Divendres 4 Maig 2018

Per si vols algunes idees, pots explicar què fas en el camp de:
- Seguiment o censos d’una espècie o grup d’espècies en una comarca
- Marcatges especials
- Resultats de campanyes d’anellament a llarg termini
- Activitats d’educació ambiental
- Seguiment de caixes niu
- Anàlisi de dades
- Campanyes de protecció o reintroducció
- Estudis de genètica i taxonomia
- Noves tecnologies, radio-seguiment, identificació, muda, nidificació, ecologia, etologia, divulgació...
Divendres 4 Maig 2018

Els possibles interessats, si us plau, poseu-vos en contacte amb Joan Navarro (joan@icm.csic.es) enviant el CV i nota de l'expedient acadèmic abans de l'1 de juny de 2018. Podeu veure algunes de les línies de treball i la producció científica dels directors d'aquesta convocatòria a les pàgines web: https://sites.google.com/site/joannavarro/ i http://www.ebd.csic.es/jordi/.
Divendres 4 Maig 2018

També comptem amb tots vosaltres, naturalistes apassionats, per ajudar-nos a conèixer la dispersió de tots els individus marcats l’any passat. Si observeu algun exemplar marcat (anella de PVC vermella amb codi alfanumèric blanc) o si podeu prendre alguna fotografia a on es llegeixi l’anella, agrairem molt que ens feu arribar les vostres observacions.
Em podeu contactar per aquestes vies: crisdelespluges@gmail.com o 687108655
Dades que cal comunicar: lloc de la observació, coordenades, codi anella, descripció situació.
Sobretot, recordeu que el gaig blau és una espècie molt sensible a la presència humana, siguem-ne conscients i no el posem en perill per una simple fotografia. Si algú troba un niu natural o caixa niu, si us plau, pel bé de la espècie us preguem que no us hi acosteu a més de 300 metres i que no us quedeu a la zona més de 10 minuts.
Moltes gràcies!
Cristina Fernández García
Divendres 20 Abril 2018

En aquest número hi trobareu un resum sobre el balanç d’anellament de 2016, una iniciativa per a la conservació de les postes de corriol petit al riu Ripoll, una entrevista a Per Alström, així com les seccions habituals de notícies, crònica ornitològica i novetats bibliogràfiques.
El podeu descarregar des d'aquest enllaç.
Divendres 20 Abril 2018

L'estudi comportarà un període de 5 anys de treball, on biòlegs, ecòlegs i microbiòlegs treballaran transversalment. Amb aquest nou treball es pretén conèixer l'ecologia i l'impacte zoonòtic del gavià argentat a la ciutat de Barcelona.
En el projecte s'estudiaran les repercussions dels patrons de moviment i ús de l'hàbitat d'una espècie oportunista com el gavià argentat sobre la dispersió i potencial transmissió de patògens que suposen un impacte sobre la salut pública i la sanitat animal a la ciutat de Barcelona. A més d'identificar les aus amb anelles de lectura a distància, se'ls col·locaran dispositius GPS per poder identificar posteriorment els llocs d'alimentació, nidificació o àrees utilitzades amb més freqüència. A més, de cada exemplar s'obtindran mostres micro-biològiques de cara a conèixer el potencial zoonòtic, la dispersió d'aquests bacteris, i es buscarà la possible relació entre soques aïllades de mostres fecals de persones i de gavians, tot això de cara a identificar l'impacte sobre la salut pública.
