Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dijous 21 Setembre 2017
El nostre company Pere Alzina ens fa arribar el calendari de quatre cursos de cants d'ocells que farà pròximament. Aquests cursos compten amb una  metodologia singular gràcies a la qual aprenem a descriure, identificar i dibuixar els cants dels ocells. El curs s'amaneix amb referències mitològiques, literàries, pictòriques i dites que relliguen els ocells amb la nostra cultura. 
 
1. Taller de cants d'ocells al Camp d'Aprenentatge del Ripollès (Planoles), 25 de setembre: curs de tot un dia adreçat al personal docent de la Generalitat de Catalunya
http://www.xtec.cat/cda-ripolles/presentacio.htm

2. Taller de cants d'ocells a Sant Quirze del Vallès, 7 d'octubre del 2017. Organitza Sant Quirze Natura

3. Taller de cants d'ocells a Can Coll del PN de la Serra de Collserola (Cerdanyola del Vallès), 8 d'octubre del 2017. 
http://www.parcnaturalcollserola.cat/news/el-dia-mundial-dels-ocells-al-parc

4. Taller de cants d'ocells a l'Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua (PN d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici,  22 d'octubre de 2017
http://www.valldassua.cat

Més informació a: http://www.beyondbarcelona.com/blog.php

Divendres 14 Juliol 2017
El grup d’anellament ANSE en col·laboració amb la universitat de Murcia i SEO/BirdLife organitza el XX congrés d’anellament científic d’ocells a Murcia els dies 12 al 15 d’octubre.
Més informació a: http://www.seo.org/xx-congreso-de-anillamiento-cientifico-de-aves/

Divendres 14 Juliol 2017
Ja està disponible en línia el número 54 de l’Abellerol (primavera-estiu 2017).

En aquest número hi trobareu un reportatge sobre la migració de la tórtora, una entrevista a Lars Svensson, així com les seccions habituals de notícies, crònica ornitològica i novetats bibliogràfiques.

Divendres 14 Juliol 2017
Al Parc Natural del delta de l’Ebre cada any hi realitzem la campanya d’anellament de tardor més important de Catalunya que cobreix tot el pas migratori des del 4 d’agost fins a l’1 de desembre. Operativa des de l’any 1992 ja s’hi han anellat prop de 140.000 ocells de més de 130 espècies.

Per poder donar continuïtat a aquesta campanya, l’Institut Català d’Ornitologia sol·licita anelladors voluntaris experts. També s’accepten anelladors auxiliars o en formació els quals hauran de pagar 10 euros diaris d'allotjament en cas d'ús de les instal·lacions (cuina i pernoctació). Si no es fa ús de les instal·lacions, l'estada és gratuïta.

Per a més informació i per apuntar-vos, cal que us poseu en contacte amb Raül Aymí a l'adreça: ico@ornitologia.org o al telèfon 93 458 78 93. No espereu a darrera hora i feu les vostres reserves el més aviat possible.

Divendres 14 Juliol 2017
El gaig blau és una espècie migradora, amb una població nidificant escassa a Catalunya. A Catalunya és una espècie protegida i a nivell europeu es considera vulnerable. Per tal de conèixer l’estat actual real de la seva població nidificant a Catalunya, així com les principals vies de migració pre i postnupcials, i contribuir a la seva conservació, us agrairem ens feu arribar les vostres observacions, el més detallades possibles:
  • nom i contacte de l’observador
  • data
  • localització geogràfica
  • nombre d’individus observats
  • edat (adults/joves/polls)
  • indicis de cria
  • comportament
  • hàbitat on s’ha observat.
 
Les dades es poden entrar al portal ornitho. En cas que siguin inèdites o no disponibles a ornitho, us agrairem ens les feu arribar a la següent adreça: afolch@telefonica.net
 
Moltes gràcies per la vostra col·laboració,
 
Anna Folch

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats