Divendres 10 Maig 2019

Si estàs interessat/da, has acabat o acabaràs els teus estudis de màster entre l'1 de gener de 2017 i al 31 de desembre de 2019, i tens un expedient de grau superior a 7,5, si us plau, envia’ns un correu electrònic amb el teu CV i expedient acadèmic i explicant les teves motivacions per realitzar aquest doctorat abans del 10 de maig de 2019 a jgsolis@ub.edu.
L'objectiu principal d'aquest doctorat és estudiar la contaminació per microplàstics en aus marines de la Mediterrània i la possible transferència de contaminants dels plàstics a les aus.
Divendres 10 Maig 2019

Dimarts 16 Abril 2019
La propera assemblea general de socis tindrà lloc a l'Estació Biològica de Fontmartina el dissabte 8 de juny.
Porperament donarem més detalls de l'ordre del dia i del programa d'activitats.
Porperament donarem més detalls de l'ordre del dia i del programa d'activitats.
Dilluns 15 Abril 2019

El visor mostra la distribució, setmana a setmana, de 105 espècies d'ocells en mapes animats que van des de gener de 2010 fins a la setmana actual. Tot s'actualitza un cop al dia gràcies a la darrera informació recollida pels portals socis de l'EBP: 120.000 noves observacions d'ocells al dia, uns 45 milions cada any.
Amb aquest nou visor, l'EBP ha aconseguit una fita mundial en la mobilització de dades de ciència ciutadana. A més, es tracta d'un projecte liderat per dues institucions catalanes: l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), i compta amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i de Territori i Sostenibilitat.
La mobilització d'aquesta quantitat tan ingent de dades ha estat possible gràcies també a fons del programa Europeu LIFE, que han permès desenvolupar una nova base de dades central capaç de connectar en temps real 15 portals de recollida de dades diferents i l’equivalent al 99.2% de totes les dades d'ocells recollides a Europa.
Seguir els rossinyols i els cucuts mentre migren a través d'Europa ara ja és una realitat.
Dilluns 15 Abril 2019
.jpg)
A més, tal i com hem fet els darrers anys, volem proposar-vos que compartiu amb nosaltres les vostres experiències amb el SOCC. Ho podeu fer a través de les nostres xarxes socials amb el hashtag: #soccdeprimavera.
Si encara no ho feu, ens podeu seguir a: Facebook, Twitter i Instagram: @ICOcells
Aprofitem per comunicar-vos que tenim disponible un nou model de llibreta per anotar les dades del SOCC. Aquesta nova llibreta s’ha dissenyat en mida DIN A5 i format apaïsat per disposar de totes les seccions del transsecte en una mateixa fulla. La creació d’aquesta nova llibreta cerca complementar el altres dos formats existents i donar-vos més opcions als col·laboradors per poder escollir el format que més us agradi. Si teniu les vostres llibretes plenes, o rebíeu les fitxes i voleu provar un dels dos formats de llibreta, envieu-nos un correu electrònic i us farem arribar una llibreta el més aviat possible.
També us volem recordar que si encara teniu pendent d'enviar-nos les dades dels censos d’hivern us agrairem molt que ens les feu arribar el més aviat possible.
Moltes gràcies per fer possible el projecte i molt bona temporada de primavera del SOCC!
L’Equip de coordinació del SOCC
