Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 16 Octubre 2019
Tenint en compte la situació de país en què ens trobem hem decidit posposar les activitats previstes pel CCAW per aquest cap de setmana al primer cap de setmana de novembre.

Estem acabant de tancar les activitats i horaris per a les noves dates. Així que ho tinguem tancat passarem el nou cartell.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i disculpeu les molèsties.

Dimecres 2 Octubre 2019
El proper cap de setmana del 18 al 20 d'octubre es celebra el Cap de Creus Autumn Weekend 2019.

Aquest esdeveniment pretén posar en èmfasi la importància que té el Parc Natural del Cap de Creus com a zona de stopover durant la migració postnupcial de passeriformes.

Les activitats seran variades, amb estacions d'anellament funcionant simultàniament i que es podran visitar, a més d'una observació d'aus marines el divendres a la tarda.

El diumenge a la tarda es farà una presentació amb els resultats de l'anellament.

Programa CCAW 2019

Dimecres 2 Octubre 2019
El passat diumenge 22 de setembre es va cloure la sisena edició del Delta Birding Festival superant, altre cop, el nombre de visitants de l’any anterior. En total, prop de  2.800 persones van desafiar una previsió meteorològica gens prometedora —al final només va ploure a bots i barrals la matinada de divendres a dissabte— i van aplegar-se a les instal·lacions de MónNatura Delta de l’Ebre per gaudir de les activitats programades.

De tots els conferenciants que van participar en l’edició d’enguany, potser en Tim Birkhead i en Magnus Robb van ser els que més interès van despertar entre l’audiència. L’un va parlar del procés de fertilització d’un ou d’ocell i de totes les implicacions que tenen cadascuna de les seves característiques. L’altre va centrar la seva xerrada en l’enregistrament de les vocalitzacions que fan els ocells a la nit durant els seus desplaçaments migratoris (NOCMIG).

Les activitats d’observació d’ocells van tenir mot bona acollida i van superar amb escreix el nombre de participants d’edicions anteriors. A destacar, per exemple, la sortida pelàgica de diumenge al matí en la que es van observar prop de 40 ocells de tempesta. Al marge d’això, pels voltants de l’Encanyissada es va deixar veure un martinet dels esculls que va fer les delícies, a més de ser bimbo, de bona part dels assistents.

En l’edició d’aquest any, una de les novetats va ser que el projecte de conservació al què es destinaven part dels diners recaptats pel Festival era escollit, entre els quatre finalistes, pel públic assistent a través d’una votació. El guanyador va ser: Estat de conservació de la població d’aufrany (Neophron percnopterus) a la Catalunya central i oriental: cens, èxit reproductor i supervivència presentat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona.

Per acabar volem felicitar els guanyadors del diversos concursos i sortejos que es van dur a terme durant el Festival:  en Javi Mendoza va ser el guanyador de la Cursa Ornitho-Swarovski, en Pere Turon va ser l’afortunat en el sorteig que es va fer entre tots els participants dels cursos de l’ICO i, finalment, en Guillem Rodríguez, en Jordi Paulo Colom i en Ramon Iglesias van guanyar el 1r, 2n i 3r premi Lynx, sortejat entre tots aquells que van votar per algun dels quatre projectes de conservació.

Fins l’any vinent!

Dimecres 2 Octubre 2019
La campanya d’anellament a Canal Vell per al seguiment de passeriformes de canyar que va començar el passat 4 d’agost porta ja dos mesos d’activitat. Fins ara ha estat una temporada per sota de les expectatives i amb resultats inferiors a la mitjana dels anys anteriors. Només la primera i 10a pèntades han estat lleugerament per sobre de la mitjana històrica. La boscarla de canyar amb més de 1100 primeres captures encapçala, amb diferència, l’espècie més anellada. És també un any bo pel blauet amb més de 100 exemplars i sembla que serà també una bona anyada pel rossinyol bord, hores d’ara amb prop de 300 exemplars. En canvi, s’han obtingut xifres molt baixes pel mosquiter de passa (43), la boscarla dels joncs (19) i el balquer (60). Els totals pels tallarols també són força baixos encara que no són mai abundants a Canal Vell. Queda pendent encara l’arribada dels migrants presaharians; esperem poder-vos donar millor notícies en una pròxima crònica.

Com sempre, podeu revisar les captures en aquest enllaç: https://apps.ornitologia.org/anella/migra/M001/charts

Dimecres 2 Octubre 2019
Lloc: Casa de colònies “Les Codines” al Parc del Castell de Montesquiu, Carretera de Sora.

Horari: 9:00 a 14:00 h.

Activitats: anellament d’ocells, tallers per als més menuts, concurs infantil d’identificació, sortida ornitològica guiada, xerrada sobre l’aufrany.
 
Més informació a: https://parcs.diba.cat/web/montesquiu

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats