Dijous 22 Juny 2017

El dia 14 de juny es va anellar la colònia del port de Tarragona, aquest any amb més de 900 parelles i on es van marcar 286 polls. Aquests polls s’han marcat tant amb anella metàl·lica convencional com amb anella de lectura a distància per al seguiment de la migració i altres variables de la seva biologia.
Dijous 22 Juny 2017

Més informació a: https://www.regonline.com/builder/site/Default.aspx?EventID=1940314
Dijous 22 Juny 2017
.jpg)
Podeu consultar-la en aquest enllaç: https://drive.google.com/file/d/0Bx0G1B-qd8bGMGE2aU85c291dGs/view
Dimecres 7 Juny 2017

En aquest report trobareu informació sobre l'estat del SOCC i les tendències de les espècies nidificants actualitzades, i del paper dels indicadors d'ocells en l'avaluació dels objectius globals de conservació. Pel què fa al Nou Atles, a més de revisar el segon any de camp, hi trobareu informació sobre com es faran les estimes de població i algunes recomanacions sobre l'ús dels codis atles. També trobareu un article sobre els primers mapes pilot del Nou Atles d'ocells nidificants d'Europa, i un sobre la situació de la tórtora a Catalunya.
Ja pots consultar el Report en línia al web de l’ICO.
Moltes gràcies per fer possible el SOCC i el Nou Atles!
Equip de coordinació del SOCC i del Nou Atles
Dimecres 7 Juny 2017

L’obra recull 4.613 noms catalans d’ocells, en correspondència amb 5.676 noms científics, que es presenten en 4.510 fitxes terminològiques relatives a les espècies d’ocells no passeriformes de tot el món, classificades en 35 ordres i 105 famílies. Cada fitxa inclou una denominació catalana (o més d’una), els equivalents en castellà, en francès, en anglès i en alemany, i el nom científic de l’espècie. El diccionari també inclou il·lustracions i, quan s’ha cregut convenient, notes amb més informació sobre els termes.
L’obra, elaborada conjuntament per la Fundació Barcelona Zoo, del Zoo de Barcelona, l’Institut Català d’Ornitologia i el TERMCAT, conté un bon nombre de denominacions catalanes de nova creació, que han estat proposades seguint els Criteris per a la denominació catalana d’ocells, elaborats pel TERMCAT i aprovats pel Consell Supervisor. Aquests criteris han permès treballar, amb coherència i uniformitat, el corpus català de partida proposat per l’equip d’especialistes, format per Raül Aymí, Rafel Cebrian, Jordi Clavell, Manuel-Enric Giménez i Àlex Mascarell, que van iniciar aquest projecte i que n’han assumit la coordinació científica.
Aquest diccionari és el primer pas d’un projecte encara més ambiciós i global, que ha de continuar amb la publicació dels noms de les espècies d’ocells passeriformes. Està previst que l’obra completa ofereixi més d’11.000 termes corresponents a les espècies d’ocells d’arreu del món.
Enllaç d’accés al diccionari: http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/233/
