Divendres 22 Juny 2018

A part dels mostratges estandarditzats, encara queden moltes espècies per detectar a molts quadrats de 10x10 km. Els mesos de juny, juliol i fins i tot agost són molt bons per confirmar la nidificació de moltes espècies. Aprofita aquesta oportunitat i no deixis d'anotar a ornitho.cat les teves observacions amb codi atles! Fins i tot les observacions d'espècies comunes poden aportar noves espècies a molts quadrats 10x10, així que t'animem a reportar totes les que puguis.
Pots consultar les dades que s'estan recopilant des del mòdul Nou Atles a ornitho.cat (Primer inicia sessió a ornitho.cat i després clica l'enllaç), i mirar quines espècies encara no s'han detectat a qualsevol quadrat 10x10.
Moltes gràcies per col·laborar en el Nou Atles!
Divendres 22 Juny 2018

Quant a les xifres de participació del 1r període cens, continuen superant les d'anys anteriors:
A data 14 de juny, durant el que portem de 2018 s'han registrat 205 unitats de mostreig mentre que el 2017 se n'havien registrat 178. La xifra de nius és molt similar, en la mateixa data, al 2018 ja que s'han comptat 9.794 nius, mentre que el 2017 se'n van comptar 9.782.
Hi ha participació registrada en 28 de les 42 comarques. També hi ha participació a Andorra, les illes de Menorca i Mallorca i a la comarca del Baix Maestrat al País Valencià.
Divendres 22 Juny 2018

Divendres 22 Juny 2018

La Fundación Biodiversidad del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, és l'entitat encarregada de gestionar la secció espanyola d'aquests premis, organitzats per la Comissió Europea i que reconeixen a aquelles empreses que combinen amb èxit la viabilitat econòmica dels seus negocis amb la protecció del medi ambient.
L'empresa vol gestionar les instal·lacions com a infraestructura verda i s'està assessorant amb diferents entitats del sector, entre elles l'ICO. Als terrenys on hi ha les instal·lacions s'hi estan fent jardins de papallones, plantant arbustos i arbres que millorin la biodiversitat, s'estan posant caixes niu per ocells i per rat-penats i, en definitiva, s'estan fent tota una sèrie d'accions pioneres en empreses d'aquest tipus.
El grup ha desenvolupat una estratègia que inclou el desenvolupament d'eines entres les quals destaquen la Guia Operativa per a la conservació de la Biodiversitat en el Cicle Integral de l'Aigua, l'aplicatiu per a realitzar diagnòstics de biodiversitat o el Programa de Voluntariat BiObserva que compta amb la implicació dels treballadors i la col·laboració d'entitats naturalistes.
Divendres 22 Juny 2018

Hi van participar 164 persones de les quals 21 van respondre correctament totes les preguntes.
D'entre els encertants vam fer un sorteig en directe per Instagram i en van sortir 3 guanyadors que s'emporten 1 caixa niu, 1 samarreta de l'ICO i un pòster del projecte Nius.cat.
Els tres guanyadors van ser:
1. Beatriz Bueno Garcia
2. Jordi Baucells
3. Jordi Cerdeira
Volem agrair a tots els participants la seva implicació i també us volem animar a posar dades dels nius que trobeu o de les caixes niu que tingueu al projecte Nius.cat!
Més informació: https://bit.ly/2yuG9nb
