Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimarts 14 Setembre 2021
Després d'un llarg procés de selecció, ja us podem presentar a la nova incorporació de l'ICO que ocuparà la plaça convocada fa uns mesos.

Des de principis del mes de setembre s’ha incorporat a l’equip de l’ICO l’Elisenda Peris Morente per a coordinar el projecte SOCC. L'Elisenda és graduada en Biologia Ambiental per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va marxar a l’estranger per cursar un màster en ecologia i evolució, on ha adquirit experiència en l’ornitologia de camp. En concret, va estudiar l’hàbitat de la Xivitona (Actitis hypoleucos) i el Corriol petit (Charadrius dubius) al tram alt del riu Roina durant el màster, i ha estat treballant amb el Pardal d’Ala Blanca (Montifringilla nivalis) i la Perdiu Blanca (Lagopus muta) als Alps. Els seus interessos naturalistes van més enllà de l’ornitologia, centrant-se principalment en la fauna. En el seu temps lliure l’apassiona fer excursionisme a l’alta muntanya.

Amb la seva incorporació volem afavorir una relació més estreta amb els col·laboradors del projecte i donar-los una atenció de qualitat. Aquests primers mesos la seva tasca principal serà posar-se en contacte amb cadascun dels col·laboradors actuals per recollir les seves experiències i suggeriments, però us animem a que, si el projecte SOCC us desperta interès, us poseu en contacte amb ella per mirar com podeu col·laborar!

socc@ornitologia.org

Dimarts 14 Setembre 2021
Des de l'associació Fons de Defensa Ambiental, en col·laboració amb la Clínica de Dret Ambiental de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, hem organitzat unes jornades formatives en l'àmbit de la participació pública i el medi ambient que tindran lloc entre el 8 de novembre i l'1 de desembre de 2021. La idea fonamental que motiva les xerrades és informar sobre els canals de participació de la ciutadania per a la defensa del medi ambient i promoure'n el seu ús. El preu de les jornades és de 15 euros per estudiants i membres d’entitats mediambientals, o si no fos el cas, de 25 euros.

Per a més informació addicional no dubteu en contactar amb fda@fonsdefensaambiental.org.

FDA / Fons de Defensa Ambiental

Dimarts 14 Setembre 2021
Us convidem a participar en la 2a Trobada d’Estudiosos del Patrimoni Natural de l’Albera que se celebra el dissabte, 27 de novembre de 2021. La idea principal de la Trobada és la de ser un espai de contacte directe i intercanvi entre els que investigueu diferents àmbits del medi natural a l’Albera. Inicialment prevista per a l’any 2020, l’any passat es va posposar a causa de la pandèmia de la Covid. Esperem que enguany la situació sanitària ens permetrà fer una Trobada presencial que tornarem a fer al Centre de Can Laporta a la Jonquera. La Trobada us vol oferir un dia per a conèixer-vos, per explicar i difondre els vostres estudis i per intercanviar resultats i experiències. Seguint el format de la darrera Trobada del 2018, durant el matí i la tarda els participants podreu exposar els vostres estudis i treballs (15 minuts per ponència). Acabarem la tarda amb una taula rodona sobre un tema d’interès general encara per definir. Us convidem, doncs, a exposar els vostres estudis a la 2a Trobada i agrairia que confirmeu la vostra participació abans del 10 d’octubre, tot indicant el tema, títol o àmbit de la ponència.
 
Paratge Natural de l’Albera

Dimarts 14 Setembre 2021
L’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona organitza seminaris mensuals de divulgació científica en l’àmbit de l’ecologia aquàtica en format no presencial a través de la plataforma google meets. Aquest mes de setembre han organitzat un seminari diferent que surt de l’àmbit habitual, és sobre la conservació de les poblacions d’aufrany amb títol següent:
 
Evaluating the effects of a European conservation programme on survival of a critically endangered bird

A càrrec del Sr. Jaume A. Badia Boher, Conservation Biology Group, Universitat de Barcelona.

Divendres, 17 de setembre de 2021 / Hora: 11:00 h

https://meet.google.com/mfq-hfmx-vqo

Dimarts 14 Setembre 2021
El tercer cap de setmana de setembre se celebra la Riuada de Moixons de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una activitat oberta a tothom que consisteix a comptar el màxim nombre d’espècies d’ocells de manera cooperativa dins de les 4 comarques de les Terres de l’Ebre (Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre). L’esdeveniment comença a comptar espècies el divendres 17 de setembre a les 20 h i acaba a les 20 h del dissabte 18 i els participants s’organitzen entre ells per cobrir el màxim possible de l’àrea de mostreig durant aquestes 24 hores. S’acaba amb un sopar de germanor al Molí de l'abella de la Sénia. L’últim any sense confinament es va aconseguir comptar 195 espècies d’ocells. Enguany, a més, hi ha una sessió matinal d'anellament d'ocells oberta al públic a la Sénia. L’activitat l’organitza Picampall i l’ICO hi col·labora.


Més informació: 

https://www.picampall.cat/producto/3a-riuada-de-moixons-de-les-terres-de-lebre/

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats