a l’auxiliar). Tots aquells que ja hagin fet alguna prova d’anellador expert prèviament i vulguin presentar-se a una nova convocatòria, hauran d’acreditar, mitjançant els fulls d’anelladors en formació, que han processat i extret de les xarxes un mínim de 250 ocells de 25 espècies diferents des de la data de l’última prova no superada. La data límit i improrrogable per lliurar aquests documents i fer efectius els drets d’examen (6 euros) és el dia 9 de desembre.

Dimecres 23 Novembre 2016
El proper dijous 1 de desembre comença la temporada SOCC d'hivern i els col·laboradors del projecte estan cridats un cop més a participar d'un dels principals programes de seguiment de la biodiversitat de Catalunya. Tal com vam anunciar a la passada jornada SOCC, la nostra intenció és disposar d'un nou sistema d'entrada de dades on-line. Actualment estem treballant colze a colze amb els tècnics de Biolovision per poder d'entrar i consultar les dades dels itineraris SOCC a l'Ornitho. Esperem que això sigui una realitat de cara a la propera primavera. Mentrestant, caldrà enviar les dades en els formats fins ara disponibles. Sisplau, tots els que encara no hagueu enviat les dades de la passada primavera (i en alguns casos del passat hivern), no trigueu a enviar-nos-les!!
 
Recordeu que totes les tendències de les poblacions d'ocells comuns que passen l'hiven a Catalunya es poden consultar al www.sioc.cat. A tall d'exemple, us mostrem un parell de casos interessants que hi podreu consultar. Mentre les poblacions nidificants de puput es mantenen estables, a l'hivern cada cop n'hi ha més. Al tord li passa just el contrari, mentre la població hivernant és estable, la nidificant va en augment.

Dimecres 23 Novembre 2016
Estem preparant el volum 32 (2016) de la Revista Catalana d’Ornitologia. Si vols conèixer els continguts d’aquest volum, pots consultar el blog de la revista:
 
http://revistacatalanaornitologia.blogspot.com.es/
 
I per què no t’animes a publicar a la revista? T’oferim assessorament i ajut en la revisió dels teus treballs. Anima’t a publicar a la RCO!

Dimecres 23 Novembre 2016
Oferta de Tesi doctoral sobre l’organització social de les cotorres i la seva capacitat de dispersió:
 
https://acce.shef.ac.uk/alien-parrots-social-and-genetic-structure-of-an-invasive-population/

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats