Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies
Dimecres 22 Desembre 2021
Després de l'èxit del passat tour de 2021, tornem de nou a Colòmbia amb dos tours iguals, un al juliol i un altre a l'agost de 2022. Durant 15 dies gaudirem del país amb el major nombre d'espècies d'ocells del món (més de 1.900 espècies), de les quals un total de 79 espècies són endèmiques i 139 amenaçades o en perill d'extinció, però també podrem apreciar els seus espectaculars paisatges amb més de 58.000.000 d'hectàrees de boscos tropicals o la extenses extensions de páramo alpí. Tota aquesta increïble biodiversitat és la que fa de Colòmbia un dels millors indrets per a l’observació d’ocells, mamífers, amfibis, rèptils, plantes i artròpodes. Per aquest motiu oferim aquest tour d'estiu gràcies a la col·laboració amb una de les empreses més reconegudes d'aquest país, Piculet Birding, on els seus responsables, en Julio Delgado i en Felipe Anaya, ens acompanyaran com a guies locals experts, i per part nostra afegirem un altre guia, en Ferran López. Viurem en directe l'autèntica natura colombiana però, al mateix temps, estarem contribuint a la seva conservació, gràcies a que bona part del tour s'organitza directament tenint en compte afavorir el seu turisme local sostenible. 

Descomptes per als socis de l’ICO.

Enllaç a la web: https://birdingicaro.com/tour/Colombia-juliol-2022

Dimecres 22 Desembre 2021
Per anellar en altres comunitats autònomes cal enviar el formulari de petició, disponible a:
http://www.ornitologia.org/ca/quefem/anellament/normativa_anellament.html

A més, cal enviar un petit informe del projecte que voleu dur a terme i que ha d'incloure els apartats següents: títol, responsable del projecte i col·laboradors, dades personals   del responsable i dels col·laboradors (nom, cognoms, dni, adreça, tf i email), localitats de l'estudi, material i mètodes, terminis (anys i duració del projecte) i objectius. No cal que sigui un informe molt extens (màxim 2-3 fulls).

En el cas de les renovacions, cal adjuntar també un petit informe amb els resultats de 2021.

Dimecres 22 Desembre 2021
Els permisos especials que afecten espècies sensibles o molt sensibles o l'ús de marques especials cal renovar-los cada any.

Per això, cal enviar la documentació següent:

1. Formulari de petició que trobareu disponible aquí.
 2. Memòria de resultats de 2021. No cal que sigui un document extens, però cal que inclogui un resum de la feina feta i els resultats més rellevants obtinguts.

D’altra banda, cal recordar que és necessari un permís especial per a l’anellament d’espècies exòtiques invasores.

Dimecres 22 Desembre 2021
Ara fa un any posàvem en marxa el nou remitent amb anelles ICO, MUS. SCI. BARCELONA. Canviar les anelles cap a aquest nou remitent ha estat laboriós, però estem satisfets per la feina feta i per acomplir amb una demanda molt esperada pels nostres anelladors. A hores d'ara s’han lliurat 331 comandes amb un total de 267.537 anelles de 25 models diferents. A més, a poc a poc estem actualitzant el llistat d’anelles recomanades per a cada espècie i que podeu trobar aquí:

http://www.ornitologia.org/mm/file/quefem/anellament/Llistat_anelles_ICO_per_especie.pdf
Si detecteu qualsevol errada o voleu fer algun suggeriment de canvi, feu-nos arribar els vostres comentaris argumentant la vostra proposta a ico@ornitologia.org

Dimecres 22 Desembre 2021
S’acaba de publicar el segon número de Butlletí del Comitè Avifaunístic de Catalunya. Inclou un anàlisi de l'estatus de diverses espècies d'ocells rars a Catalunya, amb diverses espècies que perden la categoria de raresa a causa d’un augment d'observacions en els darrers anys, i la incorporació d'una nova espècie a la llista de rareses. També incorpora un article sobre la identificació de la baldriga cendrosa atlàntica a Catalunya, una anàlisi de les observacions de mosquiter de doble ratlla i una nota sobre la datació d'aquesta espècie, i l'informe d'ocells rars a Catalunya del període 2015-2017. Esperem que sigui del vostre interès!

Podeu trobar més informació a:
http://www.ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/seguiment/cac/cac_butlleti.html

Feed RSS de notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats