Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 3 Juliol 2019
El cap de setmana del 13 i 14 de juliol el Museu de Ciències Naturals de Granollers durà a terme un curs de seguiment de petits mamífers a  l'Estacio Biològica del Montseny, Fontmartina.
 
Els petits mamífers són un grup molt divers entre els mamífers, però la mida petita i hàbits discrets de la majoria d’espècies els fan passar força desapercebuts. Per això, s’han desenvolupat diferents tècniques d’estudi que permeten detectar les espècies, com ara el trampeig o l’anàlisi de la dieta dels depredadors.

Des de 2008 es va iniciar un seguiment de petits mamífers comuns (programa SEMICE), que intenta establir les tendències poblacionals i esbrinar les causes de les variacions. Els assistents aprendran a identificar les espècies, les tècniques d’estudi, els procediments de càlculs d’abundància i coneixeran les tendències poblacionals d’aquests animals a la Xarxa de Parcs i a Catalunya.
 
Més info: http://www.ornitologia.org/ca/Activitats/ebm_montseny.html#microm1

Dimecres 3 Juliol 2019
A partir del 15 de juliol passarem les quotes del socis de 2019 a través de les domiciliacions bancàries. Si us plau, si heu fet algun canvi en el vostre compte, feu-nos-ho saber el més aviat possible.

Adreça de contacte: secretaria@ornitologia.org

Dimecres 3 Juliol 2019
Un any més, ja tenim per terres catalanes al gaig blau i el projecte Coracias continua en peu treballant per a la seva conservació a l’Empordà.
 
També comptem un any més, amb tots vosaltres, naturalistes apassionats, per ajudar-nos a conèixer la dispersió de tots els individus (polls i alguns adults) marcats des de 2017. Si observeu algun exemplar marcat (anella de pvc vermella amb codi alfanumèric blanc) o si podeu prendre alguna fotografia a on es llegeixi l’anella, agrairem molt que ens feu arribar les vostres observacions.
 
Em podeu contactar per aquestes vies: crisdelespluges@gmail.com o 687108655
 
Dades que cal comunicar: lloc de la observació, coordenades, codi anella, descripció situació.
 
Sobretot, recordeu que el gaig blau és una espècie molt sensible a la presència humana, siguem-ne conscients i no el posem en perill per una simple fotografia. Si algú troba un niu natural o caixa niu, si us plau, pel bé de la espècie us preguem que no us hi acosteu a més de 300 metres i que no us quedeu a la zona més de 10 minuts.

                                                                     
Moltes gràcies!
 
Cristina Fernàndez Garcia

Dimecres 3 Juliol 2019
Des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot ens envien informació del Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals que enceta el proper curs 2019-20 amb la Universitat de Girona.
 
Un postgrau que serà únic a Catalunya i que pretén oferir uns coneixements bàsics sobre aquesta disciplina donant les eines necessàries perquè l’alumne descobreixi un nou camp on es pugui desenvolupar com a professional, així com utilitzar-ho de recurs i eina en la seva feina dins del camp de la ciència, tant d’investigació com d’educació ambiental o divulgació.
 
Sota la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche, és un postgrau amb una clara vocació professionalitzadora justament en un camp on l’oferta és pràcticament inexistent.
La matrícula és oberta fins el 26 d’agost.
 
Marta Figueras i Barnera
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (edifici Can Monsà) - 972 26 21 28
mfigueras@olot.cat - https://fes.olot.cat

Dijous 6 Juny 2019
Volem informar-vos d'un nou projecte en el qual participen totes les entitats d'anellament que operen a nivell estatal: el projecte Ibermuda. La muda de les aus ibèriques amb prou feines ha estat descrita per a unes poques espècies. En el cas de passeriformes, anelladors i investigadors sovint utilitzen fonts bibliogràfiques de referència amb dades procedents de poblacions centreeuropees, un patró de muda que segons l'experiència en camp, pot diferir significativament del de les aus ibèriques. En aquest context, cal descriure adequadament els patrons de muda de les aus ibèriques. El present projecte té com a objectiu elaborar una publicació on es descrigui detalladament el patró de muda de les espècies més comunes d'aus passeriformes ibèriques. La durada del projecte serà de cinc a anys i culminarà amb una monografia sobre la muda de les aus ibèriques. Tots els anelladors interessats en participar-hi, podeu demanar-nos les instruccions a ico@ornitologia.org



Descàrregues:
1. Instruccions
2. Base de dades

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats