Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 26 Maig 2021
L'Institut Català d'Ornitologia (ICO) precisa incorporar en breu un/a tècnic/a informàtic/a per donar suport al desenvolupament tecnològic de diferents àrees de l'entitat i, en particular, en el marc dels diferents projectes de seguiment i ciència ciutadana que porta a terme l'entitat tant a nivell nacional com internacional.

Tasques a realitzar:
• Suport al disseny, desenvolupament i manteniment de projectes naturalístics de ciència ciutadana.
• Desenvolupament de les eines internes de gestió de l’entitat.
• Suport en la comunicació amb els col·laboradors i actors implicats en aquests projectes.
 
Es requereix:
• Estudis relacionats amb la informàtica o experiència equivalent demostrable.
• Dos anys d’experiència en desenvolupament web.
• Experiència en el desenvolupament de pàgines web (HTML, CSS, Javascript i PHP).
• Experiència en sistemes gestors de bases de dades en llenguatge SQL.
• Capacitat de treball en equip.
• Capacitat comunicativa i de flexibilitat en el treball.
• Domini del català, castellà i anglès.
  
Es valorarà particularment:
• Formació en ciències naturals i coneixements naturalístics.
• Coneixement i ús d’eines de compartició de codi (GIT o similars).
• Coneixement d'altres llenguatges de programació i plataformes de desenvolupament web.
• Coneixements bàsics de SIG.
• Experiència en extracció, conversió i anàlisi de dades.
• Experiència en l’ús de programari lliure.
 
Condicions de treball:
• Mitja jornada (18,75 hores setmanals).
• Horari flexible.
• Sis mesos de contracte prorrogable.
• Sou brut anual base de 11,100€ (mitja jornada). 
• Lloc de treball: Barcelona/Teletreball.

Sol·licituds:

Envieu CV i carta de motivació a secretaria@ornitologia.org abans del 15 de juny.

Dijous 29 Abril 2021
Aquest any presentem la nova web del Projecte Orenetes, que actualitza la seva metodologia i a més incorpora una app (disponible per Android) que ens facilitarà molt la feina.
 
A causa d'alguns problemes tècnics en la posada en marxa de la nova web, aquest any el cens no podrà començar el dia 1 de maig, sinó que començarà el dia 11 de maig. Aquest també serà el dia en què es posi en funcionament el nou lloc web i la nova app.
 
El dilluns dia 10 a les 18:30 us oferirem una formació virtual a tots els participants i interessats en el projecte, on us explicarem els canvis introduïts en la metodologia, el funcionament de la web i la presentació de la nova app. 
 
Us podeu inscriure a la formació des d'aquest enllaç. La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Gravarem la sessió i la penjarem més endavant al nostre canal de YouTube perquè la pugueu recuperar si no podeu assistir a la formació.
 
 

Dimecres 24 Març 2021
Alguna vegada has observat aus de manera online? Si no ho has fet mai tens una immillorable oportunitat gràcies al Facebook Live que Swarovski Optik organitza amb alguns dels millors ocellaires del moment. Es tracta d'una ocasió fantàstica per gaudir de la fauna de sis països i dos continents, ja que es connectarà des de l’Estat espanyol però també des d'Argentina, Costa Rica, Equador, Guatemala i Panamà.
Pel que fa a les localitzacions des de l’Estat, tindrem l'oportunitat de connectar amb Ricard Gutiérrez (Olla del Rei, Castelldefels), Gorka Gorospe (Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, Castelló), Yanina Maggiotto (Parc natural de l'Albufera, València), Santiago Villa (Ciudad Real) i Álvaro Díaz (Madrid).
En directe i tot en parla castellana, es retransmetrà pel seu compte de Facebook. Podràs gaudir de 90 minuts d'aus salvatges i fascinants històries!

Segueix-ho aquí: https://www.facebook.com/swarovskioptik.birding/

Dijous 18 Març 2021

Aquest mes de març, la revista Descobrir publica un número especial dedicat a les papallones, una espècie bioindicadora que ens informa de l’estat de salut de la natura, i posa en marxa la campanya Salvem les papallones.
Si volem preservar els nostres paisatges, salvar les papallones és una necessitat i per això el Descobrir posa en marxa la campanya Salvem les papallones, que proposa adoptar-ne simbòlicament una. Per cada nova subscripció a la revista es donarà 1€ al projecte de microreserves de papallones de l’entitat Paisatges Vius, que amb aquest suport podrà crear les condicions idònies de subsistència de la formiguera gran, en perill d’extinció, en diverses finques del Moianès.

Dijous 18 Març 2021
Ja fa un any que vam començar el projecte #ACasa en el que us animàvem a fer observacions des de casa vostra i entrar-les a Ornitho.cat i OcellsdelsJardins.cat.
 
Com segurament ja sabeu, aquestes dades ens van permetre descobrir que el confinament va provocar canvis marcats en el patró diari de detectabilitat dels ocells. Ara, sortosament, no vivim un confinament tan estricte i això ens dona l'oportunitat de veure si aquests canvis encara s'estan mantenint o si, per exemple, alguns ocells han acabat esdevenint més comuns dins dels pobles i ciutats. És per això que enguany tornem a posar en marxa aquest projecte.
 
La manera de participar és ben senzilla: només cal que entre el 15 de març i el 30 de maig feu tantes llistes completes com pugueu des de casa vostra (des de la finestra, el patí, jardí, terrassa) i entreu les dades al projecte #ACasa d'ornitho.cat. També podeu participar aportant dades a OcellsdelsJardins.cat. És molt millor fer unes quantes llistes completes de curta durada (per, exemple, d'uns 30 minuts) al llarg del dia que fer-ne una de sola i de molta durada.
 
Recordeu que els resultats del projecte a ornitho.cat es mostren, gairebé en temps real, a http://dades.ornitho.cat/projecte/acasa

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats