Accés intranet
Institut Català d'Ornitologia


Titular notícies

INBIOPYR, un projecte per a monitorar els efectes dels canvi climàtic a la fauna dels Pirineus

Dimecres 10 Juliol 2024


Entitats d'ambdós costats dels Pirineus es van reunir els 3 de juliol a Jaca, a la seu de l'OPCC, amb l'objectiu de donar el tret de sortida del projecte Interreg POCTEFA INBIOPYR. Una aliança d'entitats que proposa accions per monitorar els efectes del canvi climàtic a la fauna dels Pirineus. 

Aquest projecte, que rep finançament del programa Interreg POCTEFA, té com a objectiu principal contribuir en l'harmonització transfronterera en la recollida de dades de fauna i desenvolupament d'indicadors que mesuren la magnitud del canvi en la distribució espai temporal d'espècies pirinenques sensibles al canvi climàtic.

Aquest projecte es desenvolupa al voltant de tres accions principals. En primer lloc, la recollida de dades. Una recollida que ajuda a millorar el monitoratge transfronterer d'aquestes espècies. En segon lloc, generar indicadors, s'han de generar indicadors en paràmetres ecològics d'espècies faunístiques sensibles al canvi climàtic. I, en tercer lloc, la transferència d'informació als diferents agents amb responsabilitat i competència en la lluita contra el canvi climàtic als Pirineus.

En la reunió, van participar representants de les següents entitats:
  • Sociedad de Ciencias Aranzadi.
  • Consorcio de Reserva de la Biosfera Ordesa Viñamala.
  • Institut Català de Ornitologia.
  • Ligue pour la Protection des Oiseaux - Délégation Territoriale Aquitaine.
  • Observatorio Pirenaico del Cambio Climático.
  • ANA-Conservatoire de Espaces Naturels Ariège.
El projecte INBIOPYR (EFA 20/01), amb un cost de 1.339.021,92€ ha estat cofinançat al 65% per la Unió Europea mitjançant el Porgrama Interreg IV-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027). L'objectiu de POCTEFA és el de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

Últimes Notícies
Seu social de l'ICO
Nat- Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Dilluns, dimecres i dijous: 9:00h-17:00h.
Dimarts i divendres: 9:00h-15:00h.

 
Oficina tècnica de l'ICO
Girona 168, Esc.B, Entresol 5a,
08037 Barcelona
+ 34 93 458 78 93 (carrer Girona)
+ 34 93 256 59 91 (Museu Blau)
ico@ornitologia.org

 

 
 

Qui Som

 

Què fem

 

Què oferim

 

Participa

 

Activitats