Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

Com evitar errors quan reportem una anella de flamenc

Divendres 30 Agost 2024


Al portal de marques especials (https://marquesespecials.cat/inici/) rebem moltes lectures d’anelles de flamencs. Una part important d’aquestes anelles es comuniquen malament. Amb l’objectiu de millorar la comunicació d’aquestes anelles us fem alguns suggeriments. Totes les anelles de lectura a distància emprades a la colònia de la Punta de la Banya, al delta de l’Ebre, són blanques i comencen amb la lletra X seguida d’una barra. Aquestes anelles s’han d’entrar al portal de marques especials com en l’exemple següent: X/PBF

Més recentment, també s’han començat a utilitzar anelles que comencen per V seguida d’una barra i tres dígits. Exemple: V/205.

També cal anar amb compte perquè porten l’anella a la tíbia i no al tars i molts observadors ho marquen de forma incorrecta. A més, amb el temps, algunes anelles agafen coloracions atípiques, sobretot tonalitats grogues o taronja quan en realitat l’anella original era blanca. En aquests casos, si l’anella comença per X o V seguida d’una barra i tres números o tres lletres, són flamencs anellats al delta de l’Ebre i l’anella és blanca. Com a informació addicional, a observacions es pot posar que l’anella ha agafat coloració groga o taronja. Esperem que aquests comentaris ajudin a millorar la comunicació de les anelles llegides. Gràcies per la vostra col·laboració!

Últimes Notícies




Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 




Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats