Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Divendres 14 Juliol 2017
El gaig blau és una espècie migradora, amb una població nidificant escassa a Catalunya. A Catalunya és una espècie protegida i a nivell europeu es considera vulnerable. Per tal de conèixer l’estat actual real de la seva població nidificant a Catalunya, així com les principals vies de migració pre i postnupcials, i contribuir a la seva conservació, us agrairem ens feu arribar les vostres observacions, el més detallades possibles:
  • nom i contacte de l’observador
  • data
  • localització geogràfica
  • nombre d’individus observats
  • edat (adults/joves/polls)
  • indicis de cria
  • comportament
  • hàbitat on s’ha observat.
 
Les dades es poden entrar al portal ornitho. En cas que siguin inèdites o no disponibles a ornitho, us agrairem ens les feu arribar a la següent adreça: afolch@telefonica.net
 
Moltes gràcies per la vostra col·laboració,
 
Anna Folch

Divendres 14 Juliol 2017
La Companyia ha cedit dos suports metàl·lics per instal·lar-los a un recinte tancat de vol d’aus que estan en període de recuperació. Els tècnics que desenvolupen el projecte faran el seguiment mitjançant la monitorització per veure el comportament de diferents espècies d’ocells i estudiar l’efectivitat del seu prototip

Els tècnics de Birding Natura han dissenyat un dispositiu antiposada per evitar electrocucions. Per comprovar la seva efectivitat s’han instal·lat aquests elements a dues torres elèctriques, cedides per Endesa, al Centre de Fauna Salvatge (CFS) Vallcalent. Aquest prova pilot es realitzarà en un tancat de vol a les instal·lacions del Departament de Territori i Sosteniblilitat i, en funció dels resultats obtinguts, és previst que es faci una prova de camp en una línia elèctrica de la Companyia. L’objectiu és testar el prototip i poder desenvolupar-lo com a producte antielectrocució de gran fiabilitat.
 
Més informació a: https://www.segre.com/noticies/economia/2017/06/22/prova_pilot_per_evitar_electrocucions_ocells_torres_electriques_21871_1107.html

Divendres 14 Juliol 2017
Des de la universitat de Huddersfield, Regne Unit, ens demanen la col·laboració dels anelladors de l’ICO que vulguin recollir mostres de paràsits dels ocells que capturen durant les sessions d’anellament.
Estan interessats en paràsits de qualsevol espècie, principalment en mosques planes, polls, puces i paparres que puguin recollir els anelladors.
 
Els anelladors que hi vulguin col·laborar només cal que ens ho facin saber i rebran recipients amb alcohol per guardar les mostres. Podeu dirigir-vos a l’adreça ico@ornitologia.org

Divendres 14 Juliol 2017
El Colectivo Ornitológico Cigüeña Negra organitza per aquest estiu el seu habitual voluntariat per al Cens d’aus planadores en migració postnupcial per l’estret de Gibraltar. 

Teniu tota la informació en el següent enllaç: http://cocn.tarifainfo.com/spip/spip.php?article464


Per a qualsevol dubte podeu consultar en aquesta adreça: cocn@tarifainfo.com

Dijous 22 Juny 2017
El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha previst realitzar l’anellament de polls de flamenc els dies 15 i 16 de juliol. Aquest anellament serà el desè que es realitza al delta de l’Ebre, àrea que allotja des de 1993 una de les poques colònies de reproducció estables de la Mediterrània. L’anellament de flamencs, coordinat internacionalment pel Greater Flamingo Network, dóna suport als diferents estudis científics sobre aquesta espècie. Aquests estudis són del tot necessaris per a la conservació del flamenc a escala global. Fins ara, al Delta s’han anellat 3.170 flamencs, dels quals s'han obtingut més de 14.400 observacions a diversos indrets, des de l’estuari del Sena fins la costa atlàntica de Mauritània, i des de Portugal fins a Turquia.

Aquest esdeveniment, a més del seu objectiu científic, pretén sensibilitzar a la població sobre la importància del delta de l’Ebre per a la conservació del flamenc i suposa un repte molt important, que no seria possible sense el suport i la col·laboració de moltes persones i entitats vinculades a la conservació i al parc natural.

A l'ICO, hem rebut una invitació per participar-hi 10 persones majors d’edat. Donada la complexitat de l’anellament, és del tot necessari l’assistència els dos dies esmentats: 15 de juliol (tarda: organització de l’anellament) i 16 de juliol (matí-migdia: anellament).

Poden optar a aquestes 10 places, tots el socis de l'ICO majors d'edat i amb el pagament de les quotes al dia. Podeu enviar les vostres peticions al correu ico@ornitologia.org fins al dia 5 de juliol, indicant els vostre nom i cognom, DNI i telèfon de contacte. Les 10 places s'adjudicaran mitjançant sorteig de les peticions rebudes

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats