Divendres 9 Març 2018

El lema del COTPC en aquest primer any és "L'ornitologia a casa nostra: què s'està fent al territori?", reflectint la voluntat de fer un primer recull exhaustiu o síntesi dels treballs en curs en tot l'àmbit de les terres de parla catalana.
En aquesta primera edició, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona posa a disposició del congrés les seves instal·lacions per les xerrades, presentació de pòsters, tallers i, en definitiva, per proporcionar la infraestructura per al bon desenvolupament de l'esdeveniment, a més d'aportar el coneixement i l'experiència en l'organització de congressos científics.
El COTPC tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d'octubre de 2018 al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i estarà organitzat per l'ICO, el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA), el Grup Balear d'ornitologia (GOB), La Societat Ornitològica de Menorca (SOM), el Grup AU i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
La inscripció és oberta a tothom, podeu fer-la al web http://www.cotpc2018.org
Divendres 9 Març 2018

Teniu tots els detalls a https://yasminaprimavera.wordpress.com/
Com veureu, si hi voleu participar us heu de posar en contacte amb l'anellador responsable d'enguany: Marc Illa (marc@illa.cat).
Els que pugueu, aprofiteu-ho, el lloc s'ho val!
Divendres 9 Març 2018

A més, South Europe farà donació de l'ICO d'una part dels beneficis del viatge per programes de seguiment ornitològic.
Consulteu la guia completa del viatge aquí i decidiu-vos ràpid, les places són limitades!
Divendres 9 Març 2018

https://beyondbarcelona.blogspot.com.es/2016/10/calendari-de-cursos-de-cants-docells-la.html
Dimecres 21 Febrer 2018

Amb aquestes dades les entitats científiques i els ajuntaments podran avaluar i entendre millor la biodiversitat urbana. El desig és poder crear estratègies de gestió que fomentin unes ciutats més verdes i més biodiverses. Per això el projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
Participar-hi és molt fàcil! uBMS assignarà a cada persona voluntària un jardí o parc proper que haurà de visitar cada quinze dies (de març a finals d’octubre). Durant la visita haurà d’identificar i comptar les espècies de papallones que observa en un transsecte concret i introduir-ho en un app. És molt fàcil, qualsevol persona amb interès pot fer-ho! El projecte a més oferirà cursos gratuïts per aprendre a identificar papallones i els participants tindran un espai virtual de diàleg i formació.
Si vols participar entra al web i contacta’ns amb el formulari http://ubms.creaf.cat o escriu a ubms.project@gmail.com
Entre tots millorarem la biodiversitat de la nostra ciutat!
