Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 22 Desembre 2016
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-lo cada any.

 Per això, cal enviar la documentació següent:

1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.
 
2. Memòria de resultats de 2016. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts

Dijous 22 Desembre 2016
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició disponible a: http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html
 
A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).

 En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2016

Dijous 22 Desembre 2016
Ja podeu consultar el volum 32 (2016) de la Revista Catalana d’Ornitologia on-line. L’enviament d’aquest volum es farà durant la primera quinzena de gener.
 
http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/divulgacio/publicacions/rco_pdf.html
 
 

Dijous 22 Desembre 2016
L'anuari Ornitològic del delta de l'Ebre és el document on es fan públiques totes les observacions avifaunístiques més destacades que es produeixen cada any al territori. Aquest primer volum inclou els registres més interessants realitzats al llarg de l'any 2014, no obstant això, existeix la voluntat des del Parc Natural de donar continuïtat anual al projecte.
 
Anuari Ornitològic del delta de l’Ebre 2014
 

Dijous 22 Desembre 2016
El TERMCAT publica els Criteris per a la denominació catalana d’ocells, que presenten les orientacions per a la determinació dels noms catalans de les espècies d’ocells. Formes com ara agró ventreblanc, tàngara de bigotis blaus, cuaespinós d’aiguamoll, rasclet d’antifaç, jacana menuda, alció de les Moluques, nyandú de la puna, alosa brunzidora o picot trist són només algunes de les moltes denominacions comunes en català de nova creació que fan referència a espècies d’ocells que no disposaven d’un nom català establert.

El propòsit d’aquests criteris és oferir als especialistes i estudiosos de l’àmbit de l’ornitologia unes pautes sistemàtiques, coherents, consensuades i paral·leles a les solucions acordades en altres llengües, que facilitin la creació de denominacions catalanes d’espècies d’ocells.

La publicació s’emmarca en un ambiciós projecte terminològic, encapçalat per un equip d’especialistes en ornitologia format per Raül Aymí, Rafel Cebrian, Jordi Clavell, Manuel-Enric Giménez i Àlex Mascarell, agrupats en la Comissió dels Noms dels Ocells en Català (CNOC). L’obra aplegarà les més de 10.500 denominacions catalanes d’ocells d’arreu del món amb els equivalents en castellà, francès, anglès i alemany.
 
Els Criteris per a la denominació catalana d’ocells es difonen des de l’apartat de Criteris i metodologia del web del TERMCAT, al costat dels documents paral·lels dedicats a la Denominació comuna de les papallones i a la Denominació de races d'animals domèstics, i a d’altres criteris similars d’àmbits ben diversos, també aprovats pel Consell Supervisor, com ara la Denominació catalana de les pluges de meteors, la Denominació comuna dels enzims o la Denominació de malalties parasitàries.
 
http://www.termcat.cat/docs/docs/DenominacioCatalanaOcells.pdf?ct=t(Ocells_Tramesa_Especialitzada)

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats