Dimecres 3 Juliol 2019

Per participar en els censos pilot, no és necessari haver participat en el projecte Orenetes amb anterioritat ni tenir coneixements específics, només es demana portar prismàtics i un smartphone amb Android si és possible. Un responsable del projecte acompanyarà als voluntaris durant la prova.
Les dates i horaris disponibles per fer de voluntari són:
Cardedeu: dimecres 3 de juliol a les 19:00
Sant Feliu de Llobregat: dijous 4 de juliol a les 17:00
Matadepera: diumenge 7 de juliol a les 1:00
Per apuntar-vos com a voluntaris contacteu amb: marina.cuito@ornitologia.org
Dimecres 3 Juliol 2019

Així, van tenir l’oportunitat d’anar, caçapapallones en mà, a veure com els lepidopteròlegs estudien les papallones, com es fa un cens del BMS, revisar caixes niu i anellar pollets, desinfectar botes abans d’accedir a un rierol del tritó del Montseny o, fins i tot, col·locar una càmera de fototrampeig per “caçar” guineus i gorjablancs.
En aquesta activa jornada, els periodistes van tenir l’oportunitat d’entrevistar investigadors i personal de l’ICO, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i del GRENP, que van explicar amb detall les seves respectives activitats.
La sessió va rebre cobertura a diferents diaris comarcals, Catalunya Ràdio i TV3, mitjà que emetrà el reportatge avui, dimecres 3 de juliol, al Telenotícies Comarques a partir de les 14 h (si llegiu això després d’aquesta data, podeu trobar el vídeo a TV3 a la Carta).
I al vídeo podreu veure si vam caçar alguna guineu o, potser, algun gorjablanc...
Dimecres 3 Juliol 2019

Aquest esdeveniment, a més del seu objectiu científic, pretén sensibilitzar a la població sobre la importància del delta de l’Ebre per a la conservació del flamenc i suposa un repte molt important, que no seria possible sense el suport i la col·laboració de moltes persones i entitats vinculades a la conservació i al parc natural.
A l'ICO, hem rebut una invitació per participar-hi 10 persones majors d’edat. Donada la complexitat de l’anellament, és del tot necessari l’assistència els dos dies esmentats: 3 d’agost (tarda: organització de l’anellament) i 4 d’agost (matí: anellament).
Poden optar a aquestes 10 places, tots el socis de l'ICO majors d'edat i amb el pagament de les quotes al dia, excepte les persones que ja han assistit algun cop a l’anellament durant les 11 ocasions precedents. Podeu enviar les vostres peticions al correu ico@ornitologia.org fins al dia 5 de juliol, indicant els vostre nom i cognom, DNI i telèfon de contacte. Les 10 places s'adjudicaran mitjançant sorteig de les peticions rebudes.
Dimecres 3 Juliol 2019

Els petits mamífers són un grup molt divers entre els mamífers, però la mida petita i hàbits discrets de la majoria d’espècies els fan passar força desapercebuts. Per això, s’han desenvolupat diferents tècniques d’estudi que permeten detectar les espècies, com ara el trampeig o l’anàlisi de la dieta dels depredadors.
Des de 2008 es va iniciar un seguiment de petits mamífers comuns (programa SEMICE), que intenta establir les tendències poblacionals i esbrinar les causes de les variacions. Els assistents aprendran a identificar les espècies, les tècniques d’estudi, els procediments de càlculs d’abundància i coneixeran les tendències poblacionals d’aquests animals a la Xarxa de Parcs i a Catalunya.
Més info: http://www.ornitologia.org/ca/Activitats/ebm_montseny.html#microm1
Dimecres 3 Juliol 2019

Adreça de contacte: secretaria@ornitologia.org
